Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio pietums – gardžių lazanijų receptai

Greičiausiai prisimenate katiną Garfildą, kuris būtų viską atidavęs už gabalėlį burnoje tirpstančios lazanijos... Kadangi savaitgalis skirtas lepinimuisi, siūlome išsikepti šio gardaus patiekalo ir nustebinti artimuosius gurmanišku skoniu. Lazaniją pasigaminti nėra sudėtinga, o turint galvoje, kad variacijos ir fantazija – būtini ingredientai virtuvėje, manome, jog tikrai išsirinksite patį skaniausią receptą!
Lazanija su vištiena
Lazanija su vištiena / Fotolia nuotr.

Nieko keista, kad lazanija – vienas žymiausių itališkos virtuvės patiekalų. Beje, įdomu, kad terminas lasagna kilo iš graikų kalbos ir reišk4 „valgį, dubenį“. Graikai kepimo indus vadino šiuo vardu, o vėliau tokią vartoseną perėmė ir romėnai. O dabar turime lazaniją – skanutėlius makaronų lakštus, kurie pertepami ir kepami su mėsos, sūrio, daržovių bei kitais nuostabiais įdarais. Skanaus!

Lazanija su vištiena
Receptas: Lazanija su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 52
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 250.00 g
Vištiena: 300.00 g (nedideliais gabalėliais supjaustytos, keptos)
Sūris: 200.00 g (fermentinio)
Pievagrybiai: 200.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (sauso balto)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (padažui)
Grietinėlė: 225.00 ml (padažui)
Prieskonių mišinys (padažui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite.

2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su prieskoniais, plakant supilkite grietinėlę.

4. Kepimo indą patepkite riebalais ir sluoksniuokite lazanijos lakštus, įdarą, tarkuotą sūrį ir padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti sūrio. Indą uždenkite kepimo plėvele ar aliuminio folija ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.

Patarimas. Apkepą patogiausia sluoksniuoti stačiakampiame inde. Jei namiškių skoniai skiriasi (vieni mėgsta mėsiškus, kiti – vegetarinius patiekalus), verta įsigyti kelis mažesnius stačiakampius indelius. Į orkaitę jų telpa keli, todėl vienu kartu galėsi iškepti lazanijų su skirtingais įdarais.  

Suskleisti
Evelinos lazanija
Receptas: Lazanija su mėsos faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 36
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Faršas: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Majonezas: 50.00 g
Bazilikai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite didelę formą, į kurią sluoksniais dėsite produktus. Kaip pagrindą dėkite pusę išvirtų makaronų, aptepkite juos padažu, paruoštu iš majonezo, pomidorų padažo ir bazilikų.

2. Tuomet dėkite gabaliukais supjaustytą papriką, pakepintus mėsos gabaliukus bei tarkuotas morkas.

3. Vėl dėkite likusius makaronus, morkas, paprikas, juos aptepkite padažu ir galiausiai užberkite tarkuoto fermentinio sūrio, o ant viršaus pabarstykite bazilikų.

4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40-45 minutes arba tol, kol apskrus sūris.

Skanaus!

Suskleisti
Lazanija su varške ir špinatais
Receptas: Lazanija su varške ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.6 / 69
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 12.00 vnt. (10-12)
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Špinatai: 500.00 g (400-500)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir padažui 2 valg. š.)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Džiovinti pomidorai: 8.00 vnt. (6-8)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Pienas: 1.00 st. (padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (padažui džiovintų žolelių mišinys)
Kaip gaminti

1. Varškę gerai ištrinkite su tryniu, grietine ir pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite plėšytus špinatus ir troškinkite 5–7 minutes. Paskaninkite pipirais ir druska.

2. Puodelyje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolant maišydami pakepkite, tada po truputį pilkite pieną ir nuolat maišykite, kad neatsirastų gumuliukų. Padažas turi būti tirštokas. Jei per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.

3. Stačiakampę formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir įklokite du ar tris (priklauso nuo formos dydžio) lakštus. Lakštai negali užeiti vienas ant kito, bet ir tarpų tarp jų neturėtų likti.

4. Ant lakštų tepkite sluoksnį varškės įdaro ir pabarstykite smulkintais džiovintais pomidorais (kelis palikite ant viršaus).

5. Apibarstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Tada dėkite kitą lakštų sluoksnį, špinatų įdaro, vėl barstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Taip paeiliui sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus ir įdarą. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.

6. Ant viršaus suberkite likusį sūrį ir supilkite visą padažą. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 170–180 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių. Patikrinkite, ar lazanijos lakštai suminkštėję, tada foliją nuimkite ir kepkite, kol patiekalo viršus gražiai parus. Lazaniją šiek tiek atvėsinkite formoje ir tik tada pjaustykite porcijomis ir išimkite.

7. Tiekdami ant viršaus uždėkite džiovintų pomidorų.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Lazanija su kumpiu ir brokoliais
Receptas: Lazanija su kumpiu ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (ir 1 valg. š. formai patepti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Pienas: 500.00 ml
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Sūris: 120.00 g (tarkuotas fermentinis)
Lazanijos lakštai: 250.00 g
Kumpis: 200.00 g (griežinėliais pjaustytas virtas)
Kaip gaminti

1.Brokolį nuplaukite, nusausinkite ir išskirstykite žiedynėliais. Įmeskite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 5 minutes. Išgriebtus žiedynus perliekite šaltu vandeniu.

2.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūno gabaliukus. Pabarstykite miltais ir trumpai patroškinkite. Supilkite pieną, maišydami užvirkite, pabarstykite druska, maltais pipirais, tarkuotais muskatais ir ant mažos ugnies virkite 5 minutes.

3.Į padažą sudėkite brokolius ir pusę tarkuoto sūrio, išmaišykite. Kepimo formą ištepkite riebalais. Dėkite lakštą lazanijos, ant jos paskirstykite brokolius su padažu, išdėliokite kumpio griežinėlius, uždėkite dar vieną lakštą, ant jo paskleiskite likusius kumpio griežinėlius ir brokolius.

4.Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje 30–35 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Paprastai paruošiama lazanija su daržovėmis
Receptas: Paprastai paruošiama lazanija su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (8 - 10 lakštai)
Faršas: 500.00 g (500 - 600 kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Sūris: 200.00 g (tarkuotas fermentinis)
Pomidorai: 400.00 g (400 - 500 konservuoti lupti)
Vynas: 1.00 st. (sausas, raudonas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus, česnakus ir faršą, paskaninkite druska, pipirais, kmynais ir paprika. Atskirai apkepkite kubeliais pjaustytus baklažanus, paskaninkite prieskoniais, pipirais, druska ir apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Į keptuvę su faršu sudėkite trintus konservuotus pomidorus, supilkite vyną ir troškinkite apie 30 minučių. Baigdami troškinti sudėkite baklažanus.

3. Į aliejumi pašlakstytą didesnę skardą dėkite du lazanijos lakštus, gausiai apipilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu, tada vėl dėkite lazanijos lakštų ir sūrio.

4. Lazanijos lakštai turi būti visiškai padengti padažu. Viršutinis sluoksnis – lakštų ir sūrio. Skardą dėkite į 180 laipsnių orkaitę, uždenkite folija ir kepkite apie 25 minutes. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar apie 20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Klasikinė mėsos lazanija
Receptas: Klasikinė mėsos lazanija
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 103
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 400.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 4.00 valg. š. (2 valg. - lazanijai ir 50 g - bešamelio padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Morkos: 2.00 vnt.
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelė skardinė smulkintų savo sultyse)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudono sauso)
Druska: 2.00 arbat. š. (pagal skonį - lazanijai ir pusės arbat. š. - bešamelio padažui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 50.00 g (bešamelio padažui)
Pienas: 600.00 ml (bešamelio padažui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto - bešamelio padažui)
Kaip gaminti
  1. Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite.
  3. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos.
  4. Sukrėskite pomidorus, sudėkite prieskonius ir ant silpnos ugnies troškinkite. Pagal skonį padažą pasūdykite.
  5. Bešameliui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, po truputį supilkite pieną ir šluotele išplakite iki vientisumo.
  6. Pagal skonį berkite druskos ir tarkuotų muskatų.
  7. Lazanijos lakštus su mėsos, bešamelio padažais ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol produktais baigsis.
  8. Viršutinį sluoksnį apliekite bešamelio padažu, užberkite sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Suskleisti
Lazanija su krevetėmis
Receptas: Lazanija su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 300.00 g (šviežių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Krevetės: 400.00 g (virtų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (baltojo)
Grietinėlė: 300.00 ml (riebios)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Svogūnų laiškai: 5.00 g (1 valg. š. - kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Virtas krevetes išlukštenkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, pakepinkite karštuose riebaluose, supilkite grietinėlę, baltąjį vyną, kapotus šviežius žalumynus, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Į karščiui atsparią kepimo skardą įpilkite truputį padažo, klokite lazanijos lakštus, ant jų berkite išlukštentas krevetes.  
  4. Lazanijos lakštus su padažu ir krevetėmis sluoksniuokite, kol produktai baigsis.
  5. Ant viršutinio sluoksnio gausiai užpilkite padažo.
  6. Lazaniją kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min. Išjungusi orkaitę, suberkite smulkiai tarkuotą sūrį ir palaukite, kol jis išsilydys.
Suskleisti
Vegetariška lazanija
Receptas: Vegetariška lazanija
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 37
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 500.00 g
Morkos: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 arbat. š. (1 - geltona ir 1 - raudona)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Lazanijos lakštai: 250.00 g
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuoto)
Pomidorų tyrė: 500.00 g
Miltai: 3.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 250.00 ml (riebios)
Daržovių sultinys: 250.00 ml
Aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, morką supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą, pašlakstykite aliejumi ir 180 C karštumo orkaitėje kepkite maždaug 10 min.
  2. Cukinijas ir baklažaną supjaustykite griežinėliais, paprikas juostelėmis. Sudėkite į kepimo indą su morkomis, pabarstykite Provanso žolelėmis, druska, pipirais ir dar pašlakstykite aliejumi.
  3. Kepkite, kol daržovės suminkštės, tuomet supilkite pomidorų tyrę ir palikite išjungtoje orkaitėje. Nedideliame prikaistuvyje išlydykite sviestą, suberkite miltus, truputį pakepinkite ir supilkite sultinį, pamaišykite, tada supilkite grietinėlę.
  4. Kai padažas sutirštės, suberkite pusę sūrio. Stačiakampę  kepimo skardą patepkite aliejumi, dugną išklokite lakštiniais, užpilkite sūrio padažo ir keletą šaukštų keptų daržovių, tada vėl dėkite makaronų lakštus.
  5. Taip sluoksniuokite, kol baigsis produktai. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio padažo, ir gana storas, kad kepant makaronai nesudžiūtų.
  6. Paviršių pabarstykite džiūvėsių ir sūrio mišiniu. Kepkite180 C karštumo orkaitėje apie valandą arba kol peilis lengvai smigs per lakštinius.
Suskleisti
Lazanija su rikotos sūriu
Receptas: Lazanija su rikotos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g (šviežių arba 350 gr. džiovintų lakštų)
Sviestas: 60.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų baltųjų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų riešutų)
Pienas: 450.00 ml
Bazilikai: 2.00 valg. š. (smulkintų šviežių lapelių)
Rikotos sūris: 100.00 g
Sūris: 50.00 g (parmezano)
Kaip gaminti

1. Makaronų lakštus apvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens (geriau virti ne visus iš karto, o po kelis, antraip lakštai gali sulipti).

2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir maišydami kepinkite, kol miltai paruduos. Visą laiką maišydami plona srovele supilkite pieną ir kaitinkite, kol viskas užvirs. Nukelkite nuo ugnies, įberkite šaukštą smulkintų bazilikų, sudėkite rikotos sūrį ir pusę nurodyto parmezano kiekio. Viską gerai išmaišykite.

3. Apvirtus lazanijos lakštus apkepo inde sluoksniuokite su padažu, kiekvieną sluoksnį apibarstykite keliais žiupsneliais parmezano ir likusių bazilikų.

4. Apkepą 200ºC karštumo orkaitėje kepkite 20 min.

Suskleisti
Lazanija su saldžia varške
Receptas: Lazanija su saldžia varške
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.8 / 10
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g
Varškė: 400.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (riebios ir vaniliniam padažui 200 ml)
Cukrus: 100.00 g (ir vaniliniam padažui 1 valg. š.)
Sviestas: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (ir vaniliniam padažui 1 valg. š.)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dviejų kiaušinių tryniai ir vaniliniam padažui 1 kiaušinis)
Citrinos: 1.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml (Vaniliniam padažui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (Vaniliniam padažui; nubrauktas)
Druska: 1.00 arbat. š. (Vaniliniam padažui; žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Varškę išsukite su cukrumi ir kiaušinių tryniais, įberkite vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pabaigoje įmaišykite grietinėlę ir ištirpintą sviestą.

2. Paruoškite vanilinį padažą. Puode sumaišykite kiaušinį, cukrų, krakmolą, pieną ir grietinėlę. Visą laiką plakdama kaitinkite mišinį ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nukelkite puodą nuo ugnies, pasaldinkite vaniliniu cukrumi, įberkite druskos. Plakite, kol padažas pravės.

3. Kepimo indo dugną patepkite vaniliniu padažu, išdėliokite lazanijos lakštus, užkrėskite varškės padažo, tolygiai paskirstykite, vėl dėkite sluoksnį makaronų lakštų, storai užtepkite vanilinio padažo. Toliau dėkite sluoksniais makaronus, varškę ir vanilinį padažą. Pašaukite į 190ºC temperatūros orkaitę, kepkite, kol gražiai apskrus. Tiekite su trintomis braškėmis, avietėmis arba vyšnių uogiene.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?