Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2015 04 03 /2016 03 07

Saldus Velykų stalas: nauji pyragų receptai

Jau visai netrukus galėsite ridenti kiaušinius, žaisti su savo vaikučiais bei mokyti juos velykinio stalo ruošimo paslapčių.
Velykų sūrio pyragas
Velykų sūrio pyragas / Fotolia nuotr.

O kokios gi Velykos be gardžių ir burnoje tirpstančių pyragų! Pagalvojome ir apie tai – tad siūlome jums naujų receptų. Įtraukite į darbą ir vaikus. 

Būtinai išbandykite, paragaukite ir nepamirškite pavaišinti tų, kurių Velykų stalas ne toks gausus... 

Daugiau sūrio pyragų receptų rasite ČIA.

Pyragas „Angelo ašaros“
Receptas: Pyragas „Angelo ašaros“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 36
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pagrindui)
Sviestas: 80.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Cukrus: 1.00 st. (2 valg. š. - pagrindui ir 0,5 st. - varškės masei)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 - nedidelio - pagrindui ir 3 tryniai - varškės masei, 3 baltymai - suflė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Varškė: 500.00 g (riebios - varškės masei)
Manai: 1.00 valg. š. (varškės masei)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (varškės masei)
Grietinė: 100.00 g (riebios - varškės masei)
Miltelinis cukrus: 4.00 valg. š. (suflė)
Kaip gaminti
  1. Reikės 26 cm skersmens tortinės.
  2. Pasiruoškite pyrago pagrindą. Tortinę išklokite kepimo popieriumi.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  4. Sviestą išsukite su cukrumi ir druska, įplakite kiaušinį.
  5. Suberkite pusę miltų ir kepimo miltelius, išmaišykite.
  6. Suberkite likusius miltus ir išminkykite vientisą tešlą.
  7. Ją dėkite į kepimo formą ir pirštais suformuokite, suplokite ploną pyrago pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą pusvalandžiui.
  8. Varškę sumaišykite su cukrumi, vanile, kiaušinių tryniais, grietine ir manais paeiliui.
  9. Suverskite ir išlyginkite ant atšalusio pyrago pagrindo.
  10. Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 35–40 minučių.
  11. Baltymus standžiai išplakite su milteliniu cukrumi ir tolygiai paskirstykite ant ką tik iškepto karšto pyrago.
  12. Pašaukite į orkaitę ir dar kepkite apie 10 minučių, kol suflė tolygiai gražiai paruduoja.
  13. Palikite atvėsti orkaitėje, galutinai atšaldykite šaldytuve.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Kūmos pyragas su varške
Receptas: Kūmos pyragas su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 57
Receptas
Ingredientai
Varškė: 550.00 g
Miltai: 250.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 200.00 g
Kondensuotas pienas: 390.00 g (saldaus)
Kakava: 2.00 valg. š. (miltelių)
Grietinė: 165.00 g (riebios)
Sviestas: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi ir kakava.
  2. Įtarkuokite sviestą ir rankomis viską sutrinkite iki vienodo dydžio trupinių. Įmaišykite grietinę.
  3. Pusę tešlos sudėkite į 26 cm skersmens tortinę, paviršių išlyginkite. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, kepkite 15 minučių.
  4. Varškę pertrinkite pro sietelį ir suplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.
  5. Gautą masę supilkite ant apkepusio pyrago pagrindo. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių.
  6. Pakeptą pyragą ištraukite, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite likusią tešlą. Vėl pašaukite kepti.
  7. Po pusvalandžio, išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti.
  8. Kelias valandas palaikykite šaldytuve, o tada jau skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Virtas pyragas
Receptas: Virtas pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 16
Receptas
Ingredientai
Vaniliniai zefyrai:(pakelis) 1.00 vnt.
Krekeriai:(saldžių) 200.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Pienas: 1.00 puodelis
Cukrus: 1.00 puodelis (0,5)
Sviestas: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius, pieną ir cukrų sudėkite į puodą, išplakite.
  2. Į tą patį puodą įdėkite pakelį sviesto ir sutrupintus sausainius.
  3. Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps.
  4. Kaitrą šiek tiek padidinkite ir viską užvirkite.
  5. Maišykite, kol masė pasidaro tiršta.
  6. Nukelkite nuo viryklės.
  7. Pusę zefyrų susmulkinkite ir įmaišykite į pyrago masę.
  8. Kai pravės, suverskite į tortinę, nuimamais kraštais, viršų išlyginkite ir papuoškite nesmulkintais zefyrais.
  9. Per naktį laikykite šaldytuve.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Raffaello sūrpyragis
Receptas: „Raffaello“ sūrio pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.9 / 36
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 230.00 g (paprastų traškių - pagrindui)
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š. (pagrindui)
Sviestas: 110.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (sūrio masei)
Rikotos sūris: 250.00 g (sūrio masei)
Kokosų pienas: 300.00 ml (sūrio masei)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (didelių - sūrio masei)
Cukrus: 1.00 puodelis (1/2 - sūrio masei)
Raffaello saldainiukų:(pakuotė - sūrio masei) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Naudosime 24 cm skersmens tortinę.  
  2. Tortinę išklokite kepimo popieriumi.
  3. Sausainius sutrupinkite ir maišykite su kokoso drožlėmis bei sviestu, kol gausite daug drėgnų trupinukų.
  4. Trupinius berkite į paruoštą tortinę, paskirstykite po visą paviršių ir rankomis prislėkite juos prie dugno.
  5. Dideliame dubenyje, iki vientisos masės suplakite sūrius, kiaušinius, kokosų pieną ir cukrų.
  6. Supilkite ant sausainių pagrindo. Į vidų, pagal skonį, pridėkite „Raffaello“ saldainių.
  7. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, maždaug 90 minučių.
  8. Iškepusį pyragą palikite atvėsti, tada kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Sūrpyragis su sausainiais
Receptas: Sūrio pyragas su sausainiais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 31
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 375.00 g (su šokolado gabaliukais - 250 - pagrindui ir 125 - sūrio masei)
Philadelphia sūris:(60 - pagrindui ir 300 - sūrio masei) 360.00 g
Grietinėlė: 370.00 g (370 riebios - sūrio masei ir šlakelio - glaistui)
Vanduo: 100.00 ml (sūrio masei)
Želatina: 30.00 g (arba 6 lapeliai - sūrio masei)
Cukrus: 70.00 g (sūrio masei)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (sūrio masei)
Šokoladas: 100.00 g (pieniško su riešutais - glaistui)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (glaistui)
Kaip gaminti
  1. Naudokite 24–26 cm skersmens tortinę.
  2. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite ir iki vientisos masės išmaišykite su „Philadelphia“ sūriu.
  3. Viską sukrėskite į tortinę ir pirštais suslėkite pyragui pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
  4. Želatiną išbrinkinkite vos šiltame vandenyje ir ištirpinkite virš karštų garų vonelės. Atidėkite, kad skystis atvėstų.
  5. Grietinėlę išplakite iki putų, sudėkite sūrį, vanilę ir cukrų bei plakite toliau, kol gausite tirštą vientisą masę.
  6. Plakant dideliu greičiu, supilkite ištirpusią ir pravėsusią želatiną.
  7. Sausainiukus pasmulkinkite ir be atlikusių trupinių, įmaišykite į sūrio ir grietinėlės kremą.
  8. Viską supilkite ant paruošto, atšalusio sausainių pagrindo.
  9. Pyragą palikite pastovėti kambario temperatūroje.
  10. Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite su šlakeliu grietinėlės bei šaukšteliu aliejaus.
  11. Išmaišykite, leiskite pravėsti, kad nebūtų karštas ir apšlakstykite pyrago paviršių.
  12. Pastatykite į šaldytuvą ir palaukite kelias valandas, kad gerai sustingtų.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Citrininis maskarponės pyragas
Receptas: Citrininis maskarponės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.7 / 38
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (avižinių)
Sviestas: 80.00 g (minkšto)
Želatina: 1.00 valg. š.
Vanduo: 3.00 valg. š. (šalto)
Cukrus: 60.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės ir 3 valg. š. - sulčių)
Citrinos ekstraktas:(keli lašai) 1.00 vnt.
Grietinėlė: 150.00 ml (riebios)
Kaip gaminti
  1. Avižinius sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sviestu ir berkite į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
  2. Suslėkite pyragui pagrindą.
  3. Želatiną užpilkite vandeniu ir palaukite kol išbrinks.
  4. Maskarponę išplakite su tryniais, cukrumi, citrinos žievele ir jos ekstraktu.
  5. Ant išbrinkusios želatinos supilkite citrinos sultis ir pakaitinkite, kol viskas išsilydys iki vientisos masės (tik neleiskite užvirti), truputį palaukite, kol ištirpusios želatinos mišinys pravės ir įplakite į sūrio masę.
  6. Grietinėlę elektriniu plakikliu sukite, kol ims tirštėti, bet nebus visiškai standi. Šaukštu įmaišykite į maskarponės kremą.
  7. Viską supilkite ant sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių ir pastatykite į šaldytuvą 4–5 valandoms.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Pyragas su nutella
Receptas: Dviejų ingredientų pyragas su „Nutella“
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 114
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (didelių)
Šokoladinis kremas „Nutella“: 1.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūros Nutellą 8 minutes plakite su kiaušiniais.
  2. Gautą masę supilkite į nedidelę, kepimo popieriumi išklotą, kepimo skardelę.
  3. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
  4. Kepkite tol, kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas, ištraukus, liks sausas ir neapsivėlęs tešla.
  5. Prapjaukite tik gerai atšalusį.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Obuolių pyragas su „Rududu“
Receptas: Obuolių pyragas su „Rududu“
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 86
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 120.00 g
Margarinas: 130.00 g (kepinių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 150.00 g
Obuoliai: 2.00 vnt. (2 - 3)
„Rududu“ karamelė:(skardinė) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Margariną iki purumo plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  2. Įmuškite kiaušinius. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, sumaišykite su „Rududu“.
  4. Jei „Rududu“ masė per kieta, skardinę įstatykite į karštą vandenį ir palaukite, kol suminkštės.
  5. Karamelės įdarą paskirstykite ant paruoštos pyrago tešlos.
  6. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Pyragas „Spragtukas“
Receptas: Pyragas „Spragtukas“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 22
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (3 kiaušiniai ir 3 tryniai - pagrindui, 3 baltymai - kremui)
Cukrus: 270.00 g (170 - pagrindui ir 100 - kremui)
Miltai: 3.00 valg. š. (pagrindui)
Kakava: 1.00 valg. š. (pagrindui)
Lazdynų riešutai: 90.00 g (maltų - pagrindui)
Migdolai: 90.00 g (maltų - pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pagrindui)
Grietinėlė: 500.00 ml (riebios plakimui - kremui)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (kremui)
Želatina: 10.00 g (miltelių - kremui)
Kaip gaminti
  1. Kepimo popieriumi išklokite 26 cm skersmens tortinę.
  2. Kiaušinius suplakite su tryniais, cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Įmaišykite miltus ir maltus riešutus. Tešlą pilkite į paruoštą tortinę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie pusvalandį. Iškepus palikite atvėsti.
  3. Želatiną išbrinkinkite šlakelyje grietinėlės. Likusią grietinėlę išplakite su cukrumi.
  4. Šokoladą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
  5. Baltymus standžiai išplakite ir sumaišykite su plakta grietinėle.
  6. Po turputį į kremą įsukite atvėsusį šokoladą.
  7. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje (tik neužverdame), palikite pravėsti, kad nebūtų karšta ir greitai, elektriniu plakikliu, įmaišykite į šokoladinį grietinėlės kremą.
  8. Skystą masę supilkite ant šalto, iškepusio pyrago pagrindo. Pastatykite į šaldytuvą 5–6 valandoms.
  9. Papuoškite ir skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Sūrpyragis su džiovintomis slyvomis
Receptas: Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (recepto autorė naudojo „Gaidelis su aguonomis“)
Sviestas: 90.00 g (kambario temperatūros)
Maskarponės sūris: 500.00 g (kambario temperatūros)
Kondensuotas pienas: 390.00 g (saldinto)
Želatina: 10.00 g (miltelių)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Brendis: 20.00 ml (keli šlakeliai)
Kaip gaminti
  1. Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas.
  2. Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir negailėdami apšlakstykite brendžiu.
  3. Atidėkite slyvas į šoną kelioms valandoms.
  4. Sausainius sumalkite ir sumaišykite su minkštu sviestu.
  5. Gautą masę suberkite į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir rankomis išlyginkite, prislėkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą.
  6. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, kad vos apsemtų ir palikite išbrinkti.
  7. Maskarponę iki vientisos masės išplakite su kondensuotu pienu.
  8. Šiek tiek brendyje pasigėrusias slyvas sumalkite iki norimos konsistencijos (aš pamaliau taip, kad liktų vienas kitas sveikas gabalėlis).
  9. Želatiną ištirpinkite  (tik jokiu būdu neužvirkite) ir greitai įplakite į kreminio sūrio masę, kurią supilkite ant atšalusio sausainių pagrindo.
  10. Ant viršaus, šaukštu išdėliokite slyvų masę ir paskirstykite ją po visą, dar nesustingusio pyrago plotą.
  11. Pastatykite pyragą į šaldytuvą ir pjaukite mažiausiai po 4–5 valandų.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Pyragas su obuolių rožytėmis
Receptas: Pyragas su sidru ir obuolių rožytėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Miltelinis cukrus: 60.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 - pagrindui ir 3 tryniai - įdarui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (1 - pagrindui ir 1 - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - tarkuotos žievelės (autorė antrą kartą jos nedėtų) - pagrindui ir 1 arbat. š. - įdarui)
Migdolai: 100.00 g (pagrindui)
Miltai: 230.00 g (180 g - pagrindui ir 4 valg. š. - įdarui)
Pienas: 300.00 ml (įdarui)
Obuolių sidras:(įdarui) 100.00 ml
Cukrus: 6.00 valg. š. (įdarui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (3 - 4 didesnių spalvotų - įdarui)
Džemas: 2.00 valg. š. (abrikosų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Reikės 22–24 cm skersmens negilios kepimo formos.
  2. Pyrago pagrindui miltus sumaišykite su maltais migdolais.
  3. Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, vanile ir apelsino žievele. Įplakite kiaušinį, suberkite miltų mišinį.
  4. Išminkykite minkštutę tešlą ir pastatykite į šaldytuvą maždaug valandai.
  5. Atvėsusią tešlą iškočiokite į ploną lakštą, šiek tiek didesnį, nei kepimo forma.
  6. Įklokite į skardą, suformuokite pakeltus kraštelius, dugną subadykite šakute ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
  7. Kepkite 5–8 minutes ir leiskite atvėsti.
  8. Paruoškite pyrago įdarą. Miltus sumaišykite su cukrumi ir citrinos žievele.
  9. Ant viršaus užpilkite vanilės, šlakelį pieno ir įmuškite trynius.
  10. Viską išmaišykite iki vientisos klampios masės.
  11. Toliau, plakant rankiniu plakikliu, pilkite likusį pieną ir sidrą.
  12. Gautą skystą masę supilkite ant pyrago pagrindo.
  13. Obuolius pjaustykite plonomis siauromis riekelėmis ir ant pyrago įdaro formuokite, dėliokite, sukite rožytes.
  14. Kiekvieną žiedą papuoškite šaukšteliu abrikosų džemo.
  15. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, apie pusvalandį. Pjaustykite tik pravėsusį.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Sūrio pyragas su citrinomis
Receptas: Sūrio pyragas su citrinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.1 / 26
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižinių - pagrindui)
Riešutai: 5.00 valg. š. (maltų (recepto autorė naudojo lazdynų) - pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (M dydžio - sūrio masei)
Cukrus: 1.00 puodelis (236ml - sūrio masei)
Citrinos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio - sulčių - sūrio masei)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š. (sūrio masei)
Sūris: 250.00 g („Philadelphia“ - sūrio masei)
Maskarponės sūris: 250.00 g (sūrio masei)
Kaip gaminti
  1. Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu.
  2. Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite rankomis. Pastatykite į šaldytuvą.
  3. Kiaušinius suplakite su cukrumi, sudėkite kambario temperatūros sūrį, krakmolą, įspauskite citrinų sultis.
  4. Viską gerai išplakite iki vientisos masės ir išlyginkite ant šaldytuve sutvirtėjusio sausainių pagrindo.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepkite apie 80 minučių.
  6. Pyragą atvėsinkite kambario temperatūroje, tada atšaldykite šaldytuve ir skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos