Reikės:
- 500 g NORFOS kiaulienos nugarinės,
- 100 ml aliejaus kepimui,
- 1 valg. š. sezamo sėklų.
Marinatui:
- 1 kiaušinio,
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo,
- ½ arb. š. ryžių vyno,
- ½ arb. š. druskos.
Padažui:
- 1,5 valg. š. pomidorų padažo,
- ½ valg. š. slyvų uogienės,
- ½ valg. š. čili padažo,
- ¼ arb. š. Hoisin padažo,
- 1 valg. š. Vorčesterio padažo,
- 1,5 valg. š. balzaminio vyno acto,
- 1,5 valg. š. cukraus,
- žiupsnelio kiniško penkių prieskonių mišinio,
- 2 valg. š. vandens.
Gaminimas:
Kiaulienos nugarinę perpjaukite pusiau išilgai ir paskui skersai raumenų supjaustykite griežinėliais. Dubenyje sumaišykite ingredientus, skirtus marinatui, ir sudėkite ten mėsą. Gerai ištrinkite ir palikite marinuotis bent pusvalandžiui.
Kitame dubenyje sumaišykite ingredientus padažui. Jų kiekį galima pasirinkti pagal tai, kokio intensyvumo skonį norima išgauti.
Wok keptuvėje įkaitinkite rafinuotą rapsų aliejų. Kai aliejus užvirs, sudėkite kiaulieną ir kepkite maždaug 5 minutes, kol mėsa taps traški ir skaniai apskrus. Išgriebkite iš keptuvės, nuvarvinkite ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Padažą pakaitinkite iki užvirimo, sudėkite kiaulieną ir maišykite, kol visi gabaliukai pasidengs padažu. Perdėkite į lėkštę, pabarstykite sezamo sėklomis ir patiekite su biriai virtais ryžiais.
Skanaus!
Mėgstate gaminti? Kviečiame dalintis savo kiaulienos receptais!