Ingredientai:
- 100 g sviesto;
- 250 g avižinių dribsnių;
- 2 valg. šaukšt. medaus;
- 1 valg. šaukšt. grietinės;
- 125 g miltų;
- maža saujelė džiovintų spanguolių, kelias minutes pabrinkintų karštame vandenyje;
- 2 valg. šaukšt. saulėgrąžų;
- 2 valg. šaukšt. sezamo sėklų;
- 2 valg. šaukšt. linų sėmenų;
- 2 valg. šaukšt. moliūgo sėklų;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
1. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su avižiniais dribsniais bei skystu medumi.
2. Kiaušinį iki vientisos masės išsukite su grietine.
3. Miltus persijokite, suberkite į kiaušinių plakinį, išmaišykite, tada sukrėskite sviesto ir dribsnių mišinį, vėl viską gerai išmaišykite.
4. Spanguoles nusausinkite, jas ir visas sėklas suberkite į pagamintą masę, viską gerai išmaišykite, kas sėklos ir spanguolės gerai pasiskirstytų. Imkite po truputį tešlos, rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos tešlos ir švelniai paspauskite.
5. Dėkite skardą į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20–25 min. Iškepus leiskite visiškai atvėsti.