Šalta pomidorų sriuba
Ingredientai (2 porcijoms):
- 500 g pomidorų (šefas naudojo „Kietaviškių“ pomidorų asorti);
- 2 arbat. šaukšt. pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
- 1 žaliosios citrinos sultys;
- keli baziliko lapeliai;
- žiupsnelis raudonųjų pipirų;
- druskos;
- juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.
3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.
Šalta agurkų sriuba
Ar žinojote, kad agurkuose ne tik gausu vandens, bet jie taip pat papildo organizmą itin reikalingais mineralais? Tad šalta agurkų sriuba vasarą – ne tik atgaiva gomuriui, bet ir kūnui!
Ingredientai (2 porcijoms):
- 3 dideli agurkai (šefas naudojo „Kietaviškių“ ilgavaisius agurkus);
- 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
- 3–4 mėtų lapeliai;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 2 valg. šaukšt. pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- juodųjų pipirų pagal.
Gaminimas:
1. Supjaustykite agurką smulkiais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su kitais ingredientais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
2. Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve
3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Galite papuošti agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.
Skanaus!