Šalta sriuba – staigmena: pomidorų ir arbūzų gaspačas

Nors karščiai kuriam laikui žada atsitraukti, galima nė neabejoti, jog termometro stulpelis šią vasarą dar nesyk šoktels aukštyn. O ir atvėsus niekas nedraudžia mėgautis šaltomis sriubomis, ypač, kai pomidorų gausėja, o arbūzai taip pat pačiame sezono įkarštyje. Ir vienus, ir kitus minime neatsitiktinai, nes šiai sriubai reikės abiejų. Receptu vienoje savo knygų dalijasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.
Gaspačas
Gaspačas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 kg gerai prinokusių pomidorų, be odelių, stambiai supjaustytų;
  • 2 skiltelės česnako, stambiai sukapotos;
  • 6 saliero stiebai, supjaustyti plonais griežinėliais;
  • 1 svogūnas, stambiai supjaustytas;
  • 400 g arbūzo minkštimo, be žievės ir be sėklų;
  • 150 ml pomidorų sulčių ar tyrės;
  • 150 g šviesios duonos, be plutos, stambiai patrupintos;
  • kelios baziliko šakelės;
  • 150 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • kelios paskrudintos šviesios duonos riekės, patiekimui (galima keisti namie ruoštais ar pirktiniais šviesios duonos skrebučiais).

Gaminimas:

1. Šiai sriubai pagaminti prireiks elektrinio trintuvo su nemažu indu arba įmerkiamo elektrinio trintuvo (su pastaruoju darbuotis netgi patogiau). Visus ingredientus, išskyrus aliejų, actą ir trečdalį bazilikų, dėkite į puodą ar smulkintuvo indą ir gerai sutrinkite. Pabaigoje supilkite ir aliejų bei actą ir dar kiek pamaišykite. Dėkite į šaldytuvą, kad sriuba atvėstų.

2. Kai sriuba kiek pastovės šaltai, galite ją tiekti, tik prieš tai patikrinkite, ar netrūksta druskos, pipirų.

3. Papuoškite kiekvieną porciją likusiais bazilikų lapeliais ir tiekite su duona ar duonos skrebučiais.

Vida Press nuotr./Gaspačas
Vida Press nuotr./Gaspačas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs