Saldžiam savaitgaliui: desertai per 15 minučių

Savaitgalį, slampinėjant po namus, tikriausiai ne vienai kyla noras pasigaminti kokio gardaus deserto. Tiksliau – skanaus, bet paprasto, kuriam nereikia eikvoti daug produktų, laiko ir energijos.
Įdaryti obuoliai
Įdaryti obuoliai / Fotolia nuotr.

Siūlome keletą išties paprastai paruošiamų desertų. Kad mažumėlę pasaldintumėte šeimos gyvenimą, nebūtina kepti sudėtingiausių pyragų ar tortų. Tiesą sakant, dabar, kai soduose ir turguose pilna obuolių, paprasčiausias ir sveikiausias desertas gali būti tiesiog orkaitėje kepti obuoliai.

Iškepi, užpili šlakelį skysto medaus ar lydyto juodojo šokolado, apibarstai cinamonu, smulkintais riešutais – štai ir nuostabus skanėstas! Taip pat įvairiai įdaryti galima obuolius arba kriaušes, tarkime, saldžiu sūreliu su razinomis, ir pašauti į orkaitę. Vos kelios minutės darbo.

Žinoma, tai ne vienintelis greitas variantas. Greitų, bet skanių desertų tema galima improvizuoti į valias...

Vaisių salotos
Receptas: Vaisių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 60
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 4.00 vnt. (dideli)
Kiviai: 4.00 vnt.
Medus: 50.00 g
Sultys: 50.00 ml (šviežiai spaustų apelsinų sulčių)
Riešutai: 3.00 valg. š. (žemės, lazdynų arba graikinių riešutų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Konjakas (nebūtinai) 40.00 ml
Kaip gaminti

1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.

2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai kietos, jas pašalinkite. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais kivius.

3. Nedideliame inde sumaišykite medų ir apelsinų sultis. Maišykite, kol ištirps medus. Galite įpilti šlakelį konjako. Įmaišykite riešutus ir razinas. Palikite valandėlę pastovėti.

4. Į stiklines taures sluoksniais sudėkite apelsinus ir kivius, užpilkite medaus ir riešutų padažo, dar galite uždėti šaukštą plaktos grietinėlės.

Suskleisti
Improvizuoti florentinai
Receptas: Improvizuoti florentinai
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 20
Receptas
Ingredientai
Sausi kukurūzų dribsniai 300.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas)
Saulėgrąžos: 150.00 g
Kaip gaminti

1. Sutirštintą saldintą pieną pilkite ant dribsnių bei saulėgrąžų ir viską gerai išmaišykite. (Saulėgrąžas galite keisti mėgiamais džiovintais vaisiais bei riešutais.)

2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Šaukštu dėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos, formuokite neaukštus bokštelius ir kepkite apie 10 min. (kol sausainiai apskrus).

Suskleisti
Mažylių skanėstas
Receptas: Mažylių skanėstas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 20
Receptas
Ingredientai
Marmeladas 150.00 g
Sausainiai: 540.00 g (2 pakeliai (360 g) šviesių, pvz. "Gaidelis" ir 1 pakelis (180 g) šokoladinių, pvz. "Selga")
Sviestas: 200.00 g
Grietinė: 500.00 g
Kakava: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite marmeladą. Ištirpinkite sviestą. Palaukite, kol atvės.

2. Sumaišykite sausainius su marmeladu, cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine.

3. Apvalų indą išklokite maistine plėvele, supilkite sausainių mišinį ir palaikykite per naktį.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Persikai įdaryti varške
Receptas: Persikai įdaryti varške
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Persikai: 4.00 vnt. (konservuotų persikų puselės)
Migdolai: 30.00 g (saujelė drožlių)
Varškė: 150.00 g
Spanguolės: 30.00 g (saujelė džiovintų)
Pienas: 1.00 valg. š. (šlakelis)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į varškę įpilkite pieną, cukrų, suberkite džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite.

2. Varškės mase įdarykite persikų puseles. Užbarstykite migdolų drožlėmis ir  torto pabarstukais.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kriaušė ir obuolys su juodojo šokolado ir vyno padažu
Receptas: Kriaušė ir obuolys su juodojo šokolado padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Kriaušės: 1.00 vnt. (didelė)
Vynas: 1.00 l (raudonas stalo)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 5.00 g (gabalėlis šaknies)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kriaušę ir obuolį nulupkite, išimkite sėklas. Į puodą įpilkite vyno, sudėkite vaisius, sutarkuokite apelsino žievelę, išspauskite sultis, įberkite žiupsnelį cinamo, tarkuotos imbiero šaknies, pagal skonį cukraus. Viską virkite vyne su cukrumi, kol suminkštės.

2. Vaisius išimkite, o į likusį padažą įdėkite 50 g juodojo šokolado, gabalėlį aitriosios paprikos ankšties, pakaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės, tada įdėkite sviesto.

3. Atvėsusiu padažu apšlakstykite vaisius, apibarstykite tarkuotu šokoladu. Galite pagardinti plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.

Suskleisti
Kepti bananai
Receptas: Kepti bananai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Bananai: 4.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Medus: 100.00 g
Imbieras: 1.00 arbat. š. (¼ arbat. š.)
Graikiniai riešutai: 12.00 vnt. (skaldyti)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite apelsiną ir išspauskite sultis. Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite medų ir įpilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Į likusias apelsinų sultis dėkite imbiero.

3. Kai keptuvėje ištirps medus, dėkite bananus, gaubtąja puse į viršų. Neuždengdami apie 5–10 min. kepkite ant silpnos ugnies, dažnai aplaistydami padažu.

4. Patiekite bananus su grietinėle ir apibarstykite riešutais.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 119
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Suskleisti

DAUGIAU GARDŽIŲ DESERTŲ IŠ OBUOLIŲ RASITE ČIA. 


DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti RECEPTŲ KONKURSE „Mano superpatiekalas iš bulvių“ ir laimėti puikų prizą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų