Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldus pasiūlymas: kvapnus pyragas su apelsinų marmeladu

Kol vasara ir šiluma į Lietuvą neskuba, vadinasi, dar kur laiką nepavyks ruošti skanėstų su rabarbarais ir braškėmis, galime toliau kepti pyragus su prieskoniais ir džemais - tiesą sakant, tokie skanūs ir vėsią, ir saulėtą dieną.
Pyragas su marmeladu
Pyragas su marmeladu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 140 g apelsinų marmelado;
  • 180 g kambario temperatūros sviesto;
  • 170 g Muscovado cukraus (jei neturite, tiks ir rudasis cukrus);
  • 3 kiaušiniai;
  • 225 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 arbat. šaukšt. malto imbiero;
  • po 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono ir gvazdikėlių.

Gaminimas:

1. Atidėkite 2 valg. šaukšt. marmelado į atskirą dubenėlį – jo prireiks pyragui iškepus.

2. Likusį marmeladą, sviestą, cukrų ir kiaušinius išsukite elektriniu maišytuvu iki vientisos masės, kai tai įvyks, supilkite ir miltus, kepimo miltelius, prieskonius bei dar šiek tiek pasukite.

Vida Press nuotr./Apelsinų marmeladas
Vida Press nuotr./Apelsinų marmeladas

3. Įmaitinkite orkaitę iki 180 C, o kol ji kaista, ištepkite sviestu pailgą kekso formą ir supilkite į ją gautą pyrago tešlą.

4. Kepkite pyragą apie 50 min. – kol į jį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Išimkite iš formos ir leiskite visiškai atvėsti.

5. Atvėsusį pyragą aptepkite likusiu apelsinų marmeladu, o jei kepate pyragą kokiai iškilmingesnei progai, galite jį puošti cukraus pudros-apelsinų sulčių glajumi ir cukatais ar šviežiais citrusiniais vaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai