Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaldome saldžiąsias ir aitriąsias paprikas: ką vertėtų žinoti?

Saldžiosios paprikos kuo puikiausiai dera ir mūsų daržuose, o sezono metu jų galima nusipirkti už gerą kainą. Tad jei turėtumėte tikrą gražiai prinokusių, spalvingų paprikų perteklių, galima jų užsišaldyti ir vėlesniam laikui turėti šaldiklyje. Patarsime, kaip užšaldyti teisingai.
Šaldytos saldžiosios paprikos
Šaldytos saldžiosios paprikos / Vida Press nuotr.

Kaip šaldyti nesmulkintas salžiąsias paprikas

  • Nuplaukite ir nusausinkite paprikas, tada aštriu peiliu nupjaukite jų viršūnėles, išskobkite vidų su visomis sėklomis, grąžinkite ant viršaus nupjautąją dalį.
  • Kiekvieną taip paruoštą papriką suvyniokite į maistinę plėvelę, tada sudėkite į didelį šaldymui skirtą maišelį ir dėkite į šaldiklį.
  • Užšaldytos nepjaustytos paprikos puikiai tiks įdaryti, netgi patogiau tą daryti, kol jos dar neatšilusios.
Vida Press nuotr./Įdarytos paprikos
Vida Press nuotr./Įdarytos paprikos

Kaip šaldyti smulkintas saldžiąsias paprikas

  • Pirmiausiai įsitikinkite, kad paprikos geros kokybės – nėra jokių suminkštėjimų, patamsėjimų ar pelėsio. Netinkamas dalis išpjaustykite.
  • Tada nupjaukite paprikų viršų, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, labai gerai nuplaukite ir kiek įmanoma apdžiovinkite.
Vida Press nuotr./Saldžiosios paprikos
Vida Press nuotr./Saldžiosios paprikos
  • Supjaustykite paprikas norimos formos gabaliukais – juostelėmis, pusžiedžiais, kvadratėliais ir pan. Sudėliokite šiuos gabaliukus ant pergamentiniu popieriumi išklotų lėkščių ar lentelių bei dėkite į šaldiklį, kad sušaltų. Tik tada suberkite į šaldymui skirtus maišelius, pažymėdami datą, kada užšaldyta.
  • Šaldytos paprikos atšilusios išsaugos didžiąją dalį savo spalvos, tačiau jos bus gana minkštos, glebios, tad labiau tiks įvairioms sriuboms, troškiniams ir kitiems karštiems patiekalams.

Kaip šaldyti aitriąsias paprikas

  • Nedidukes aitriąsias paprikas galite šaldyti nesmulkintas, panašiai kaip ir salžiąsias. O galite jas perpjauti išilgai pusiau, pašalinti sėklas, supjaustyti juostelėmis ir užšaldyti jau smulkintas – galėsite berti į patiekalą nė neatšildę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas