4 porcijoms reikės:
Ingredientai:
- Vapeur garuose ruoštos raudonosios pupelės – 1 skardinė, 425 ml
- Kukurūzai – 1 skardinė, 425 ml
- Kiaulienos filė – 400g
- Bolivinės balandos – 300g
- Alyvuogių aliejus – 6 v.š.
- Sezamo sėklos – 1/2 v.š.
- Sojų padažas – 8 v.š.
- Obuolių actas – 6 v.š.
- Vanduo – 100ml
- Cukrus – 4 v.š.
- Pomidorų pasta – 4 v.š.
- Raudonoji paprika – 1/2
- Druska – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Išmušame abi kiaulienos gabaliukų puses. Supjaustome juostelėmis, apkepiname iš visų pusių alyvuogių aliejuje, apibarstome sezamo sėklomis.
- Išverdame bolivines balandas.
- Nupilame raudonųjų pupelių ir kukurūzų skystį.
- Alyvuogių aliejuje 3 minutes kepiname raudonąsias pupeles, sudedame kukurūzus, bolivines balandas, išmaišome ir pakepiname dar 2 minutes, uždengę dangčiu.
- Paruošiame padažą: gilioje keptuvėje sumaišome obuolių actą su sojų padažu, pomidorų pasta ir patroškiname nustatę nedidelę temperatūrą. Suberiame cukrų, supilame vandenį, sudedame papriką supjaustytą plonomis juostelėmis. Nustatę nedidelę temperatūrą, troškiname apie 10 minučių. Paprika turi išlikti šiek tiek tvirta, o padažas - nepernelyg tirštas.
- Į gilią lėkštę suberiame raudonųjų pupelių, kukurūzų ir bolivinių balandų garnyrą, ant viršaus sudedame kiaulienos gabaliukus. Viską užpilame saldžiarūgščiu padažu.
Rekomendacijos:
Jeigu padažas pernelyg rūgštus, įberkite daugiau cukraus.