Kaip rašoma prekybos tinklo „IKi“ pranešime žiniasklaidai, norint sukurti mėgstamą nealkoholinį kokteilį, galima improvizuoti su skoniais ir proporcijomis, jiems nereikia daug ingredientų, o savo spalvomis šie gėrimai tikrai parskaidrins nuotaiką. Kokteilių maišymas nėra sudėtingas, jų pagrindą gali sudaryti įvairiausi gaivieji gėrimai bei sultys.
Žinoma, dar vienas būtinas kokteilio atributas – ledo kubeliai. Norint, kad jie ne tik atšaldytų gėrimą, bet ir papuoštų, galima iš anksto jų pasiruošti. Pavyzdžiui, į ledukams skirtą formelę įdėkite mėtos lapelį, braškę ar kitą uogą, užpilkite vandeniu ir užšaldykite. Tokie ledo kubeliai gražiai atrodys ir suteiks papildomą akcentą gėrimui.
Jūsų dėmesiui – keli kokteilių receptai:
Rausvasis kokteilis
Ingredientai:
- 600 ml raudonųjų greipfrutų sulčių;
- 400 ml juodųjų serbentų sirupo;
- 1 žalioji citrina;
- 1 granatas;
- toniko;
- ledo kubelių;
- mėtos lapelių.
Gaminimas:
1. Nulupkite granato žievelę 4 lygiomis dalimis nuo viršaus iki pagrindo. Vaisiaus nepjaukite. Panardinkite jį į dubenį, pripildytą vandens, nuplėškite žievę ir švelniai atskirkite grūdelius. Ši technika neleis taškytis sultims, kurios gali nudažyti ir drabužius, ir sienas. Nupilkite vandenį.
2. Išspauskite žaliąją citriną.
3. Sumaišykite greipfrutų sultis, juodųjų serbentų sirupą ir žaliosios citrinos sultis.
4. Į stiklines sudėkite ledo kubelių, supilkite gautą mišinį. Tuomet pagal skonį įpilkite toniko, įberkite granato sėklų ir papuoškite mėtų lapeliais.
Egzotiškas vaisinis punšas
Ingredientai:
- 1 ananasas;
- 2 apelsinai;
- 1 žalioji citrina;
- 1 citrina;
- 1 litras imbierinio alaus skonio gėrimo;
- 500 ml citrinų skonio šaltosios arbatos;
- 1,5 l gazuoto vandens;
- ledo kubelių.
Gaminimas:
1. Nulupkite ananasą ir supjaustykite kubeliais.
2. Apelsinus ir žaliąją citriną nuplaukite karštu vandeniu, nusausinkite ir nulupkite 1 apelsino žievelę, tada išspauskite sultis.
3. Supjaustykite kitą apelsiną griežinėliais.
4. Išspauskite pusės citrinos sultis.
5. Nulupkite žaliosios citrinos žievelę, perpjaukite pusiau ir iš vienos pusės išspauskite sultis, kitą pusę supjaustykite griežinėliais.
6. Į didelį dubenį suberkite ananasų kubelius su apelsinų ir žaliųjų citrinų žievelėmis, taip pat apelsinų, žaliųjų citrinų ir citrinų sultimis. Įpilkite 500 ml imbierinio alaus skonio gėrimo, gerai išmaišykite ir palikite 1 valandą šaldytuve.
7. Prieš patiekdami, supilkite likusį imbierinį gėrimą, šaltąją arbatą, gazuotą vandenį ir patiekite su ledo kubeliais bei apelsino ir žaliosios citrinos skiltelėmis.
Kokteilis „Gaivusis kokosas“
Ingredientai:
- 150 ml ananasų sulčių;
- 50 ml kokosų pieno;
- 25 ml plakimui skirtos grietinėlės;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 2 gabaliukai ananaso;
- 2 kokteilinės vyšnios;
- kokoso drožlių.
Gaminimas:
1. Supilkite ananasų sultis, kokosų pieną, grietinėlę ir cukrų į kokteilinę ir gerai išmaišykite. Į stiklines įdėkite ledo kubelių ir užpilkite gautu gėrimu.
2. Ant medinio iešmelio verkite ananaso griežinėlį ir vyšnią. Įstatykite iešmelį į gėrimo taurę ir papuoškite kokoso drožlėmis.