Saldieji, gražieji kepiniai Velykų stalui: nuo bobų iki tortų. 20 receptų

Džiaugsmo kupinas Velykas verta švęsti bent šiek tiek jas pasaldinant! Tegul ant papuošto šventinio stalo po visų rimtųjų patiekalų atkeliauja kas nors saldaus, jaukaus, naminio – gal rinksitės kepinį, kuris siejamas išskirtinai su Velykomis, o gal desertą, kuris tinka bet kokiai (taip pat ir šiai) šventei. Štai mūsų pasiūlymai!
Velykų boba
Velykų boba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Velykų duona „Paska“
Receptas: Velykų duona „Paska“
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 21
Receptas
Ingredientai
Pienas: 165.00 ml (duonai)
Cukrus: 60.00 g (1 valg. š. mielių kilimui ir 50 g - pačiai duonai)
Mielės: 7.00 g (sausų - duonai)
Miltai: 385.00 g (duonai)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 - didelių - duonai ir 1 - viršui)
Sviestas: 115.00 g (kambario temperatūros - duonai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (duonai)
Vanduo: 2.00 valg. š. (šilto - viršui)
Rudasis cukrus: 50.00 g (papuošimui)
Migdolai: 2.00 sauja (plokštelių - papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Pieną pašildykite iki maždaug 100 °C temperatūros – jis turi būti šiltas, bet ne karštas.
  2. Suberkite į pieną cukrų (1 valg. š.) ir sausas mieles. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir sausos mielės ištirps.
  3. Uždenkite dubenėlį švariu rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje apie 10–15 min., kol suputos paviršius.
  4. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų (50 g) ir druską.
  5. Supilkite į dubenį mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Sumaišykite, sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite. Minkykite apie 10 min., kol tešla bus vientisa, minkšta ir glotni. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį.
  6. Dubenį ištepkite šlakeliu aliejaus. Dėkite į jį tešlos rutulį ir kelis kartus apsukite, kad visas jo paviršius pasidengtų aliejumi.
  7. Uždenkite dubenį švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie valandą, kol tešlos tūris padvigubės.
  8. Pakilusią tešlą šiek tiek paminkykite ir padalykite į tris lygias dalis. Kiekvieną iš šių dalių suformuokite į ilgą volelį (maždaug 40 cm ilgio).
  9. Visų trijų volelių galus sujunkite ir supinkite kasą. Kasos pabaigą taip pat sujunkite, šiek tiek paminkydami. Iš supintos kasos suformuokite pilnavidurį apskritimą. Taip suformuotą duoną galite kepti tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba atsargiai įdėti pyragą į apvalų kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti jame.
  10. Uždenkite suformuotą duoną švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 40 min., kol tešlos tūris padvigubės.
  11. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
  12. Dubenėlyje išplakite kiaušinį su šiltu vandeniu. Aptepkite visą pakilusios duonos paviršių.
  13. Apibarstykite ruduoju cukrumi ir migdolų plokštelėmis.
  14. Kepkite duoną įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol gražiai apskrus ir bus iškepusi.
  15. Atvėsinkite ant grotelių.

Patiekite ir raikykite. Skanaus!

 

Suskleisti
Tortas Velykoms
Receptas: Tortas Velykoms
4 asmenims
Pagaminsite per 7 val.
3.9 / 40
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (biskvitams)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (biskvitams)
Soda: 2.00 arbat. š. (biskvitams)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (biskvitams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitams)
Morkos: 650.00 g (biskvitams)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (biskvitams)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (biskvitams)
Kokosų drožlės: 100.00 g (biskvitams)
Rudasis cukrus: 200.00 g (biskvitams)
Saulėgrąžų aliejus: 200.00 g (biskvitams)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitams)
Varškė: 650.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (kremui)
Grietinėlė: 400.00 g (36 proc. riebumo plakimui - kremui)
Citrinos: 1.00 valg. š. (sulčių - kremui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
  2. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
  3. Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
  5. Trečiame dubenyje aliejų gerai išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
  6. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
  7. Į aliejaus plakinį įmaišykite miltų mišinį. Maišykite tol, kol nelieka sausų miltų.
  8. Vėliausiai į tešlą įmaišykite morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
  9. Paruoštą biskvitų tešlą padalinkite lygiai į tris dalis ir kepkite apie 40 minučių.
  10. Jeigu turite tris kepimo formas, kepkite visus tris biskvitus iš karto.
  11. Kremui: varškę gerai pertrinkite tol, kol visiškai neliks gumuliukų.
  12. Pertrintą varškę išplakite su milteliniu cukrumi. 
  13. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų.
  14. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškės masę. Pagardinkite citrinų sultimis.
  15. Pertepkite tortą: ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėkite vieną biskvitą. Jį aptepkite trečdaliu varškės kremo.
  16. Ant kremo viršutine puse į apačią dėkite antrą biskvitą ir vėl sutepkite. Ant paskutinio biskvito tepkite likusį varškės kremą ir puoškite riešutais.
  17. Palaikykite tortą per naktį ar bent 4–5 valandom ir skanaukite.

Receptą atsiuntė Neringa L., Kaunas.

Suskleisti
Velykų boba
Receptas: Puošnus mielinis pyragas Velykų boba
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.1 / 31
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Kiaušinių tryniai: 10.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 100.00 ml
Pienas: 1.00 st.
Razinos: 250.00 g
Mielės: 60.00 g (šviežių)
Druska: 0.50 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukraus pudra: 250.00 g (glajui ir papuošimui)
Cukatos: 5.00 valg. š. (smulkintų apelsinų (arba razinų); glajui ir papuošimui)
Kaip gaminti

1. Razinas užpilkite šiltu vandeniu ir palikite pamirkti.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, trynius, cukrų ir druską. Supilkite šiltą pieną, įdėkite mielių ir viską minkykite apie 15 minučių.

3. Sudėkite razinas ir supilkite šiltą (bet ne karštą) tirpintą sviestą ir dar 15 minučių paminkykite.

4. Tešlą maždaug valandai padėkite šiltai – kol 2–3 kartus išaugs.

5. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sudėkite tešlą. Tradicinė boba yra aukštas apvalus pyragas, bet jei tokios formos neturite, rinkitės pagal galimybes. Tačiau skarda būtinai turi būti didesnė, nes kepdamas pyragas gerokai išaugs.

6. Kiškite bobą į 175 laipsnių orkaitę ir kepkite 50–60 minučių. Mediniu pagaliu patikrinkite, ar boba iškepusi: jei iš pyrago ištrauktas pagaliukas sausas – pyragas iškepęs.

7. Kol pyragas vėsta, pasiruoškite glajų jam papuošti. Prikaistuvyje pašildykite citrinų sultis (neužvirkite), suberkite dalį smulkintų cukatų ir maišydami suberkite miltinį cukrų. Pamaišykite, kol glajus ims tirštėti.

8. Glajumi apipilkite pyragą, viršų papuoškite cukatų gabaliukais.

9. Mielinė boba gana greitai džiūsta, tad pyragą patariama laikyti uždengtą.

Suskleisti
Bemielis Velykų pyragas
Receptas: Bemielis Velykų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.8 / 24
Receptas
Ingredientai
Tepamas varškės sūrelis: 400.00 g
Grietinėlė: 150.00 ml (35 proc. riebumo)
Šokoladas: 75.00 g (baltojo)
Konjakas:(nebūtina) 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių)
Vanilės ekstraktas: 1.00 žiupsnelis (keli lašai)
Miltai: 300.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 450.00 g
Razinos: 120.00 g (100 - tešlai ir 40 vnt. didesnių - papuošimui)
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinos)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
  2. Tepamąjį sūrelį išplakite su 100 ml grietinėlės.
  3. Likusią grietinėlę pakaitinkite ir joje ištirpinkite šokoladą.
  4. Supilkite į sūrelio masę, įlašinkite vanilės, supilkite konjaką ir viską gerai išplakite.
  5. Kiaušinius plakite, iki masė padvigubės. Nesustodama plakti suberkite 250 g miltelinio cukraus ir plakite dar apie 10 minučių.
  6. Į kiaušinių plakinį sudėkite sūrelio masę ir suplakite, nustačiusi lėtą režimą. Įmaišykite citrinos žieveles. Per 2–3 kartus įsukite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir dar paplakite. Tešla neturi būti tiršta.
  7. Ant razinų užberkite šaukštą miltų, išmaišykite ir suberkite į tešlą. Išmaišykite. Sukrėskite į kepimo formą – tešlos turi būti du trečdaliai formos (jei jos yra daugiau, palikite antram pyragui). Šaukite į orkaitę ir kepkite 35–45 minutes.
  8. Likusius 200 g miltelinio cukraus patrindama sumaišykite su citrinos sultimis. Gauta mase apliekite pyragą ir užberkite razinomis.
Suskleisti
Velykų duona su džiovintais vaisiais
Receptas: Velykų duona su džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.9 / 9
Receptas
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 500.00 g
Mielės: 15.00 g (šviežių)
Sviestas: 60.00 g (minkšto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 - dideli tešlai ir 1 - aptepimui)
Druska: 10.00 g
Cukrus: 40.00 g
Džiovinti vaisiai: 150.00 g (džiovintų uogų ir vaisių (spanguolių, vyšnių, abrikosų ir t. t.))
Citrinos: 2.00 vnt. (tarkuotos žievelės)
Migdolai: 125.00 g (plokštelių)
Romas: 2.00 valg. š.
Razinos: 150.00 g
Kaip gaminti
  1. Razinas užilkite romu ir palikite per naktį.
  2. Mieles su cukrumi ištirpinkite šiltame piene ir palikite pastovėti 10 minučių.
  3. Sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų plokšteles.
  4. Kiaušinius lengvai išplakite ir supilkite į pieną.
  5. Dalimis suberkite išsijotus miltus, sudėkite sviestą, sužerkite citrinų žieveles, džiovintus vaisius, pusę migdolų plokštelių ir užminkykite tešlą.
  6. Minkykite 10 minučių, suformuokite rutulį, uždenkite ir valandai dėkite į šaldytuvą.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, tris 20–22 cm skersmens kepimo formas ištepkite sviestu.
  8. Stalą pabarstykite miltais ir išminkykite tešlą. Padalykite į tris dalis ir sudėkite į formas.
  9. Uždenkite ir palikite 30 minučių. Patepkite išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis.
  10. Kepkite 10 minučių, tada sumažinkite karštį iki 190 laipsnių ir kepkite dar 25–30 minučių.
Suskleisti
Norvegiškas Velykų pyragas su apelsinais ir šokoladu
Receptas: Norvegiškas Velykų pyragas su apelsinais ir šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt. (Tarkuota 1 vnt. apelsino žievelė arba 1-2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų apelsinų žievelių, 1 vnt pjaustytų apelsino skiltelių - papuošimui)
Sultys: 150.00 ml (100 ml. apelsinų sulčių, + 2 valgomieji šaukštai glajui)
Sviestas: 170.00 g (kambario temperatūros)
Miltai: 300.00 g
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š.
Juodasis šokoladas: 85.00 g (smulkinto)
Apelsinų aromatas:(pasirinktinai) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki reikiamos temperatūros, kuri nurodyta orkaitės naudojimo instrukcijoje.
  2. 22–23 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir apibarstykite miltais.
  3. Plaktuvu išplakite sviestą kartu su cukrumi iki purios masės.
  4. Paskui, nuolat maišydami, įmuškite kiaušinius.
  5. Sudėkite apelsinų žieveles ir supilkite apelsinų sultis (apelsinų aromato), tada viską išmaišykite.
  6. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Paskui juos atsargiai suberkite į paruoštą masę, nuolat maišydami plaktuvu.
  7. Tada sudėkite smulkintą šokoladą ir gerai išmaišykite.
  8. Paruoštą masę supilkite į kepimo formą ir mentele sulyginkite paviršių.
  9. Masė apims trečdalį arba pusę kepimo indo tūrio – bet tai yra gerai.
  10. Kepkite apie 45–55 minutes. Leiskite pyragui atvėsti ir tik tada išimkite iš formos.
  11. Dubenyje sumaišykite miltelinį cukrų su dviem šaukštais apelsinų sulčių.
  12. Jei masė per tiršta, įpilkite dar šiek tiek sulčių.
  13. Gauta mase aptepkite atšalusį pyragą. Papuoškite apelsino skiltelėmis.

Receptą atsiuntė Ieva V.

Suskleisti
Gaivus velykinis tortas
Receptas: Gaivus velykinis tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 53
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižiniai)
Sviestas: 100.00 g
Kondensuotas pienas: 200.00 g (sutirštintas pienas)
Varškė: 250.00 g
Grietinėlė: 500.00 g (riebi)
Grietinė: 250.00 g (jogurtinė)
Persikai: 500.00 g (konservuoti)
Uogos:(Šaldytos ar šviežios avietės, braškės) 250.00 g
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š.
Cukrus: 6.00 valg. š.
Moliūgai: 300.00 g (tarkuotas, virtas)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Vynuogės: 1.00 sauja
Spanguolės: 1.00 st. (saujelė)
Želatina: 6.00 valg. š.
Želė: 1.00 vnt. (pakelis - kivių)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (laimas)
Kaip gaminti
  1. Sumalkite sausainius su riešutais.
  2. Išlydytą sviestą sumaišykite ir trumpai užvirkite su sutirštintu pienu (100 g).
  3. Išminkykite, sudėkite į torto formą, išlyginkite ant dugno ir pakepkite apie 12 minučių. Torto pagrindas būna kietas – tokio ir reikia.
  4. Grietinę trumpai paplakite su 2 šaukštais vanilinio cukraus ir 4 šaukštais cukraus. Ją sumaišykite su kitais pieno produktais. Dar įspauskite žaliosios citrinos (laimo) sulčių.
  5. Paimkite apie 200 ml persikų sirupo ir jame pagal instrukciją paruoškite želatiną. 2/3 supilkite į baltą masę, o kitą palikite geltonam kremui.
  6. Moliūgų tyrę (sutarkuotą ir pavirtą 10 minučių moliūgą) sumaišykite plakikliu su 3 konservuotais persikais ir 100 g sutirštinto pieno, vieno apelsino sultimis, šaukštu vanilinio cukraus ir, jei norisi, 2 šaukštais cukraus, galite įspausti laimo sulčių. Išmaišykite gerai, supilkite likusią želatiną, išmaišykite.
  7. Tortinės kraštus apdėkite persikais, uogomis, įpilkite baltos masės, trumpai pašaldykite, dėkite pjaustytų persikų, į tarpus pilkite uogų. Trumpai pašaldykite ir vėl užpilkite baltu kremu. Tuomet palaikykite šaldytuve, kol paviršius bus tikrai sustingęs.
  8. Tuomet pilkite geltoną kremą. Užšaldykite.
  9. Puoškite vaisias ir uogomis pagal savo norus, užliekite „ežerą“ kivių skonio žele.​
         Receptą atsiuntė Regina R., Alytus
Suskleisti
Velykinis keksas
Receptas: Velykinis keksas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 46
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 140.00 g
Pienas: 150.00 ml
Razinos: 75.00 g
Miltai: 300.00 g
Migdolai: 30.00 g
Mielės: 5.00 g (sausos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 5.00 g
Cukrus: 100.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Spalvoti pabarstukai: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Mieles ištirpinkite šiltame piene. Įberkite truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir valandą palaikykite šiltoje vietoje.

2. Apelsiną nulupkite ir išspauskite sultis.

3. Į likusius miltus suberkite druską, cukrų, įtarkuokite sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite apelsinų sultis ir raugą. Užminkykite tešlą ir palikite dar valandai.

4. Razinas nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikite pastovėti. Sudėkite jas į tešlą, įberkite tarkuotų apelsino žievelių ir dar kartą išminkykite.

5. Migdolus perliekite verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikite, tada nulupkite, susmulkinkite ir įmaišykite į tešlą.

6. Kepimo formą apšlakstykite vandeniu, sudėkite į ją tešlą ir dar 20-25 minutėms palikite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C ir kepkite keksą 45 minutes.

7. Kai iškeps, išimkite iš orkaitės, truputį ataušinkite ir papuoškite milteliniu cukrumi bei pabarstukais.

Receptą atsiuntė Evelina Albrektaitė

Suskleisti
Citrininė boba
Receptas: Citrininė boba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 20
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 100.00 g
Miltai: 350.00 g
Kepimo milteliai: 8.00 g (1,5 arbat. š.)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Citrinos: 3.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Atskirai suplakite kiaušinius, supilkite į miltų mišinį, išmaišykite.

2. Citrinas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu. Smulkia trintuve nutarkuokite citrinų žieveles. Iš vienos citrinos išspauskite sultis.

3. Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite, sumaišykite su grietinėle, įpilkite 4 šaukštus citrinų sulčių, suberkite tarkuotas citrinų žieveles. Supilkite mišinį į tešlą, išmaišykite.

4. Sukrėskite tešlą į sviestu pateptą kekso formą, pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę, kepkite maždaug valandą. Išimkite pyragą iš orkaitės, leiskite atvėsti, apverskite ant didelės lėkštės, apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kulinaro patarimas. Sumaišykite 100 g miltelinio cukraus su 2–3 šaukštais citrinų sulčių, aptepkite šiuo glajumi atvėsusį pyragą, palikite, kad sustingtų.

Suskleisti
Velykinis citrininis keksas su razinomis
Receptas: Velykinis citrininis keksas su razinomis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 74
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 230.00 g
Sviestas: 80.00 g
Aliejus: 3.00 valg. š.
Miltai: 350.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Citrinos: 1.00 vnt. (3 arbat. š. tarkuotos žievelės ir 0,4 stikl. sulčių)
Razinos: 1.00 sauja (mirkytos)
Grietinė: 175.00 g
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Supilkite ištirpintą sviestą, aliejų ir grietinę. Kepimo miltelius suberkite į miltus ir viską gerai sumaišykite.

2. Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, razinas, supilkite citrinos sultis ir viską maišykite iki vientisos masės.

3. Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir apie 40–50 min. kepkite 175 °С temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Audra S.

Suskleisti
Olandiškas lazdynų riešutų skonio keksas su „Nutella“ įdaru
Receptas: Olandiškas lazdynų riešutų skonio keksas su „Nutella“ įdaru
12 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 25
Receptas
Ingredientai
Lazdynų riešutai: 565.00 g (456 smulkintų ir 100 stambiai kapotų)
Sviestas: 480.00 g
Cukrus: 180.00 g
Rudasis cukrus: 180.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstraktas)
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis žievelių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š. (2.5)
Šokoldinis kremas"Nutella": (300 - 400) 300.00 g
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, įpilkite  vanilės ekstrakto ir įtarkuokite žiupsnelį citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite.
  2. Muškite į masę po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Įmušus paskutinį ketvirtą kiaušinį, įdėkite šaukštą miltų ir vėl išmaišykite.
  3. Atskirame dubenyje išsijokite kartu miltus, smulkiai sutarkuotų (kuskuso dydžio) lazdynų riešutus ir kepimo miltelius. Išsijotus miltus supilkite į sviesto su kiaušiniais masę ir gerai išmaišykite.
  4. Supilkite masę į sviestu išteptą ir miltais apibarstytą kekso formą. Kepkite apie 1 val. Jei įsmeigus medinį pagaliuką jis lieka sausas, vadinasi, pyragas jau yra iškepęs!
  5. Palikite 15 min. atvėsti formoje. Su konditeriniu švirkštu kas du centimetrus, šachmatine tvarka įšvirkškite šokoladinio kremo „Nutella“ į visą pyrago pagrindą naudojant ilgą švirkšto antgalį. Išimkite pyragą iš formos.
  6. Ištirpinkite šokoladą ir apliekite pyrago viršų. Kol šokoladas nesukietėjo, apibarstykite stambiai kapotais lazdynų riešutais.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Suskleisti
Apelsininis keksas
Receptas: Apelsininis keksas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 95
Receptas
Ingredientai
Miltai: 4.00 st.
Kepimo milteliai: 4.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Cukrus: 2.00 st.
Aliejus: 1.00 st. (0,5)
Grietinė: 1.00 st. (0,5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelės)
Sultys: 100.00 ml (2 apelsinų)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol taps vientisa gelsva mase.
  2. Į cukraus ir kiaušinių plakinį po truputį supilkite aliejų, sudėkite grietinę, suberkite apelsino žievelę ir supilkite apelsinų sultis.
  3. Viską gerai išmaišykite, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.
  4. Tešlą sukrėskite į kepimo formą (jei reikia, prieš tai išteptą sviestu) ir keksą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~50–55 min.

* Iš tokio kiekio išeina gana didelis keksas (dėl to ir kepti tenka taip ilgai), tad jei norite, galite daryti mažesnį, tiesiog naudokite pusę visų produktų kiekio ir, žinoma, nepamirškite, kad kepti reikės trumpiau.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Keksas su razinomis
Receptas: Klasikinis keksas su razinomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 50
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 120.00 g
Miltai: 170.00 g
Razinos: 120.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Sviestą su cukrumi išplakite maišytuvu ar kombainiu iki purios balkšvos masės. Tai trunka 2–3 minutes. Pradėkite plakti lėčiausiu greičiu, o kai cukrus su sviestu susimaišys – padidinkite greitį.

2. Po vieną įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kartą įdėjus kiaušinį, masę išplakite. Galiausiai turite gauti purią masę.

3. Įmaišykite razinas.

4. Miltus suberkite per 3 kartus. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite.

5. Tešlą supilkite į kepimo skardą (200x110x75 mm), išklotą kepimo popieriumi.

6. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. – įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką jis turi būti sausas.

7. Keksą išimkite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių pravėsti. Tuomet išimkite iš kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.

Suskleisti
 Velykų bandelės su kryžiumi
Receptas: Velykų bandelės su kryžiumi
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 560.00 g (500 g tešlai ir 60 g kryželiui)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Mielės: 30.00 g (šviežių; tešlai)
Sviestas: 40.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tešlai ir 1 plaktas patepimui)
Cukrus: 0.25 st. (tešlai)
Razinos: 75.00 g (arba džiovintų spanguolių; tešlai)
Cukatos: 2.00 valg. š. (apelsinų; tešlai)
Cinamonas: 0.50 arbat. š. (tešlai)
Meduolių prieskoniai: 0.50 arbat. š. (arba žiupsnelis imbiero ir muskato; tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 5.00 valg. š. (kryželiui)
Medus: 0.30 st. (skysto; arba cukraus sirupo, arba klevų sirupo; glaistui)
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite į nedidelį dubenėlį, įberkite 1 šaukštą cukraus, 2 šaukštus miltų ir įpilkite 3 šaukštus šilto pieno. Padėkite šiltoje vietoje 15 minučių, kad masė suputotų.

2. Kiaušinius suplakite su likusiu cukrumi. Pieną pašildykite ir jame ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti, kad būtų apie 40°C temperatūros. Miltus sumaišykite su druska, cinamonu, prieskoniais. Razinas (spanguoles) ir cukatus perliekite verdančiu vandeniu ir nusausinkite, tada apibarstykite miltais.

3. Į plaktus kiaušinius supilkite mielių masę, tada, pakaitomis dėdami miltus ir pieną su sviestu, užmaišykite minkštą elastingą tešlą. Prieš baigdami maišyti tešlą, suberkite miltais apibarstytas razinas ir cukatus.

4. Iš tešlos suformuokite rutulį ir, pabarstę miltais, padėkite dubenyje šiltai 1–1,5 val., kol tešlos tūris padvigubės.

5. Tešlą perkelkite ant darbastalio ir padalykite į 12 dalių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir, suformavę 12 apvalių bandelių, sudėkite jas į skardą, palikdami tarpus tešlai „paaugti“. Padėkite šiltai, uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu, kad bandelės padvigubėtų. Pakilusias bandeles patepkite kiaušinio plakiniu.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

7. Pasigaminkite kryžiaus masę: miltus sumaišykite su vandeniu – turi pasidaryti labai tirštos grietinės konsistencija. Sukrėskite masę į konditerinę rankovę arba celofano maišelį, nukirpkite kampelį ir išspauskite iš šios masės po kryžių ant kiekvienos bandelės.

8. Kepkite bandeles apie 30 minučių, kol jos gražiai paruduos.

9. Iškepusias bandeles dar karštas patepkite cukraus sirupu (arba medumi, arba klevų sirupu).

*Cukraus sirupą išsivirkite iš 1/3 stiklinės vandens ir 2 šauktų cukraus. Virkite apie 5 minutes, kol šiek tiek sutirštės.

Suskleisti
Tortas su žaliąja citrina
Receptas: Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina
8 asmenims
Pagaminsite per 7 val.
4.1 / 33
Receptas
Ingredientai
Krekeriai: 150.00 g (sūrių (pagrindui))
Cukrus: 1.00 valg. š. (pagrindui)
Sviestas: 80.00 g (lydyto; pagrindui)
Kondensuotas pienas: 400.00 g (įdarui)
Žalioji citrina: 150.00 ml (sulčių; įdarui)
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. (žaliosios)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios; įdarui)
Kaip gaminti

Jei po ranka neturite žaliųjų citrinų, galite jas pakeisti paprastomis citrinomis, tačiau galutinis rezultatas bus truputį kitoks.

Beje, šiam desertui reikia naudoti tiek sausainių, kad pagrindo užtektų net tik formos apačiai, bet ir kraštams, kitaip kremas gali išbėgti.

1. Susmulkinkite krekerius rankomis – nieko tokio, jei liks ir kiek didesnių trupinėlių, nebūtina smulkinti iki visiškų trupinių. Sumaišykite trupinius su cukrumi ir lydytu sviestu taip, kad būtų suvilgyti visi sausainių gabalėliai.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C, nustatę funkciją, kad keptų ir viršus, ir apačia.

3. Torto formos apačią ir kraštus išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sausainių masę į torto formą, spauskite ją prie pagrindo, suformuokite ir kraštelius.

4. Kepkite pagrindą apie 15–18 min. – kol taps auksinis. Ištraukite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.

5. Išplakite kondensuotą pieną su 150 ml sulčių ir žaliosios citrinos žievele. Masė sutirštės iki jogurto konsistencijos.

