Ingredientai:
- 4 ploni kiaulienos kepsneliai be kaulo;
- 200 g lazdyno riešutų;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
garnyrui:
- bulvių;
- šviežio rozmarino;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
- mėgstamų salotų lapelių;
- alyvuogių aliejaus;
- skiltelė citrinos;
- garstyčių (jei mėgstate).
Gaminimas:
1. Kepsneliai keptuvėje iškeps labai greitai, tad pirmiausia į orkaitę pašaukite bulvių skilteles, apvoliotas alyvuogių aliejumi, pabarstytas druska, juodaisiais pipirais, tarp bulvių sudėliokite ir perpus perpjautas česnako skilteles bei rozmarino šakeles. Kepkite, kol iškeps ir apskrus.
2. Lazdyno riešutus elektriniu smulkintuvu ar plačiu peiliu ant lentelės susmulkinkite iki trupinių – iki smulkių miltų nereikia, tačiau ir stambių gabaliukų neturėtų likti.
3. Atskirame dubenėlyje paplakite kiaušinį.
4. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Kepsnelius apvoliokite kiaušinio plakinyje, o tada riešutų trupiniuose, papurtykite, kad neprilipę gabaliukai nukristų. Dėkite į keptuvę ir kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Jei kepsneliai bus ploni, per tiek laiko jie kuo puikiausiai perkeps. Išimkite iš keptuvės ir dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu – kad susigertų riebalų perteklius.
5. Tiekite kepsnelius su keptomis bulvytėmis, aliejumi ir citrinos sultimis, druska bei pipirais paskanintais salotų lapeliai, jei mėgstate, taip pat ir garstyčiomis.