Savaitės vieta: Kavos skonio žemėlapis

Kavos mėgėjai šią vietą užuodė dar tada, kai virš durų nebuvo jokios iškabos. Šių metų ankstyvą pavasarį atsidariusi kavinė „Taste Map“, kurioje yra begalė rūšių išskirtinės kavos ir šiek tiek desertų, tapo tokia, apie kurią sužinai ne iš reklamų.
Viena iš „Taste Map“ įkūrėjų Ieva Malijauskaitė
Viena iš „Taste Map“ įkūrėjų Ieva Malijauskaitė / Juliaus Kalinsko nuotr.

Juokingiausia, kad visai šalia kabo dvi iškabos: populiariosios „Coffee Inn“ ir „Taste Map“. Tačiau lankytojai draugiškai pasiskirsto.

„Taste Map“ sirupo į kavą nepila – vietoj jo, pritrūkusiems saldumo, pasiūlo cukraus ar desertą (mūsų favoritai - purūs prieskoniais kvepiantys keksiukai). Dar – pasirinkti, kokiu vienu iš keturių būdų gėrimą pagaminti ir kokias pupeles, importuojamas iš Kenijos, Gvatemalos, Kolumbijos ir kitų šalių, sumalti.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kavos restoranas „Taste Map“
Desertų „Taste Map“ patys neruošia, tačiau jie itin kruopščiai atrinkti / Juliaus Kalinsko nuotr.

Barista duoda pauostyti kelias rūšis pupelių ir siūlo pasikliauti savo nosimi. Jei pernelyg ja (nosimi, ne barista) nepasitiki, klausia: labiau norėtųsi šokolado skonio ar rūgštesnės? Stipresnės ar lengvesnės? Gamintos „Chemex“ ar „Aeropress“ būdu?

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kavos restoranas „Taste Map“
Kava ruošiama keliais būdais, o tam prireikia skirtingų indų ir aparatų / Juliaus Kalinsko nuotr.

Kadangi „Taste Map“ dabar kavos iš Etiopijos sezonas, kai čia svečiavomės, tarkime, espresso buvo ruošiama iš „Ethiopia Yirgacheffe“ kavos pupelių.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kavos restoranas „Taste Map“
„Taste Map“ kavą galima gerti vietoje ar nusipirkti jos išsinešimui / Juliaus Kalinsko nuotr.

Beje, espresso - vienas populiariausių pasirinkimų šioje vietoje, kainuojantis 1,2 €. Arba „Flat White“ kava už 2 €, kur į dvigubą espresso įpilama tiek pat pieno. Pasirinkimui – karvės, sojų, migdolų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kavos restoranas „Taste Map“
Net ir apniukusią dieną kavinė pilna veiksmo ir pokalbių / Juliaus Kalinsko nuotr.

Į šią vietą savaitgaliais dažnai užsuka pasivaikščiojimų mėgėjai, traukiantys link Vingio parko, darbo dienomis – netoliese gyvenantys ar dirbantys kaimynai. Savaitgaliais viduje kartais pritrūksta vietų, tad kai nelyja išrikiuojami staliukai lauke. Beje, prie didžiųjų stalų, esančių viduje, gali susėsti žmonės iš skirtingų kompanijų, tad dažnai prie kavos užsimezga netikėti bei lengvi pokalbiai.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kavos restoranas „Taste Map“
Dieną kavinėje netrūksta studentų ar prie kompiuterių palinkusių „kūrybininkų“ / Juliaus Kalinsko nuotr.

Kavinę „Taste Map“ atidariusi pora – Ieva Malijauskaitė ir Domas Ivonis – daugkartiniai kavos ruošimo čempionatų dalyviai, pelnę ne vieną prizinę vietą. Jie taip pat ir verslo partneriai, turintys to paties pavadinimo kavos skrudinimo manufaktūrą.

Juliaus Kalinsko nuotr. /Viena iš „Taste Map“ įkūrėjų Ieva Malijauskaitė
„Taste Map“ įkūrėja Ieva Malijauskaitė dažnai ir pati ruošia lankytojams kavą / Juliaus Kalinsko nuotr.

Nežinia, kuris kavos ruošimo čempionas savo kavinės meniu lentoje užrašė: „Kava yra vaisius. Pažinimas irgi“. Bet jis, ko gero, teisus.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kavos restoranas „Taste Map“
Kavos restorano išmintis / Juliaus Kalinsko nuotr.

Darbo laikas: I-V 07-20, VI – 09-20, VII – 10-19
Populiariausias gėrimas: kava „Flat White“ (2 €)
Išskirtinis gėrimas: kavos uogų arbata „Cascara“ (1,9 €)
Adresas: M.K. Čiurlionio g. 8, Vilnius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Artėja LEA kvietimas įsigyti naujus šilumos siurblius su kompensacija
Reklama
„BITmarkets“ parodoje „Next Block Expo“ laimėjo apdovanojimą už geriausią klientų aptarnavimą
Reklama
Verslo civilinė atsakomybė: kokių sričių įmonės ją patiria dažniausiai ir kodėl?
Reklama
Amžėjimas nėra nuosprendis: kas gali padėti išlaikyti energiją ir jaunystę?