2007 metais startavę su pirmąja tinklo kavine sostinės Vilniaus gatvėje ir sugebėję sukurti laisvą ir demokratišką atmosferą, „Coffee Inn“ tinklo įkūrėjai netrukus prisijaukino lojalią gerbėjų minią – nuo paauglių ir studentų iki reklamos kūrėjų ar kostiumuotų biurų liūtų.
Būtent kavinių tinklas „Coffee Inn“ labiausiai ir „kaltas“, kad kava išsinešti tapo tokiu neatskiriamu didmiesčių gatvių atributu. Ar kas nors dar prisimena laikus, kai Vilniaus centre nebuvo įmanoma nusipirkti kavos ir pasiimti jos su savim?
Nuo vienos kavinės 2007 metais iki 32 kavinių Lietuvoje, 14 Latvijoje ir 7 Estijoje 2016-aisiais – tinklo plėtra įspūdinga, tad kaip sako vienas iš „Coffee Inn“ įkūrėjų Nidas Kiuberis, „atėjo metas žengti kitą žingsnį ir nerti gilyn į kavos ruošimo subtilybes“.
Pirmasis toks bandymas – atvira kavinė, kurioje skirtas didesnis dėmesys įvairiems kavos ruošimo būdams – veikė viename iš prekybos centrų sostinėje. Tačiau, kaip pripažįsta N.Kiuberis, tai nebuvo gera vieta – dėl šurmulio, didelio atsitiktinių žmonių srauto, paprastai tariant, dėl savos prekybos centro specifikos.
Dabar, žvalgydamasis po naujosios kavos studijos patalpas Vilniaus Pylimo gatvėje, vienas iš „Coffee Inn“ įkūrėjų šypsosi, jog tai tikrai TA vieta – su nenudailintomis plytų sienomis, arkinėmis lubomis kavos degustacijų patalpoje, didžiuliais langais ir Vitalio Čepkausko kurtu interjeru.
„Įsikūrėme buvusiose pirties ir stiklo supirktuvės patalpose, o 2019 metais šalia išdygs Modernaus meno centras, bus fontanas“, – juokdamasis ranka pro langą moja N.Kiuberis. Tačiau fontano ir gigantiško kaimyno „Coffee Inn Roasters“ nelauks – pavasarį žada kurti kavinės pratęsimą lauke ir patys tapti nauju traukos centru kurį laiką apmirusioje senamiesčio zonoje.
„Coffee Inn Roasters“ klientai panorėję ir toliau sėkmingai nusipirks kavos išsinešti, jų valia, galbūt papildytos pienu ir sirupu. Tačiau kiekvienam susidomėjusiam baristos papasakos, kokių kavos pupų šiuo metu turi, kuo jos ypatingos, kaip skrudintos, pasiūlys išbandyti „arbatinio kūno“ kavos, ruoštos grakščiame „Chemex“ inde ar sodrios kelias valandas specialiame aparate gamintos „cold brew“.
Dar čia galite įsigyti kavos pupelių savo namų reikmėms, kavos ruošimo indų, aparatų ir žinoma, gauti krūvą patarimų, kurių pažers patyrusios baristos.
Jaučiatės nepakankamai suaugę – tai yra kalbos apie kavos aromatus, kūnus, skonius ir poskonius jums kelia neviltį? Pasak N.Kiuberio, naujojoje studijoje kiekvienas norintis galės dalyvauti kavos degustacijose ir jos nebus skirtos tik elitui – „Coffee Inn Roasters“ kvies į jas nemokamai, belieka tik sekti naujienas jų „Facebook“ profilyje. „Būsime atviri visiems, nes demokratiškas bendravimas su klientais yra mūsų verslo ašis“, – sako N.Kiuberis.
O jei jums labai pasiseks ir bus įdomu, galbūt galėsit pauostyti, kaip kvepia dar šiltos, ką tik paskrudintos kavos pupelės – vos įėjus į naująją studiją į akis krenta blizgantis aparatas, kuriame vienu metu skrudinama 10 kg pupų. Palinkusi prie jo charakteringo spragsėjimo laukia barista Goda Gedvilaitė. Skrudinimas – rimtas reikalas, uždelsi keliomis minutėmis per ilgai ir tie 10 kg pupelių bus beviltiškai suskrudę…
Adresas: Pylimo g. 19, Vilnius
Darbo laikas: pirmadieniais–penktadieniais nuo 7 iki 22 val., šeštadieniais nuo 8 iki 22, sekmadieniais nuo 9 iki 22 val.