Ingredientai:
- 5–6 nedideli šalotiniai svogūnai;
- 4 skiltelės česnako;
- 5 plonos juostelės rūkytos kiaulienos šoninės;
- sauja vyšninių pomidoriukų;
- 6–7 bulvės;
- 1 nedidelis viščiukas (1,2–1,5 kg);
- 6 valg. šaukšt. alyvuogių aliejus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 100–150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų;
- kelios šakelės šviežių čiobrelių;
- 2 lauro lapai;
- 1 stiklinė vištienos sultinio ar vandens.
Gaminimas:
1. Šalotinius svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, svogūnus supjaustykite kubeliais, česnakų skilteles išspauskite. Šoninę supjaustykite ilgais gabaliukais.
2. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite perpus. Bulves nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis.
3. Viščiuką nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalais, pabarstykite druska ir maltais pipirais.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite paukščio dalis iš visų pusių ir sudėkite į ugniai atsparų kepimo indą (maždaug 25 x 30 cm). Toje pat keptuvėje su kepimo riebalais trumpai apkepkite česnaką, svogūnus, šoninę, alyvuoges, pomidorus, pusę čiobrelių, laurų lapus ir bulvių skilteles. Pabarstykite druska, pipirais ir paskleiskite ant paukštienos, jau sudėtos į kepimo indą.
5. Viską užpilkite vištienos sultiniu ar vandeniu ir dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min.
6. Iškepusiam patiekalui leiskite kelias minutes „pailsėti“, o tada pabarstykite likusiais kapotais čiobrelių lapeliais ir tiekite. Šalia labai tinka lengvos, gaivios žalumynų salotos.