Savaitgalio pasilepinimui – antiena su salotomis ir karališkas „Tiramisu“

Savaitgaliai skirti pasilepinimui ir mėgavimuisi laiku, kai niekur nereikia skubėti. Jie dar ir puiki proga pasikviesti svečių ir išbandyti ką nors naujo virtuvėje. Du patiekalus, kurie pradžiugins bet ką, TV laidoje „Gardu gardu“ pristato kulinarai Gian Juca Demarco ir Ali Gadžijevas. Ali visus kviečia išsikepti antienos krūtinėlės, o Gian Luca – pasigaminti tradicinį, legenda virtusį itališką desertą „Tiramisu“.
Savaitgalio patiekalai
Savaitgalio patiekalai / TV3 nuotr.

Antienos krūtinėlė su karštomis bolivinės balandos salotomis

Ingredientai:

antienai:

  • 2 antienos krūtinėles puselės;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelis persilado prieskonių;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus.

salotoms:

  • 0,5 brokolio;
  • 1 mėlynasis svogūnas;
  • 200 g vyšninių pomidoriukų;
  • 0,5 stiklinės bolivinės balandos (kynvos) kruopų;
  • 1 stiklinė vandens;
  • 2 česnako skiltelės;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
  • juodojo balzaminio acto.

Gaminimas:

1, Šlakelį aliejaus sumaišyti su druska, pipirais ir persilado prieskoniais. Gautu mišiniu įtrinti antienos krūtinėlės puseles ir palikti valandai pasimarinuoti kambario temperatūroje.

2. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepinti antienos krūtinėlės puseles iš abiejų pusių po 6 minutes (pradėti kepti ant pusės su oda). Tada įdėti į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepti 6-10 minučių.

3. Santykiu 1:2 pasūdytame vandenyje išvirti bolivinę balandą. Kol ji verda uždėti ant puodo viršaus sietelį ir garų vonelėje 5 minutes apvirti susmulkintą brokolį.

4. Svogūną supjaustyti „laiveliais“ (supjaustyti išilgai į 8 dalis). Pomidoriukus perpjauti per pusę.

5. Sausoje įkaitintoje keptuvėje 2 minutes apkepinti pomidoriukus, įpilti alyvuogių aliejaus, sudėti svogūnus, nuluptas česnako skilteles ir pamaišant apkepinti 2-3 minutes. Tada sudėti apvirtus brokolius, įberti druskos, pipirų ir dar pakepinti 2 minutes. Į keptuvę su daržovėmis sudėti išvirusią bolivinę balandą ir išmaišyti. Pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu.

6. Iškepusią antienos krūtinėlę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su karštomis bolivinės balandos bei keptų daržovių salotomis.

TV3 nuotr./Antienos krūtinėlė su karštomis bolivinės balandos salotomis
TV3 nuotr./Antienos krūtinėlė su karštomis bolivinės balandos salotomis

Tradicinis itališkas desertas „Tiramisu“

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai;
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 0,5 stiklinės atvėsusios juodos kavos;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. natūralios kakavos;
  • 0,5 pakuotės sausainių „Damų piršteliai“.

Gaminimas:

1. Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.

2. Į trynius suberti cukrų ir elektriniu plakikliu išplakti iki purios šviesios masės. Po truputį dėti maskarponės sūrį ir plakti. Gautą masę padėti į šaldytuvą keletui minučių.

3. Baltymus taip pat išplakti iki standžių putų ir sumaišyti juos su atvėsusia maskarponės mase lėtais sukamaisias judesiais, kad neprarastų purumo.

4. Į desertinius indelius sluoksniuoti: sluoksnis maskarponės kremo, sluoksnis kavoje pamirkytų sausainių, perregimas sluoksnis kakavos ir vėl pakartoti sluoksnius. Viršutinis sluoksnis kakavos.

5. Dėti į šaldytuvą pastovėti apie 10 valandų. Geriausia pasigaminti ryte ir vakare mėgautis desertu.

TV3 nuotr./Tradicinis itališkas desertas „Tiramisu“
TV3 nuotr./Tradicinis itališkas desertas „Tiramisu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis