O kokios gi Velykos be gardžių ir burnoje tirpstančių pyragų! Pagalvojome ir apie tai – tad siūlome jums naujų receptų. Įtraukite į darbą ir vaikus.
Būtinai išbandykite, paragaukite ir nepamirškite pavaišinti tų, kurių Velykų stalas ne toks gausus...
Daugiau sūrio pyragų receptų rasite ČIA.
Ingredientai
Kaip gaminti
- Reikės 26 cm skersmens tortinės.
- Pasiruoškite pyrago pagrindą. Tortinę išklokite kepimo popieriumi.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Sviestą išsukite su cukrumi ir druska, įplakite kiaušinį.
- Suberkite pusę miltų ir kepimo miltelius, išmaišykite.
- Suberkite likusius miltus ir išminkykite vientisą tešlą.
- Ją dėkite į kepimo formą ir pirštais suformuokite, suplokite ploną pyrago pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Varškę sumaišykite su cukrumi, vanile, kiaušinių tryniais, grietine ir manais paeiliui.
- Suverskite ir išlyginkite ant atšalusio pyrago pagrindo.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 35–40 minučių.
- Baltymus standžiai išplakite su milteliniu cukrumi ir tolygiai paskirstykite ant ką tik iškepto karšto pyrago.
- Pašaukite į orkaitę ir dar kepkite apie 10 minučių, kol suflė tolygiai gražiai paruduoja.
- Palikite atvėsti orkaitėje, galutinai atšaldykite šaldytuve.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Ingredientai
Varškė: 550.00 g
Miltai: 250.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 200.00 g
Sviestas: 200.00 g
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su cukrumi ir kakava.
- Įtarkuokite sviestą ir rankomis viską sutrinkite iki vienodo dydžio trupinių. Įmaišykite grietinę.
- Pusę tešlos sudėkite į 26 cm skersmens tortinę, paviršių išlyginkite. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, kepkite 15 minučių.
- Varškę pertrinkite pro sietelį ir suplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.
- Gautą masę supilkite ant apkepusio pyrago pagrindo. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių.
- Pakeptą pyragą ištraukite, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite likusią tešlą. Vėl pašaukite kepti.
- Po pusvalandžio, išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti.
- Kelias valandas palaikykite šaldytuve, o tada jau skanaukite.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Ingredientai
Vaniliniai zefyrai:(pakelis) 1.00 vnt.
Krekeriai:(saldžių) 200.00 arbat. š.
Pienas: 1.00 puodelis
Sviestas: 200.00 g
Kaip gaminti
- Kiaušinius, pieną ir cukrų sudėkite į puodą, išplakite.
- Į tą patį puodą įdėkite pakelį sviesto ir sutrupintus sausainius.
- Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps.
- Kaitrą šiek tiek padidinkite ir viską užvirkite.
- Maišykite, kol masė pasidaro tiršta.
- Nukelkite nuo viryklės.
- Pusę zefyrų susmulkinkite ir įmaišykite į pyrago masę.
- Kai pravės, suverskite į tortinę, nuimamais kraštais, viršų išlyginkite ir papuoškite nesmulkintais zefyrais.
- Per naktį laikykite šaldytuve.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Ingredientai
Raffaello saldainiukų:(pakuotė - sūrio masei) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
- Naudosime 24 cm skersmens tortinę.
- Tortinę išklokite kepimo popieriumi.
- Sausainius sutrupinkite ir maišykite su kokoso drožlėmis bei sviestu, kol gausite daug drėgnų trupinukų.
- Trupinius berkite į paruoštą tortinę, paskirstykite po visą paviršių ir rankomis prislėkite juos prie dugno.
- Dideliame dubenyje, iki vientisos masės suplakite sūrius, kiaušinius, kokosų pieną ir cukrų.
- Supilkite ant sausainių pagrindo. Į vidų, pagal skonį, pridėkite „Raffaello“ saldainių.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, maždaug 90 minučių.
