- Špinatus ir braškes gerai nuplaukite.
- Braškes perpjaukite per pusę ir kartu su špinatais bei varške sudėkite į dubenį, pasūdykite, įberkite raudonėlių, įspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite cukrumi, jei reikia.
- Prie šių salotų puiku pasigaminti grūdėtosios duonos skrebučių.
- Salotas atsargiai nuplaukite (jų lapeliai labai gležni, greitai pajuosta), būtinai labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse.
- Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite kotelius, supjaustykite ketvirčiais, išdėliokite ant salotų, apšlakstykite apelsinų sultimis ir pagardinkite šviežiai maltais žaliaisiais pipirais.
- Riešutus perrinkite, nuvalykite, labai trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite į sirupą riešutus ir juos apvelkite. Atvėsintus riešutus suberkite ant salotų. Paruoštas salotas apšlakstykite balzaminio kremo padažu (galite rinktis braškių skonio).
- Salotas nuplaukite, nusausinkite, didesnes suplėšykite ir išdėliokite lėkštelėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant salotų.
- Iš citrinos sulčių, sojų padažo, medaus, aliejaus ir acto užmaišykite padažą, juo apšlakstykite salotas ir braškes.
- Rūkytą sūrį sudėkite į kepimo indą, keliose vietose įpjaukite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Truputį atvėsinkite, į įpjovas įpilkite po truputį balzaminio padažo. Atvėsintą sūrį išdėliokite ant paruoštų salotų. Skanu valgyti braškių džemu aptepta skrudintos baltos duonos riekele.
- Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis.
- Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir supjaustykite kubeliais. Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
- Avokado kubelius, kumpio griežinėlius, braškių puseles ir kriaušių skilteles išdėliokite ant salotų, ant viršaus berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš apelsino ir citrinos sulčių, klevų sirupo, aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų.
- Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos, gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Paruoškite užpilą: migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite. Medų ištirpinkite virš garų arba kambario temperatūroje. Česnakus sutraiškykite česnakų spaustuvu ir sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent 10 min. palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Atvėsintu padažu apliekite salotas.
1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, nugnybkite kotelius, didesnius – suplėšykite.
2. Uogas nuplaukite, nusausinkite, išvalykite, supjaustykite ketvirčiais. Išplakite grietinėlę.
3. Į indelius sudėkite špinatus, braškes, į stiklines – kompoto, plaktos grietinėlės, riešutų ir po rabarbaro stiebą. Valgykite sykiu iš abiejų indų.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
2. Ant viršaus dėkite braškių ir kumpio griežinėlių, berkite sūrio drožlių ir sausoje keptuvėje skrudintų riešutų.
3. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų.
- Salotų lapus kruopščiai nuplaukite, nuvarvinkite ir sudėkite į lėkštę, sudėkite nuplautas braškes (didesnes perpjaukite pusiau ar į keturis dalis), gabaliukais supjaustykite mėsą, nektarinus.
- Iš majonezo, jogurto, druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų sumaišykite padažą.
- Jį galima patiekti atskirame indelyje.
- Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min.
- Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
- Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.
NAUDINGA. Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija.“
1. Kuskusą suberkite į indą ir užpilkite vedančiu vandeniu. Palikite 20 min. išbrinkti.
2. Į kuskusą suberkite cinamoną ir medų, smulkintus migdolus, braškes. Išmaišykite ir dėkite į desertinius indelius. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė