„Salotų nenoriu“: Sparneliai su medumi, soja ir kalafioro kuskusu

Esu didelė sparnelių mėgėja, tad apie juos nėra ką daug ir kalbėti – man lengva įtikti šituo klausimu. Gerokai įdomesnė dalis – kalafioro kuskusas, kurį pagardinau skrudintais riešutais. Jie tokios gelmės visam kuskusui suteikė, kad kitaip jau ir nebebandžiau gaminti.
Sparneliai su medumi, soja ir kalafioro kuskusu
Sparneliai su medumi, soja ir kalafioro kuskusu / „Salotų nenoriu“ nuotr.

Sparneliams reikės:

  • 500 g vištienos sparnelių;
  • 60 ml sojų padažo;
  • 60 ml medaus;
  • aitriųjų paprikų miltelių pagal skonį;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelių česnako;
  • sezamų sėklų patiekiant.

Kuskusui reikės:

  • 1 kalafioro;
  • verdančio vandens;
  • saujos džiovintų spanguolių;
  • saujos migdolų;
  • 1 mažo šalotinio svogūno;
  • 1-2 v. š. sviesto;
  • 2 skiltelių česnako;
  • lapinių kopūstų;
  • druskos;
  • 1 a. š. kokosų acto;
  • svogūnų laiškų;
  • truputis šviežios mėtos (nebūtinai).

Gaminimas:

Pamarinuojame vištieną: sumaišome sojų padažą, medų, aliejų, smulkintą česnaką, aitriąsias paprikas ir tuo mišiniu gerai ištriname sparnelius. Uždarome į dėžutę ir paliekame kelias valandas pasimarinuoti, geriausia – per naktį.


Kepame 200-215 laipsnių temperatūroje, kol apskrunda. Baigus kepti apibarstome sezamų sėklomis.


Kalafiorų kuskusą pradedame nuo spanguolių – užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti. Migdolus paberiame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 180-200 laipsnių orkaitėje paskrudiname, kol pakvimpa.


Žiedinio kopūsto galvą susmulkiname iki kruopų peiliu arba virtuviniu kombainu. Lapinius kopūstus supjaustome (kietą kotą metame lauk) ir arba trumpai apverdame, arba gariname, kol suminkštėja.


Supjaustome svogūną, sutraiškome česnaką. Juos pakepiname keptuvėje su sviestu. Tuomet į keptuvę sudedame kalafioro kruopas. Vis pamaišydami kepame ant žemos ugnies, kol žiedinis kopūstas suminkštėja. Jei pradeda kibti prie dugno, galima įpilti vandens.

Sudedame į keptuvę ir lapinius kopūstus, mirkytas spanguoles, įpilame acto ir įdedame druskos. Pabaigoje į keptuvę keliauja kapoti kepinti migdolai ir supjaustyti svogūnų laiškai bei mėtos. Pakepiname dar minutę ar dvi.


Į lėkštę dedame kalafiorų kuskuso jo negailėdami, šalia guldome vištienos sparnelius ir užberiame dar šviežių svogūnų laiškų ant kuskuso.

Skanaus Jums linki Dovilė!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis