„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šaltibarščiai su mineraliniu vandeniu – ir lengvesni, ir gaivesni

Maudynių, šašlykų ir vasaros pramogų sezonas jau įsibėgėjo, jis neįsivaizduojamas ir be šaltibarščių. Jei mėgstate lengvąjį šio patiekalo variantą, ryžkitės skaniam eksperimentui – užmaišykite šaltą sriubą su mineraliniu vandeniu. Radikalios naujovės nebus, tik maži pokyčiai – šiek tiek burbuliukų ir žymiai daugiau gaivumo!
Šaltibarščiai – žinomiausias lietuviškas valgis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis – burokėliai
Šaltibarščiai / 123RF.com nuotr.

Ingredientai (5–6 porcijoms):

  • 0,5 l marinuotų burokėlių obuolių sultyse;
  • 3–4 trumpavaisiai agurkai, supjaustyti šiaudeliais;
  • 1 l kefyro;
  • 250–300 ml gazuoto mineralinio vandens (gamindami pirmąsyk, rinkitės švelnesnį, jei patiks, vėliau galit eksperimentuoti)
  • 3–4 kietai virti kiaušiniai;
  • ryšelis svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų;
  • ryšelis krapų, smulkiai supjaustytų;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • druskos, pagal skonį;
  • šviežių bulvių.

Gaminimas:

1. Užkaiskite puodą su bulvėmis, kol jos verda, imkitės gaminti šaltibarščius.

2. Į didelį dubenį suberkite svogūnus ir didžiąją dalį krapų, įberkite žiupsnį druskos ir patrinkite viską šaukštu, kad pakviptų, žalumynai „paleistų“ sultis. Tuomet sudėkite nusunktus burokėlius ir išmaišykite.

3. Į kitą nemažą dubenį ar puodą supilkite kefyrą, mineralinį vandenį ir gerai išmaišykite. Tuomet šį skystį supilkite į indą su burokėlių ir žalumynų miksu. Labai gerai išmaišykite ir ragaukite, tikrindami, ko trūksta – jei rūgštelės, pilkite citrinos sulčių, jei druskos – dar pasūdykite. Šaltibarščiai turi būti gaivūs ir lengvi.

4. Kiaušinius nulupkite, supjaustykite ir dėkite į bendrą dubenį, o jei labiau patinka, dėkite po porą skiltelių tiesiai į dubenėlius. Skanaukite, žinoma, su virtomis bulvėmis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“