Saldus pasiūlymas: drėgnas pyragas, kuriame dera medus, riešutai ir kava

Prasidėjus tikram šiltam pavasariui, imsimės desertų su rabarbarais, o vėliau ir kitomis šviežiomis daržo bei sodo gėrybėmis. O kol kas dar galime pasimėgauti kiek intensyvesniais, „pereinamojo sezono“ desertais. Šio savaitgalio saldėsio gabalėlyje puikiai dera į pyragą įsigeriančio medaus skonis, riešutų traškumas ir vos juntamas kavos aromatas. Išbandykite!
Medaus pyragas
Medaus pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 170 g sviesto;
  • 140 g rudojo cukraus;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 120 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 60 ml stiprios kavos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 60 ml pieno;
  • 100 g kapotų graikiškų riešutų;
  • 60 g medaus.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų. Teks pasidarbuoti, tad pasitelkite kantrybę! Įmuškite kiaušinį ir išsukite iki vientisumo.

2. Supilkite į masę pieną, kavą, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai išmaišykite, kol nebeliks sausų produktų ir masė bus vientisa.

3. Dėkite masę į apvalią kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, sulyginkite paviršių ir kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.

4. Išlydykite medų ir mentele aptepkite jau iškepusio dar šilto pyrago viršų, apibarstykite riešutais.

Vida Press nuotr./Medaus pyragas
Vida Press nuotr./Medaus pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų