Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį kvies festivalis „Vegfest LT“: lauks mugė, sveikatos zona, pramogos vaikams

Veganai nekantrauja – iki didžiausio Lietuvoje augalinio maisto renginio – „Vegfest LT“ vasaros festivalio liko vos kelios dienos. Kasmet vis didesnio populiarumo sulaukiantis renginys pakvies jau birželio 8-ąją, šeštadienį. Kokių įdomybių galima tikėtis?
„VegfestLT Kaunas“ akimirka
„VegfestLT“ renginio akimirka / Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.

Tai jau devintasis „Vegfest LT“ ciklo renginys ir trečiasis, rengiamas vasarą. Pirmasis „Vegfest LT“ buvo surengtas dar 2016-ųjų rudenį Vilniuje, vėliau sekė daugiau renginių, festivalis išsiplėtė ir dabar organizuojamas ne tik sostinėje, bet ir Kaune, planuojama plėstis į dar daugiau miestų.

Norime parodyti, koks įvairus ir skanus yra augalinis maistas.

Idėją organizuoti renginį į Lietuvą atvežė Jungtinėje Karalystėje gyvenanti Ventė Viteikaitė. Prieš keletą metų apsilankiusi Londone vykstančiame „Vegfest UK“ (tai didžiausias veganams skirtas renginys Europoje), ji liko taip sužavėta, kad iškart apsisprendė panašų renginį organizuoti tėvynėje. „Veganizmas populiarėja žaibišku greičiu – tokios tendencijos matomos visame pasaulyje, nuo jų neatsilieka ir Lietuva. Pajutau, kad toks renginys čia būtų labai reikalingas“, – pranešime žiniasklaidai cituojama renginio iniciatorė.

4Fo Studio nuotr./Ventė Viteikaitė
4Fo Studio nuotr./Ventė Viteikaitė

Jau pirmasis renginys buvo sėkmingas, netrūko nei prekiautojų, nei lankytojų. „Tokia sėkmė įkvėpė, suteikė energijos tolesniems darbams, – prisipažįsta V.Viteikaitė. – Sunku patikėti, kad netrukus organizuosime jau dešimtąjį renginį.“

„Vegfest LT“ tikslas – populiarinti veganizmą, augalinę mitybą ir sveiką gyvenimo būdą. „Norime parodyti, koks įvairus ir skanus yra augalinis maistas“, – teigė organizatorė.

Organizatorių archyvo nuotr./„Vegfest LT“ akimirka
Organizatorių archyvo nuotr./„Vegfest LT“ akimirka

Ir senbuviai, ir naujokai

Pagrindinė festivalio dalis – veganiškų prekių mugė. Lankytojai galės paskanauti veganiškų užkandžių, karštųjų patiekalų, desertų ir gėrimų, įsigyti ekologiškos produkcijos, virtuvės įrangos, receptų knygų, natūralios kosmetikos, švaros priemonių, etiškai pagamintų drabužių, papuošalų ir aksesuarų, prekių vaikams.

Organizatorių archyvo nuotr./„Vegfest LT“ akimirka
Organizatorių archyvo nuotr./„Vegfest LT“ akimirka

Iš viso mugėje dalyvaus 120 verslo atstovų iš Lietuvos ir užsienio. „Pakvietėme ir “Vegfest„ senbuvius, ir verslus, kurie renginyje dalyvaus pirmą kartą. Ir vieni, ir kiti ruošia įvairių naujienų“, – intrigavo V.Viteikaitė. Mugė išsidėstys per tris pastato aukštus bei užims dalį lauko teritorijos prie pagrindinio įėjimo.

Organizatorių archyvo nuotr./„Vegfest LT“ akimirka
Organizatorių archyvo nuotr./„Vegfest LT“ akimirka

Pirmą kartą mugėje veiks atskira Sveikatos zona – įvairūs verslai joje siūlys sveikatingumui skirtas prekes bei paslaugas. Bus prekiaujama sveikais maisto produktais, supermaistu, papildais, įvairiais gydomaisiais preparatais, savo veiklą pristatys natūraliosios medicinos įstaigos, sporto klubai, jogos studijos, masažo salonai ir t.t. Pasak V.Viteikaitės, Kaune, Klaipėdoje organizuojami nemaži sveikatai skirti renginiai, tačiau, jos požiūriu, Vilniuje tokio renginio trūksta – būtent todėl nutarė šią nišą bent iš dalies užpildyti, be to teigė pastebinti, kad vis daugiau žmonių ima domėtis sveika gyvensena, ieško sveikesnių produktų, kosmetikos, buities gaminių.

Organizatorių archyvo nuotr./„Vegfest LT“ akimirka
Organizatorių archyvo nuotr./„Vegfest LT“ akimirka

Renginyje taip pat veiks Vaikų zona, kur mažieji galės piešti, karpyti, lipdyti ir užsiimti kitomis veiklomis. Šalia glausis ir Edukacinė erdvė, kur vyks paskaitos bei praktiniai užsiėmimai. Paskaitų temos aprėps įvairias sritis – nuo sveikatos klausimų iki veganizmo istorijos, nuo gyvūnų teisių iki Zero Waste praktikos. „Tikrai bus iš ko rinktis“, – tvirtino šios iniciatyvos autorė.

Ji kviečia į renginį ateiti visus – ir veganus, ir besidominčius veganizmu, ir net skeptikus – renginio atmosfera yra pozityvi ir atvira. Šis renginys – puiki proga susipažinti su maisto naujienomis, paragauti produktų, apie kuriuos daug kas nėra nė girdėjęs, sužinoti naujų dalykų, susirasti bendraminčių.

Renginys prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ Vilniuje vyks birželio 8-ą dieną, nuo 10 iki 18 val. Įėjimas nemokamas. Daugiau informacijos rasite ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito