Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltas, skanus ir sotus patiekalas: perlinis kuskusas su pomidoriukais ir alyvuogėmis

Smulkios kuskuso kruopelės ne tokios jau retos daugelio mūsų virtuvėje, tačiau ar kada atkreipėte dėmesį į mažyčius žirnelius primenantį stambesnį kuskusą, neretai dar vadinamą „perliniu“? Jis taps puikiu šįkart mūsų siūlomo patiekalo pagrindu, derinsime jį su keptais pomidoriukais bei alyvuogėmis ir pasiruošime skanią vakarienę, o likutis puikiai tiks kitos dienos pietums!
Perlinio kuskuso salotos
Perlinio kuskuso salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 400–600 g mažų pomidoriukų, bus gražu, jei naudosite įvairių spalvų;
  • 3 skiltelės česnako, nenuluptos;
  • 70 ml alyvuogių aliejaus;
  • keli šaukštai drungno virinto vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,3 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 300 g perlinio kuskuso (lengvai rasite didesniuose prekybos centruose);
  • 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais;
  • sauja smulkiai kapotų šviežių petražolių (geriau plokščialapių);
  • sauja smulkiai kapotų šviežių mėtų.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pasiruoškite pomidoriukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Pomidoriukus perpjaukite perpus, sudėliokite ant skardos perpjautąja puse į viršų. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Skardos šone dėkite ir česnako skilteles. Kepkite 40–60 min., kol pomidoriukai bus iškepę ir po truputį ims ruduoti kraštai. Leiskite pusvalandį atvėsti.

2. Kol kepa pomidoriukai, pasiruošite kuskusą. Išvirkite jį dideliame kiekyje vandens pagal instrukcijas ant pakuotės, o tada perliekite šaltu vandeniu, suberkite į dubenį, kuriame ruošite patiekalą, įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite (taip kuskuso „žirniukai“ nesulips).

3. Pomidoriukams atvėsus metas ruošti padažą. Didžiąją jų dalį berkite į kuskusą, o keletą meskite į elektrinio trintuvo indelį, ten pat pilkite ir likusį aliejų, porą trejetą šaukštų vandens, citrinos sultis, dėkite iškepusias ir nuluptas česnako skilteles, berkite druskos, pipirų ir viską sutrinkite iki tyrelės, paragaukite, ar nieko netrūksta.

4. Į dubenį su kuskusu ir keptais pomidoriukais berkite ir pjaustytas alyvuoges, visas žoleles, o tada užpilkite padažą ir atsargiai, tačiau gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

5. Tai gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir garnyras, jis puikiai išsilaikys iki kitos dienos, tad pietų dėžutėje galės keliauti su jumis į biurą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais