Šašlykų receptą atsiuntęs Ričardas: taip skanu, kad negalėsit sustoti

„Valgydami nepamirškit saiko“, – juokauja Ričardas, konkursui atsiuntęs savo šašlykų receptą. Skaitant jį jau ima bėgti seilės, tiek čia visokių aromatų. Kviečiam išmėginti!
Šašlykai
Šašlykai / 123RF.com nuotr.

Tiesa, kiekiai čia nemaži, nes Ričardo šeimyna nemaža.

Reikės:

  • Sprandinės – 4.5kg,
  • Sojos padažo – 200 ml,
  • Alyvuogių aliejaus – 80/100 ml,
  • Česnako 2galvų vidutinio dydžio,
  • Pomidorų padažo 250 ml,
  • Majonezo 250 ml,
  • Prieskoniai: žvėrienai, mėsą minkštinanti druska, kvapnieji pipirai, raudonėlis.
Asmeninio arch. nuotr./Ričardo šašlykai
Asmeninio arch. nuotr./Ričardo šašlykai

Gaminimas:

Supjaustom sprandinę gabaliukais – dydis pagal poreikį, koks kam patinka.

Mėsą užpilame sojos padažu, išmaišome, paliekame 15min. Tuo tarpu valome česnaką, kuri suspaudžiame per česnako spaustuvę, dedam į jau užpiltą sojos padažu mėsą – išmaišome.

Tada beriam prieskonius, paliekame ~2 val. marinuotis.

Supilame alyvuogių aliejų, gerai išmaišome, ir labai svarbu, kiekvieną mėsos gabaliuką paspausti/paminkyti kumštyje – marinato kvapas užburiantis.

Jei yra laiko, tokį marinatą palieku per naktį, ryte prieš važiuojant į darbus užpilu majonezu, išmaišau.

Vėliau, kelios valandos prieš kepant supilame pomidorų padažą, gerai išmaišome.

Iškepus – mėsa minkšta, sultinga ir visiems labai patinka.

Padažiukas-perliukas: marinuoti agurkėliai, česnakas, krapai, citrinos sultys, druskytė, grietinė – blenderis čia būtinas.

Po poros valandų šaldytuve, sustingsta – pasakiškai prie mėsos.

Atminkyme, jog ir valgymui reikia turėti saiką.

Skanaus!

Dėkojame Ričardui už receptą! Kviečiame dalintis ir jus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis