Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltos sriubos su cinkeliu: 2 kiekvienam įkandami žinomo šefo receptai

Kada, jei ne vasarą mėgautis gaiviomis, iš šviežių daržovių paruoštomis šaltomis sriubomis? Žinoma, šįkart kalbame ne apie šaltibarščius. Pripažintas virtuvės šefas Gasparas Fernandesas, Vilniuje savo kūrybiškumą demonstruojantis dviejuose restoranuose, dalijasi labai paprastų sriubų receptais, kuriose netrūksta vieno kito pikantiško akcento. Būtinai išbandykite!
Šaltos daržovių sriubos
Šaltos daržovių sriubos / Valerijos Sto nuotr.

Šalta pomidorų sriuba

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 500 g pomidorų (šefas naudojo „Kietaviškių“ pomidorų asorti);
  • 2 arbat. šaukšt. pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • 1 žaliosios citrinos sultys;
  • keli baziliko lapeliai;
  • žiupsnelis raudonųjų pipirų;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.

Valerijos Sto nuotr. /Šalta pomidorų sriuba
Valerijos Sto nuotr. /Šalta pomidorų sriuba

Šalta agurkų sriuba

Ar žinojote, kad agurkuose ne tik gausu vandens, bet jie taip pat papildo organizmą itin reikalingais mineralais? Tad šalta agurkų sriuba vasarą – ne tik atgaiva gomuriui, bet ir kūnui!

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 3 dideli agurkai (šefas naudojo „Kietaviškių“ ilgavaisius agurkus);
  • 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 3–4 mėtų lapeliai;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 2 valg. šaukšt. pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų pagal.

Gaminimas:

1. Supjaustykite agurką smulkiais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su kitais ingredientais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Galite papuošti agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.

Skanaus!

Valerijos Sto nuotr. /Šalta agurkų sriuba
Valerijos Sto nuotr. /Šalta agurkų sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais