Siūlome keletą išties paprastai paruošiamų desertų. Kad mažumėlę pasaldintumėte šeimos gyvenimą, nebūtina kepti sudėtingiausių pyragų ar tortų. Tiesą sakant, dabar, kai soduose ir turguose pilna obuolių, paprasčiausias ir sveikiausias desertas gali būti tiesiog orkaitėje kepti obuoliai.
Iškepi, užpili šlakelį skysto medaus ar lydyto juodojo šokolado, apibarstai cinamonu, smulkintais riešutais – štai ir nuostabus skanėstas! Taip pat įvairiai įdaryti galima obuolius arba kriaušes, tarkime, saldžiu sūreliu su razinomis, ir pašauti į orkaitę. Vos kelios minutės darbo.
Žinoma, tai ne vienintelis greitas variantas. Greitų, bet skanių desertų tema galima improvizuoti į valias...
1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.
2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai kietos, jas pašalinkite. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais kivius.
3. Nedideliame inde sumaišykite medų ir apelsinų sultis. Maišykite, kol ištirps medus. Galite įpilti šlakelį konjako. Įmaišykite riešutus ir razinas. Palikite valandėlę pastovėti.
4. Į stiklines taures sluoksniais sudėkite apelsinus ir kivius, užpilkite medaus ir riešutų padažo, dar galite uždėti šaukštą plaktos grietinėlės.
1. Sutirštintą saldintą pieną pilkite ant dribsnių bei saulėgrąžų ir viską gerai išmaišykite. (Saulėgrąžas galite keisti mėgiamais džiovintais vaisiais bei riešutais.)
2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Šaukštu dėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos, formuokite neaukštus bokštelius ir kepkite apie 10 min. (kol sausainiai apskrus).
1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite marmeladą. Ištirpinkite sviestą. Palaukite, kol atvės.
2. Sumaišykite sausainius su marmeladu, cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine.
3. Apvalų indą išklokite maistine plėvele, supilkite sausainių mišinį ir palaikykite per naktį.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Į varškę įpilkite pieną, cukrų, suberkite džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite.
2. Varškės mase įdarykite persikų puseles. Užbarstykite migdolų drožlėmis ir torto pabarstukais.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kriaušę ir obuolį nulupkite, išimkite sėklas. Į puodą įpilkite vyno, sudėkite vaisius, sutarkuokite apelsino žievelę, išspauskite sultis, įberkite žiupsnelį cinamo, tarkuotos imbiero šaknies, pagal skonį cukraus. Viską virkite vyne su cukrumi, kol suminkštės.
2. Vaisius išimkite, o į likusį padažą įdėkite 50 g juodojo šokolado, gabalėlį aitriosios paprikos ankšties, pakaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės, tada įdėkite sviesto.
3. Atvėsusiu padažu apšlakstykite vaisius, apibarstykite tarkuotu šokoladu. Galite pagardinti plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.
1. Nuplaukite apelsiną ir išspauskite sultis. Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite medų ir įpilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Į likusias apelsinų sultis dėkite imbiero.
3. Kai keptuvėje ištirps medus, dėkite bananus, gaubtąja puse į viršų. Neuždengdami apie 5–10 min. kepkite ant silpnos ugnies, dažnai aplaistydami padažu.
4. Patiekite bananus su grietinėle ir apibarstykite riešutais.
Šaltinis: 15min.lt
- Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
- Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
- Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
- Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai
DAUGIAU GARDŽIŲ DESERTŲ IŠ OBUOLIŲ RASITE ČIA.
DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti RECEPTŲ KONKURSE „Mano superpatiekalas iš bulvių“ ir laimėti puikų prizą!