- Varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės.
- Tuomet sodą nugesinkite su grietine ir įmaišykite į masę drauge su persijotais miltais.
- Pagardinkite vanilininiu cukrumi, rožių vandeniu, romu.
- Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
- Iškepusį ir atvėsusį pyragą apibarstome milteliniu cukrumi ir bruknėmis.
Receptą atsiuntė Edita A.
1.Moliūgą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį.
2.Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nuvarvinkite. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškočiokite. Į kiekvieną riekę įvyniokite 3–4 moliūgo gabaliukus ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą.
3.Kiaušinius, trynius, vanilinį cukrų, grietinėlę, pieną, cukrų ir cinamoną išplakite ir supilkite ant duonos su moliūgais.
4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai paruduos.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, prieskonius, razinas sudėkite į indą ir išmaišykite.
2. Išplaktus kiaušinius supilkite į ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą, įmaišykite nuo apelsino nutarkuotas žieveles, sultis.
3. Sviesto ir kiaušinių masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Įmaišykite stambiai tarkuotą moliūgą.
4. Tešlą sudėkite į 30 cm x 20 cm dydžio kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite paviršių ir kepkite180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
5. Varškę, kambario temperatūros sviestą, miltelinį cukrų, nutarkuotas apelsino žieveles, sultis gerai išsukite ir atšaldykite. Kremu aptepkite iškepusį ir ataušusį pyragą, papuoškite apelsino žievelėmis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį. Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nusausinkite.
2. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškočiokite.
3. Į kiekvieną riekę įvyniokite po 3–4 moliūgo gabalėlius ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą.
4. Kiaušinius, trynius, vanilinį cukrų, grietinėlę, pieną, cukrų ir cinamoną išplakite ir supilkite ant duonos su moliūgais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai paruduos. Pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite žievę, iškrapštykite sėklas, minkštimą smulkiai sutarkuokite.
- Česnakus nulupkite. Porus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Karštame svieste pakepinkite česnakus, sumeskite porus ir kepinkite, kol apskrus.
- Keptus atvėsintus porus sukrėskite į moliūgų masę, įpilkite pusę stiklinės aliejaus, po vieną įmuškite kiaušinius ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
- Į skystą masę įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius, parmezaną, skrudintas moliūgų sėklas (dalį palikite užberti ant viršaus).
- Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskatais.
- Sukrėskite į keksiukų formeles, užberkite likusių moliūgų sėklų.
- Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol pyragaičiai dailiai paruduos.
- Kambario temperatūroje atšildytą sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Į sviesto ir cukraus masę suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite.
- Palengvėle įmaišykite nesaldintą moliūgų tyrę. Miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi persijokite į paruoštą masę ir užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
- Šaldytuve atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Labai atsargiai šaukštu kabindama iš apačios į viršų įmaišykite į paruoštą tešlą.
- Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
- Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
- Kepinio paviršių subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite citrinų sultimis.
- Kambario temperatūroje atvėsintą pyragą per naktį palaikykite šaldytuve.
Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
- Moliūgą nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumekite į sandarų indą.
- Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsino žievelėmis.
- Atvėsusiu sirupu užpilkite keptus moliūgo gabalėlius ir per naktį palaikykite šaldytuve, kad prisigertų prieskonių kvapų.
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su kelis kartus per sietelį pertrinta varške, kondensuotu pienu, vaniliniu cukrumi, nutarkuotomis citrinos žievelėmis bei sultimis, brendyje mirkytomis razinomis ir iki vientisumo išsukite.
- Šaukštu labai palengva, kad masė taptų puri, įmaišykite su krakmolu išplaktus kiaušinių baltymus.
- Varškės masę krėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus išdėliokite moliūgų gabalėlius.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į kepimo formą, užpilkite 2 šaukštais aliejaus ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug 30-35 minutėms arba kol suminkštės.
2. Sutrinkite į košelę ir palikite atvėsti – pyragui prireiks 1 stiklinės (250 ml). Jei liks sutrinto moliūgo, įmaišykite truputį medaus ir suvalgykite dar šiltą – man labai skanu :) Orkaitės neišjunkite.
3. Kreminį sūrį sudėkite į dubenį ir išsukite plaktuvu. Plakdamos suberkite cukrų, prieskonius, įmuškite kiaušinį ir sudėkite trintus moliūgus. Suplakite iki vientisos masės ir dubenį pastatykite į šaldytuvą.
4. 20×20 kepimo formos dugną ir kraštus padenkite kepimo popieriumi arba folija.
5. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol ištirps. Sudėkite sulaužytą šokoladą ir maišydamos ištirpinkite. Nukelkite nuo ugnies.
6. Plaktuvu įmaišykite cukrų, kiaušinius, miltus, kakavos miltelius ir alkoholį. Į kepimo formą supilkite maždaug 3/4 tešlos ir išlyginkite paviršių. Atsargiai užpilkite sūrio ir moliūgų masę. Po šaukštą vieną greta kitos sudėkite likusią šokoladinę masę ir stalo peiliu išraižykite paviršių.
7. Pašaukite į orkaitę maždaug 40-45 minutėms, kol sūrio masė gražiai išsipūs ir sutvirtės. Neišsigąskite, jei viršutinis sluoksnis atrodys kiek netvirtas – jis sustings vėsdamas.
8. Pyragą palikite atvėsti formoje, o tada dėkite sustingti ir visiškai atšaldykite šaldytuve – kaip ir dauguma sūrio pyragų, šis taip pat mėgsta šaltį, be to, bus gerokai paprasčiau pjaustyti.
P. S. Šokoladainio tešlai naudojau avinžirnių miltus perpus su kvietiniais miltais – labai patiko, žirniškumo nebuvo justi :)
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“
1. Sausainius sutrinkite, sumaišykite su auksaspalviu sirupu ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite formos dugną ir šiek tiek kraštus.
2. Kiaušinius išplakite iki purumo su cukrumi ir vanilės esencija, dėkite varškę ir išsukite iki vientisos masės.
3. Moliūgą apkepkite orkaitėje, kol pasidarys minkštas ir sutrinkite iki tyrės. Į moliūgo masę įmaišykite ciberžolę, sukrėskite į varškės masę, dėkite krakmolą ir viską išsukite iki vientisos masės. Gautą masę dėkite ant sausainių.
4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Skanaus!
Autorės nuotr./Moliūginis pyragas |
Facebook kepinių konkurso receptas
Autorė Judita Leonavičienė
- Sausainius sutarkuokite ar sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite (dugną bei kraštus) sviestu išteptą kepimo skardą.
- Grietinėlę šiek tiek paplakite elektriniu plaktuvu, tačiau ne iki stambių putų. Ją sumaišykite su kremine varške, krakmolu bei kiaušiniais išplaktais su cukrumi.
- Tarkuotą moliūgą virkite puode apie 10 min. Atvėsinkite ir sudėkite į varškės masę.
- Viską gerai išmaišę, masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 45 min. Jei į pyragą įdurtas pagaliukas apsivelia tešla, dar leiskite pyragui kepti porą minučių.
Receptą atsiuntė Rūta K.