Saldus renginys: konditerius ir smagurius kvies pirmasis desertų festivalis

Lietuvoje daugėja gastronomijai skirtų renginių ir įdomių iniciatyvų – šį rudenį, pirmąjį spalio savaitgalį, smaguriai bus kviečiami į tarptautinį desertų festivalį „Guilty“.
Tortas „Aviečių ir citrinų sūkurys“  
Tortas „Aviečių ir citrinų sūkurys“   / „Minordija“ archyvo nuotr.

Šimtai dalyvių po vienu stogu

Spalio 6–7 dienomis „Litexpo“ parodų rūmuose pirmą kartą Baltijos šalyse duris atvers visų saldžių nuodėmių ir pagundų karalystė, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Žadama, jog po vienu stogu susiburs šimtai desertų gamintojų, konditerijos mėgėjų ir tiekėjų, įvairių paslaugų atstovų ir tiesiog smaližių, kurie turės galimybę išragauti iki šiol neregėtų ir negirdėtų desertų. Renginio organizatoriai pabrėžia, kad šis renginys skirtas visiems, kurie neįsivaizduoja savo kasdienybės be saldžių pagundų.

„Desertų festivaliai vyksta visame pasaulyje. Nuo Majamio iki Kipro, nuo Kolumbijos iki Australijos, nuo Niujorko iki Delio. Bilietai į festivalius išperkami akimirksniu, renginiai sulaukia didžiulio tiek dalyvių, tiek lankytojų srauto. Baltijos šalyse toks renginys rengiamas pirmą kartą, todėl jaučiame didelę atsakomybę organizuodami išskirtinį renginį“, – sakė festivalio organizatoriai, planuojantys sulaukti per 12 tūkst. lankytojų.

Pasak jų, tai bus didžiausias ir saldžiausias festivalis, subursiantis šimtus desertų gamintojų, tiekėjų, kūrėjų bei pardavėjų, ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Vidurio Europoje.

Vida Press nuotr./Ruošiamas desertas
Vida Press nuotr./Ruošiamas desertas

Desertų apdovanojimai

Saldžiausio šalies festivalio metu vyks nemokami seminarai, svečių iš užsienio prisistatymai, geriausio parodos deserto konkursas. Pirmą kartą šalies istorijoje bus organizuojami populiariausio deserto rinkimai, o kompetentinga komisija tituluos šio vardo verčiausią desertą. Renginio kulminacija taps naujo rekordo fiksavimas.

Desertų festivalis organizuojamas drauge su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, kurios prezidentas Jaroslavas Orševskis džiaugėsi, kad pagaliau atkreiptas dėmesys į saldžią virtuvę. Duoklė atiduota ir mūsų šalies konditeriams, kurie šio festivalio ilgai laukė. Tai renginys, priversiantis mūsų šalies konditerius išlysti iš savo „saldžių virtuvių“ ir parodyti, ką jie moka geriausiai.

Restorano archyvo nuotr./Šokolado ir morkų tortas su šaltalankiais bei varškės sūriu
Restorano archyvo nuotr./Šokolado ir morkų tortas su šaltalankiais bei varškės sūriu

„Mūsų konditeriai iki šiol buvo nuskriausti. Nes didžiausias dėmesys skiriamas kulinarijai. Tačiau daugelis net nežino, kad konditerija yra visiškai kita maisto kultūros šaka. Lietuvoje tokio gastrorenginio, skirto saldžiai kultūrai, iki šiol dar nebuvo. Tai pirmas desertams skirtas renginys, sujungsiantis ne tik konditerius, bet ir restoranus, kurie turės išskirtinę progą pristatyti savo saldžiąją valgiaraščio pusę“, – sako J.Orševskis.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas džiaugėsi, kad festivalis „Guilty“ taps didele švente ne tik smaližiams, bet ir patiems konditeriams, kurie galės ne tik paganyti akis, bet ir patys išbandyti savo jėgas įvairiuose konkursuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis