Ingredientai (8–10 asm.):
- 500 g moliūgo gabalas (be sėklų, tačiau su žieve).
pagrindui:
- 200 g trapių sviestinių sausainių (labai tinka imbieriniai);
- 50 g sviesto, ištirpinto.
sūrio sluoksniui:
- 100 g rudojo cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- 1/4 arbat. šaukšt. cinamono;
- 400 g maskarponės sūrio;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 150 g pasukų;
- 1 sauja švelniai pakepintų moliūgų sėklų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, dėkite moliūgo gabalą žieve į apačią, įpilkite truputį vandens ir kepkite 30–40 min., kol minkštimas bus iškepęs. Leiskite šiek tiek atvėsti, o tada išskobkite jį šaukštu ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrės.
2. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite sausainius, o tada sumaišykite šiuos trupinius su tirpintu sviestu. Gauta mase kruopščiai išklokite sūrio pyragui skirtos formos (20–22 cm skersmens, nuimamais kraštais) dugną, kad neliktų jokių plyšelių.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, cukrų ir cinamoną. Įmuškite kiaušinius, pilkite pasukas, vanilės ekstraktą ir moliūgų tyrę, gerai išmaišykite.
4. Gautą masę sudėkite ant trupintų sausainių pagrindo, išlyginkite viršų.
5. Dėkite kepimo formą su pyragu į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 min., kol viršus bus sutvirtėjęs ir švelniai rusvas.
6. Leiskite atvėsti kepimo formoje, o tada išimkite ir pabarstykite moliūgų sėklomis.