- Iškepusį pyragą palikite atvėsti, tada kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Ingredientai
Philadelphia sūris:(60 - pagrindui ir 300 - sūrio masei) 360.00 g
Kaip gaminti
- Naudokite 24–26 cm skersmens tortinę.
- Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite ir iki vientisos masės išmaišykite su „Philadelphia“ sūriu.
- Viską sukrėskite į tortinę ir pirštais suslėkite pyragui pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
- Želatiną išbrinkinkite vos šiltame vandenyje ir ištirpinkite virš karštų garų vonelės. Atidėkite, kad skystis atvėstų.
- Grietinėlę išplakite iki putų, sudėkite sūrį, vanilę ir cukrų bei plakite toliau, kol gausite tirštą vientisą masę.
- Plakant dideliu greičiu, supilkite ištirpusią ir pravėsusią želatiną.
- Sausainiukus pasmulkinkite ir be atlikusių trupinių, įmaišykite į sūrio ir grietinėlės kremą.
- Viską supilkite ant paruošto, atšalusio sausainių pagrindo.
- Pyragą palikite pastovėti kambario temperatūroje.
- Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite su šlakeliu grietinėlės bei šaukšteliu aliejaus.
- Išmaišykite, leiskite pravėsti, kad nebūtų karštas ir apšlakstykite pyrago paviršių.
- Pastatykite į šaldytuvą ir palaukite kelias valandas, kad gerai sustingtų.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Ingredientai
Želatina: 1.00 valg. š.
Maskarponės sūris: 250.00 g
Cukrus: 60.00 g
Citrinos ekstraktas:(keli lašai) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
- Avižinius sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sviestu ir berkite į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
- Suslėkite pyragui pagrindą.
- Želatiną užpilkite vandeniu ir palaukite kol išbrinks.
- Maskarponę išplakite su tryniais, cukrumi, citrinos žievele ir jos ekstraktu.
- Ant išbrinkusios želatinos supilkite citrinos sultis ir pakaitinkite, kol viskas išsilydys iki vientisos masės (tik neleiskite užvirti), truputį palaukite, kol ištirpusios želatinos mišinys pravės ir įplakite į sūrio masę.
- Grietinėlę elektriniu plakikliu sukite, kol ims tirštėti, bet nebus visiškai standi. Šaukštu įmaišykite į maskarponės kremą.
- Viską supilkite ant sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių ir pastatykite į šaldytuvą 4–5 valandoms.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Receptas: Dviejų ingredientų pyragas su „Nutella“
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 /
114
Receptas
Kaip gaminti
- Kambario temperatūros Nutellą 8 minutes plakite su kiaušiniais.
- Gautą masę supilkite į nedidelę, kepimo popieriumi išklotą, kepimo skardelę.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
- Kepkite tol, kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas, ištraukus, liks sausas ir neapsivėlęs tešla.
- Prapjaukite tik gerai atšalusį.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Ingredientai
Cukrus: 120.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 150.00 g
„Rududu“ karamelė:(skardinė) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
- Margariną iki purumo plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Įmuškite kiaušinius. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, sumaišykite su „Rududu“.
- Jei „Rududu“ masė per kieta, skardinę įstatykite į karštą vandenį ir palaukite, kol suminkštės.
- Karamelės įdarą paskirstykite ant paruoštos pyrago tešlos.
- Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Ingredientai
Kaip gaminti
- Kepimo popieriumi išklokite 26 cm skersmens tortinę.
- Kiaušinius suplakite su tryniais, cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Įmaišykite miltus ir maltus riešutus. Tešlą pilkite į paruoštą tortinę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie pusvalandį. Iškepus palikite atvėsti.
- Želatiną išbrinkinkite šlakelyje grietinėlės. Likusią grietinėlę išplakite su cukrumi.
- Šokoladą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
- Baltymus standžiai išplakite ir sumaišykite su plakta grietinėle.
- Po turputį į kremą įsukite atvėsusį šokoladą.
- Želatiną ištirpinkite garų vonelėje (tik neužverdame), palikite pravėsti, kad nebūtų karšta ir greitai, elektriniu plakikliu, įmaišykite į šokoladinį grietinėlės kremą.
- Skystą masę supilkite ant šalto, iškepusio pyrago pagrindo. Pastatykite į šaldytuvą 5–6 valandoms.
- Papuoškite ir skanaukite.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Receptas: Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 /
16
Receptas
Kaip gaminti
- Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas.
- Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir negailėdami apšlakstykite brendžiu.
- Atidėkite slyvas į šoną kelioms valandoms.
- Sausainius sumalkite ir sumaišykite su minkštu sviestu.
- Gautą masę suberkite į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir rankomis išlyginkite, prislėkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą.
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, kad vos apsemtų ir palikite išbrinkti.
- Maskarponę iki vientisos masės išplakite su kondensuotu pienu.
- Šiek tiek brendyje pasigėrusias slyvas sumalkite iki norimos konsistencijos (aš pamaliau taip, kad liktų vienas kitas sveikas gabalėlis).
- Želatiną ištirpinkite (tik jokiu būdu neužvirkite) ir greitai įplakite į kreminio sūrio masę, kurią supilkite ant atšalusio sausainių pagrindo.
- Ant viršaus, šaukštu išdėliokite slyvų masę ir paskirstykite ją po visą, dar nesustingusio pyrago plotą.
- Pastatykite pyragą į šaldytuvą ir pjaukite mažiausiai po 4–5 valandų.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Receptas: Pyragas su sidru ir obuolių rožytėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 /
17
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - tarkuotos žievelės (autorė antrą kartą jos nedėtų) - pagrindui ir 1 arbat. š. - įdarui)
Obuolių sidras:(įdarui) 100.00 ml
Kaip gaminti
- Reikės 22–24 cm skersmens negilios kepimo formos.
- Pyrago pagrindui miltus sumaišykite su maltais migdolais.
- Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, vanile ir apelsino žievele. Įplakite kiaušinį, suberkite miltų mišinį.
- Išminkykite minkštutę tešlą ir pastatykite į šaldytuvą maždaug valandai.
- Atvėsusią tešlą iškočiokite į ploną lakštą, šiek tiek didesnį, nei kepimo forma.
- Įklokite į skardą, suformuokite pakeltus kraštelius, dugną subadykite šakute ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
- Kepkite 5–8 minutes ir leiskite atvėsti.
- Paruoškite pyrago įdarą. Miltus sumaišykite su cukrumi ir citrinos žievele.
- Ant viršaus užpilkite vanilės, šlakelį pieno ir įmuškite trynius.
- Viską išmaišykite iki vientisos klampios masės.
- Toliau, plakant rankiniu plakikliu, pilkite likusį pieną ir sidrą.
- Gautą skystą masę supilkite ant pyrago pagrindo.
- Obuolius pjaustykite plonomis siauromis riekelėmis ir ant pyrago įdaro formuokite, dėliokite, sukite rožytes.
- Kiekvieną žiedą papuoškite šaukšteliu abrikosų džemo.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, apie pusvalandį. Pjaustykite tik pravėsusį.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Ingredientai
Kaip gaminti
- Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu.
- Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite rankomis. Pastatykite į šaldytuvą.
- Kiaušinius suplakite su cukrumi, sudėkite kambario temperatūros sūrį, krakmolą, įspauskite citrinų sultis.
- Viską gerai išplakite iki vientisos masės ir išlyginkite ant šaldytuve sutvirtėjusio sausainių pagrindo.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepkite apie 80 minučių.
- Pyragą atvėsinkite kambario temperatūroje, tada atšaldykite šaldytuve ir skanaukite.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti