Salotos su džiovintais pomidorais: paprastos ir tobulos

Kulinaro patarimas – jei ruošiatės iškylauti toli nuo namų, paruoštą padažą salotoms supilkite į nedidelį stiklainį, supjaustytas daržoves sudėkite į sandarų indą. Prieš tiekdami salotas, sudėkite daržoves į plastikinį maišelį, supilkite padažą, papurtykite ir iškrėskite atgal į indą.
Salotos su džiovintais pomidorais
Salotos su džiovintais pomidorais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

1 svogūno,

16 vyšninių pomidorų,

2 nedidelių agurkų,

8 aliejuje marinuotų saulėje džiovintų pomidorų,

300 g įvairių salotų.

Padažui:

50 ml alyvuogių aliejaus,

2 šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių,

šaukšto skysto medaus,

pusės šaukštelio druskos,

žiupsnelio stambiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis.

2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.

3. Supilkite į dubenį alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir medų, pasūdykite, pagardinkite pipirais, plakite šluotele, kol ištirps medus.

4. Užpilkite padažą ant salotų, sudėkite svogūnus, agurkus, džiovintus ir šviežius pomidorus, atsargiai išmaišykite. Tiekite prie keptos mėsos arba valgykite vienas su šviežia balta bandele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų