Ingredientai:
- 5–6 vištos šlaunelės;
- 7–8 nedidelės, panašaus dydžio bulvės;
- 3 raudonosios paprikos, supjaustytos ketvirčiais, be sėklų;
- 1 baklažanas arba cukinija, supjaustyta stambiais gabalais;
- 1 sauja žaliųjų alyvuogių, be kauliukų, geriau mėsingesnių, perpjautų pusiau;
- 2 valg. šaukšt. skysto medaus;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto (arba citrinos sulčių);
- 1–1,5 arbat. šaukšt. maltos rūkytos saldžiosios paprikos miltelių (galite naudoti ir nerūkytą, tačiau įdomų patiekalo akcentą prarasite);
- sauja šviežių petražolių, sukapotų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Bulves nuskuskite ir apvirkite apie 10 min. – kol bus jau kiek suminkštėjusios, tačiau dar visiškai standžios. Nusunkite.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite aliejų, actą (arba citrinos sultis), medų, druską ir prieskonius. Dėkite vištieną, bulves, paprikas ir cukiniją (arba baklažaną) ir rankomis labai gerai viską apvoliokite, kad tolygiai pasidengtų pagardų ir prieskonių mišiniu.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. Pasiruoškite nedidelę kepimo formą aukštesniais kraštais.
4. Dėkite paukštieną ir daržoves į kepimo formą ir kiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 min. Praėjus šiam laikui pamaišykite, jei mišinys atrodo sausokas, galite įpilti šlakelį vandens. Suberkite alyvuoges, paskirstykite jas viską atsargiai pamaišydami. Kepkite dar apie 10 min., kol vištiena bus iškepusi, pradėjusi gražiai skrusti.
5. Išimkite patiekalą iš orkaitės, leiskite 7–10 min. pailsėti, o tada tiekite. Betrūksta tik lengvų žalėsių salotų, tad kol patiekalas kepa, nepamirškite jų pasiruošti. Skanaus!