Ingredientai:
- keli dideli lapinio kopūsto (kale) lapai;
- 1 stiklinė migdolų (galima keisti graikiniais riešutais);
- 2 obuoliai;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 1 granato išgliaudytos sėklos;
- saujelė šviežių mėtų lapelių, sukapotų;
- saujelė šviežių petražolių, sukapotų;
- 1 mažos citrinos išspaustos sultys;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 česnako skiltelė, sutraiškyta;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 stiklinė virtos bolivinės balandos (jei norite sočiau, bet nebūtina);
- 1 arbat. šaukšt. malto žagrenio (dar vadinamo sumac; jei turite).
Gaminimas:
1. Nuplaukite lapinio kopūsto (kale) lapus, nusausinkite, pašalinkite kietas gyslas ir kotelius. Tada po kelis lapus susukite į ritinėlius ir pjaustykite plonais griežinėliais – taip gausite plonas, ilgas juosteles. Supjaustytus lapus berkite į didelį dubenį, pabarstykite 0,5 šaukštelio druskos ir gerai pagniaužykite rankomis – taip kopūsto lapai suminkštės. Atidėkite, kol ruošite kitus ingredientus.
2. Riešutus stambiai sukapokite (jei norite, galima juos trumpai pakepinti sausoje keptuvėje). Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūną nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite. Jei naudojate bolivinės balandos kruopas, išvirkite jas iš anksto, atvėsinkite ir išpurenkite.
3. Visus ingredientus berkite ir pilkite į dubenį su suminkštėjusiais lapinio kopūsto lapeliais, labai gerai išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos, o tada tiekite. Jei salotų liks, laikykite jas uždarame inde šaldytuve.
Jei norite pasidalinti savo mėgstamo patiekalo receptu su 15min skaitytojais, nedvejokite ir siųskite jį (idealu – su nuotraukomis) maistas@15min.lt