6. Išplakite grietinėlę ir po truputį lengvai įmaišykite į kondensuoto pieno masę, pasistenkite nesunaikinti oro, esančio plakinio viduje.

7. Supilkite įdarą į torto formą, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaltai 6 valandas.

8. Prieš patiekdami tortą, papuoškite jį šviežių žaliųjų citrinų žievelėmis.

Suskleisti
Sluoksniuotas tiramisu ledų tortas
Receptas: Sluoksniuotas tiramisu ledų tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
3.8 / 45
Receptas
Ingredientai
Ledai: 1000.00 ml (po 500 vanilinių ir kavos ledų, palaikytų keletą minučių kambario temperatūroje, kad suminkštėtų)
Likeris: 60.00 ml (kavos skonio arba Amaretto)
Kava: 60.00 ml (stiprios espreso, atšaldytos)
Sausainiai: 14.00 vnt. („Damų piršteliai“)
Kakava: 2.00 valg. š. (pabarstymui)
Kaip gaminti

Nemėgstantiems „kirsti kampų“ teks išsitraukti ledų aparatą ir pasigaminti dviejų rūšių ledus patiems: vieni bus vaniliniai, kiti – kavos skonio (tereiks į vanilinių ledų masę vietoje vanilės įmaišyti 2 šaukštelius tirpios kavos). Na, o mėgstantiems stebuklus kurti greitai pirma instrukcija skamba taip: bėkit į parduotuvę ir nusipirkite 2 indelius (po 500 ml) ledų. Vieną indelį vanilinių, kitą – kavos.

1. Išklokite pailgą 10x21cm kepimo skardą pergamentiniu popieriumi ir įdėkite į šaldiklį 10 minučių, kad gerai atšaltų.

2. Sudėkite vanilinius ledus į paruoštą formą ir plokščiu peiliu (palette) išlyginkite ledų paviršių. Padėkite į šaldiklį, kol ruošite kitus ingredientus.

3. Mažame dubenėlyje sumaišykite kavos likerį (arba Amaretto) su kava. Trumpam įmerkite pusę sausainių į šį skystį ir suguldykite and vanilinių ledų sluoksnio. Ant viršaus uždėkite kavos ledus ir taip pat išlyginkite paviršių.

4. Trumpai įmerkite likusius sausainius ir išdėliokite ant kavos ledų sluoksnio.

5. Padėkite formą su ledais į šaldiklį ir laikykite jame tortą apie 2–3 valandas, arba kol gerai sušals.

6. Patiekdami išimkite iš formos, pašalinkite pergamentą, perkelkite ant serviravimo lėkštės ir gausiai pabarstykite kakava.

Suskleisti
Gaivus nekeptas tortas
Receptas: Gaivus nekeptas tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.4 / 56
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (kadratinių)
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 500.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 120.00 g
Vanilinis cukrus: 10.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Želatina: 10.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Želė: 1.00 vnt. (pakelis - kivi)
Mėtos: 1.00 vnt. (šakelė - nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutrinkite elektriniu trintuvu.
  2. Sviestą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, supilkite į trupinius ir išmaišykite.
  3. Atsegamą pyrago formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite sausainių masę ir tolygiai paskleiskite, stipriai prispauskite.
  4. Dėkite 30 minučių į šaldytuvą.
  5. Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir palikite 10 minučių išbrinkti.
  6. Dėkite ant mažos ugnies ir maišydama ištirpinkite. Tik neužvirkite! Palikite atvėsti.
  7. Sumaišykite varškę, cukrų, grietinę ir vanilinį cukrų, įspauskite 2–3 šaukštus citrinos sulčių ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu.
  8. Nesustodama plakti plona srovele supilkite želatiną. Masę sukrėskite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms.
  9. Pagal nurodymus ant pakelio (tik vandens kiekį sumažinkite 100 ml) pagaminkite kivių želę ir supilkite ant varškės sluoksnio.
  10. Atpjaukite obuolio griežinėlių ir dėkite į želės sluoksnį.
  11. Šaldytuve laikykite ne mažiau kaip 5 valandas, kol sustings visi sluoksniai.
Suskleisti
Tortas „Paukščių Pienas“
Receptas: Tortas „Paukščių pienas“
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 13.00 vnt. (4 - didelių - biskvitui ir 9 - didelių - kremui)
Cukrus: 580.00 g (180 - biskvitui, 300 - kremui ir 100 - glaistui)
Miltai: 180.00 g (biskvitui)
Kakava: 1.00 vnt. (Šlakelio saldintos kakavos - biskvitų sulaistymui ir 4 valg. š. nesaldintos kakavos miltelių - glaistui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (kremui)
Želatina: 40.00 g (kremui)
Pienas: 300.00 ml (200 ml - kremui ir 3 valg. š. - glaistui)
Sviestas: 350.00 g (300 g - kremui ir 50 g - glaistui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (kremui)
Saldainiai „Paukščų pienas“:(kremui) 160.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. PASIRUOŠIAME BISKVITUS. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais.
  2. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepkite biskvitus.
  4. Palikite atvėsti, o tada sulaistykite saldinta kakava. Atidėkite.
  5. KREMAS. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite su žiupsneliu druskos. Pastatykite į šaldytuvą.
  6. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad vos apsemtų, palikite išbrinkti.
  7. Sviestą ištirpdykite, atvėsinkite, sudėkite trynius, cukrų, vanilę ir pieną.
  8. Viską plakite, kol gausite vientisą masę, tada supilkite ją į puodą ir maišydami kaitinkite, kol užverda.
  9. Nukelkite nuo kaitros. Sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ji ištirpsta.
  10. Kai gauname vientisą kremą, palikite jį atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įplakite standžius baltymus.
  11. TORTO RINKIMAS. Į tortinę, išklotą kepimo popieriumi, dėkite vieną biskvitą.
  12. Ant viršaus supilkite kremą, užbarstykite pasmulkintus „Paukščių pieno“ saldainius ir uždenkite antru biskvitu.
  13. Pastatykite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tortas sustingsta.
  14. GLAISTAS. Į mažą prikaistuvį sudėkite visus glaistui skirtus ingredientus. Ant vidutinės kaitros kaitinkite ir maišykite, kol gausite vientisą kremą.
  15. Šiek tiek jį pravėsinkite ir apliekite juo sutvirtėjusį tortą.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Receptas: Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.9 / 215
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (trapūs sausainiai – torto pagrindui)
Sviestas: 170.00 g (saldžiosios grietinėlės sviestas – torto pagrindui)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (torto pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Sutirštintas pienas: 390.00 g (indelis sutirštinto – įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamoji – įdarui)
Želatina: 8.00 arbat. š. (įdarui)
Želė: 1.00 vnt. (1 pakelis vyšnių arba braškių želė – įdarui)
Braškės: 100.00 g (arba vyšnios (gali būti šaldytos) – įdarui)
Cinamonas: 20.00 g (įdarui)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu.

2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.

3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų.

4. Iki vientisos masės sumaišykite maskarponę su sutirštintu pienu. Svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.

5. Išplakite iki standžių putų grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.

6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto (šilto) vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.

7. Gautą maskarponės masę pilkite ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstate, gausiai apibarstykite cinamonu. Dėkite į šaldytuvą.

8. Paruoškite braškių arba vyšnių želė ir sumaišykite su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilkite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, pavyzdžiui, 350400 ml.

9. Atvėsusią želė užpilkite ant maskarponės masės ir palikite, kad sustingtų.

Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant stingimo laiko)

Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Skanaus!

Receptą atsiuntė Genovaitė Budvytienė

 

 

 

 

Suskleisti
Skanuolis tortas
Receptas: Skanuolis tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 6 val.
3.4 / 53
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 540.00 g (3 pakeliai)
Sviestas: 200.00 g
Varškės sūris: 1000.00 g
Želatina: 20.00 g (1 pakelis)
Želė: 75.00 g (1 pakelis)
Vaisiai: 400.00 g (arba uogos - kas labiau patinka)
Kaip gaminti

1. Sausainius sutrupinkite. Sviestą išlydykite, supilkite ant sausainių ir išmaišykite.

2. Torto formą išklokite specialiu kepimo popieriumi, sudėkite sausainius ir gerai juos paspauskite. Truputį sausainių pasilikite kitam sluoksniui, bet daug mažiau nei pirmajam.

3. Želatiną ištirpinkite karštame (ne verdančiame, o šiek tiek atvėsintame!) virintame vandenyje, supilkite ant varškės sūrio, gerai sumaišykite ir supilkite ant sausainių.

4. Gautą masę 3 val. laikykite šaldytuve, kol sustings.

5. Ant sustingusio varškės sūrio sudėkite likusius sausainius, suberkite ir gražiai po paviršių paskirstykite vaisius (arba uogas), užpilkite želė ir vėl palikite 2 val. stingti.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų