Saldžiam savaitgaliui: pyragas, purumo čempionas

Pyragai gali būti pačios įvairiausios tekstūros – nuo sunkių, intensyvių, iki legvų, it debesėlis, orinių. Pyragas paprastai būna itin purus, kai miltų naudojama nedaug ar visai nenaudojama. Siūlome receptą, pagal kurį kepamam desertui šio ingrediento visai nereikia. Verta išbandyti, koks gi bus rezultatas!
Purus pyragas
Purus pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 400 g riebaus (10 proc.) graikiško jogurto;
  • 4 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo (iš bėdos galima naudoti ir bulvių);
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • saujelė šokoladinių „sagučių“ ar lašelių (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje išsukite trynius su cukrumi, kol pastarasis ištirps. Suberkite krakmolą, sumaišytą su kepimo milteliais, sukrėskite jogurtą ir gerai išmaišykite.

2. Kitame dubenyje ar elektrinio kombaino inde išplakite iki standumo kiaušinių baltymus. Sudėkite juos ir šokolado „sagutes“ ar lašelius į jogurto ir trynių mišinį ir labai atsargiai išmaišykite, kad plakant sukauptas oras išliktų, tačiau baltymai ir šokoladas pasiskirstytų tolygiai.

3. Apvalią kepimo formą nusegamu kraštu patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite gautą masę ir atsargiai išlyginkite paviršių.

4. Dėkite kepimo formą į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 1 valandą. Išimkite iš orkaitės, visiškai atvėsinkite, tada atsargiai nuimkite kraštą ir ragaukite. Galite tiekti su šviežiomis uogomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų