Ingredientai:
- 320 g miltų;
- 100 g cukraus (jei norite mažiau saldžių roksų, dėkite 80 g);
- 1 kiaušnis;
- 100 g sviesto (iš šaldytuvo);
- 60 ml vandens;
- 60 g razinų (galite maišyti razinas su džiovintomis spanguolėmis arba naudoti vien pastarąsias);
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- cukraus pudros (apibarstymui).
Gaminimas:
1. Į didelį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, paprastą ir vanilinį cukrų, gerai išmaišykite.
2. Pasiruoškite džiovintus vaisius – greitai nuplaukite šiltu vandeniu ir paberkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad nusausėtų.
3. Į dubenį su sausais produktais burokine tarka sutarkuokite sviestą ir sumaišykite su miltų ir cukraus mišiniu, kad sviestas apsiveltų. Muškite kiaušinį, berkite džiovintus vaisius ir išmaišykite.
4. Po truputį pilkite vandenį ir užminkykite tešlą – nenustebkite, ji bus kietoka.
5. Suminkytą tešlą sausomis rankomis plėšykite į nedidelius, maždaug žirnio ar pupelės dydžio gabalėlius. Ilgai trinti ir volioti tarp rankų jų nereikia, jums svarbu turėti krūvą tokių „plėšinukų“, nes iš jų ir formuosite roksus.
6. Plačią skardą žemais kraštais išklokite kepimo popieriumi ir formuokite neaukštus kauburėlius iš tešlos gabaliukų.
7. Dėkite skardą į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. – kol roksai taps gelsvai rusvi.
8. Visiškai atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!