Ingredientai:
tešlai:
- 250 g miltų;
- 150 g sviesto;
- 100 g cukraus pudros;
- 1 kiaušinio trynys;
- 1 žiupsnis druskos.
įdarui:
- 1 st. įvairių uogų (tinka avietės, gervuogės, braškės, serbentai, mėlynės);
- 300 g rikotos ar kreminės varškės;
- 150 g cukraus;
- 1 pakelis vanilinio pudingo;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 200 g plakamosios grietinėlės, išplaktos.
Gaminimas:
1. Iš miltų, sviesto, miltelinio cukraus, kiaušinio trynio ir druskos užminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir dėkite valandai į šaldytuvą.
2. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite skritulį ir juo išklokite sviestu pateptą apvalią kepimo formą. Tešlą subadykite šakute, paskleiskite uogas.
3. Rikotą ar kreminę varškę ištrinkite su cukrumi, pudingo milteliais ir citrinų sultimis. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišykite.
4. Sūrio masę sukrėskite ant tešlos su uogomis, paviršių išlyginkite.
5. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. Ištraukite iš orkaitės, visiškai atvėsinkite ir tik tada pjaukite bei ragaukite.