Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio planas – čirviniai blynai ar vafliai: nuo rimto patiekalo iki pasakiško deserto

Senesniais laikais naminiai vafliai ar čirviniai blynai buvo nekasdienis skanėstas, nes vaflines turėjo ne kiekvienas, o ir receptų pasirinkimas nebuvo didelis. Dabar gi elektrinės ar senovinio stiliaus, tačiau patobulintos vaflinės puikuojasi dažnoje virtuvėje. Artėjančio ilgesnio savaitgalio proga pats metas išbandyti kokį nors naują receptą – vafliai puikiai tiks ir pusryčiams, ir vakarienei, ir piknikui.
Vafliai su vaisiais, grietinėle ir milteliniu cukrumi
Vafliai su vaisiais, grietinėle ir milteliniu cukrumi / Astos Černės nuotr.

Patarimai kepsiantiems vaflius ar čirvinius blynus:

  • Yra receptų, kuriuose nurodoma, kad prieš naudojimą vaflinę ar čirvinių blynų keptuvę reikia patepti sviestu ar aliejumi, nors dažnai aparato instrukcijoje sakoma, jog to daryti nereikia. Kaip elgtis? Bendras patarimas – prieš kepant pirmąjį blyną/vaflį patepti aparato dangą riebalais – tam tinka sviestas, lydytas sviestas ghee, aliejus, blogiau tikrai nebus.
  • Jei norite, kad čirviniai blynai būtų purūs, ruošdami tešlą, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, tada maišykite su visais likusiais ingredientais, išskyrus baltymus. Šiuos išplakite iki standžių putų atskirai ir tik pačioje pabaigoje atsargiai įmaišykite į tešlą.
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Vafliai su cukinijomis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Vafliai su cukinijomis
  • Čirvinių blynų tešla turėtų priminti skystą grietinę ir lengvai pasklisti per keptuvės plokštumą. Panašiai, kaip ir keksiukų tešlos, taip ir vaflių ar čirvinių blynų, geriau nepermaišyti, nes tuomet iškepęs skanėstas bus kiek guminis, mažiau purus.
  • Neatidarykite čirvinių blynų keptuvės per anksti ir nedarinėkite jos be reikalo! Aparate įtaisyta indikacinė lemputė praneša apie jo pasiruošimą kepti bei apie laiką, kai galima atidaryti ir išimti iškeptus blynus. Vadovautis galima ir garais, kylančiais nuo čirvinių blynų keptuvės. Kai jie nebekyla, elektrinę čirvinių blynų keptuvę galima atidaryti. Žinoma, jei kiek uždelsite, gali tekti išimti kiek pernelyg apskrudusius blynus ar vaflius.
  • Jei norite, kad čirviniais blynais ar vafliais visa šeima mėgautųsi kartu, tuo pat metu, kai įkaitinate čirvinių blynų keptuvę, įjunkite orkaitę ir nustatykite joje apie 120°C laipsnių temperatūrą. Kai iškepsite visus čirvinius blynus, sudėkite juos kelioms į orkaitę. Jie praras šiek tiek traškumo, tačiau bus karšti ir tinkami mėgautis.

Kviečiame rinktis receptą:

Čirviniai blynai
Receptas: Čirviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 240
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.50 arbat. š.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir puri. Palengva įmaišykite grietinę, supilkite pieną, lydytą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite. Gautą mišinį supilkite į miltus ir užmaišykite skystą tešlą.

3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir šaukštu kabindami iš apačios į viršų įmaišykite į tešlą.

4. Gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje iškepkite blynus.

5. Patiekite su uogiene, grietine, sviestu ar klevų sirupu. Galite pabarstyti cukraus pudra.

Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Blynai-širdelės be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Ryžių miltai: 4.00 valg. š.
Migdolų miltai: 3.00 valg. š.
Krakmolas: 4.00 valg. š. (bulvių)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Pienas: 320.00 ml (galima keisti bet kokiu augaliniu pienu)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 75.00 g (galima keisti kokosų aliejumi)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ksantano derva: 1.00 arbat. š. (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite.

2. Kitame inde sumaišykite likusius birius produktus ir šio mišinio dėkite po šaukštą į turimą plakinį bei gerai išmaišykite.

3. Į įkaitintą širdelių formos keptuvę dėkite nediduką samtį tešlos ir kepkite porą minučių. Skanaukite su mėgstamu džemu, uogomis ar grietinėle.

Suskleisti
Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis
Receptas: Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (atskirkite trynius nuo baltymų - vafliams)
Miltai: 300.00 g (vafliams)
Soda: 0.50 arbat. š. (maistinės - vafliams)
Cukrus: 200.00 g (2 valg. š. „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - vafliams ir 150 g - karameliniam padažui)
Sviestas: 100.00 g (50 - ištirpinto - vafliams ir 50 - karameliniam padažui)
Pienas: 600.00 ml (vafliams)
Sirupas: 2.00 valg. š. („Dansukker“ šviesiojo sirupo - karameliniam padažui)
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios - karameliniam padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (karameliniam padažui)
Kaip gaminti
  1. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Atidėkite į šalį.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, maistinę sodą ir cukrų. Supilkite trynius, ištirpintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite.
  3. Nuolat maišydami supilkite pieną, kol masė taps tolygi.
  4. Galiausiai sudėkite baltymus.
  5. Vaflius kepkite vaflinėje.
  6. Tiekite su bananais, uogomis ir ledais. Pašlakstykite karamelės padažu.

Karamelės padažas su druska:

  1. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite visus karamelės padažui skirtus produktus, išskyrus grietinėlę ir druską. Retkarčiais pamaišydami švelniai pakaitinkite, kol viskas ištirps.
  2. Padidinkite ugnį. Kai mišinys pradės burbuliuoti, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite druską.

Receptas DANSUKKER

 

Suskleisti
Vafliai su serbentų uogiene
Receptas: Vafliai su serbentų uogiene
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 22
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 5.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 1.00 st.
Miltai: 250.00 g
Uogienė: (serbentų) 5.00 valg. š.
Ledai: (vaniliniai) 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Sviestą ištrinkite su kiaušinių tryniais, įberkite cukraus, miltelinio cukraus, druskos ir išmaišykite.

2. Į sviesto masę maišant pamažu supilkite pieną, suberkite miltus. Palikite keliolika minučių brinkti.

3. Kiaušinių baltymus plakite, kol pasidarys standžios putos, ir įmaišykite į tešlą.

4. Įkaitintą vaflinę ištepkite riebalais, samčiu įpilkite tešlos ir iškepkite vaflius. Patiekite su serbentų uogiene ir vaniliniais ledais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Vafliai su braškėmis
Receptas: Vafliai su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (3 - baltymai ir kiaušinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Migdolai: 1.00 arbat. š. (5 lašai migdolų esencijos)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Anyžiai: (malti) 1.00 žiupsnelis
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 100.00 ml
Braškės: 500.00 g (šviežios)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakta)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos plakite tol, kol susidarys standžios putos.

2. Sviestą, kiaušinį, miltelinį cukrų, šiek tiek vanilinio cukraus, citrinos žieveles, migdolų esenciją, cinamoną ir anyžius maišykite mediniu šaukštu, kol pasidarys kremas.

3. Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišykite su vandeniu.

4. Į tešlą įmaišykite išplaktus baltymus, sviesto masę. Vaflių keptuvę įkaitinkite, patepkite riebalais, samčiu įpilkite paruoštos tešlos ir apverčiant iškepkite vaflius. Patiekite su braškėmis ir plakta grietinėle.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Čirviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 199
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 125.00 g
Sviestas: 125.00 g
Miltai: 125.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės citrinos žievelės)
Aliejus: 2.00 valg. š. (arba truputis riebalų keptuvei patepti)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros, tada iki vientisos baltos masės išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

2. Miltus persijokite per sietelį ir po truputį įsukite į sviesto ir cukraus masę.

3. Kiaušinius apie 8 min. plakite elektriniu plakikliu, iki masė kelis kartus padidės, – kuo geriau juos išplaksite, tuo puresni bus blynai.

4. Kiaušinių masę vis maišydama po truputį supilkite į paruoštą tešlą.

5. Sudėkite citrinos žieveles, pagal skonį įberkite druskos ir, uždengusi virtuviniu rankšluostėliu, palikite tešlą pastovėti apie pusvalandį, tegul išbrinksta.

6. Į gerai įkaitintą ir riebalais išteptą čirvinių blynų keptuvę pilkite samtelį tešlos (nepadauginkite, kad užvožus dangtį nebėgtų per kraštus) ir kepkite, iki blynai gražiai apskrus.

7. Tiekite su mėgstama uogiene, grietine, plakta grietinėle ar vaisiais.

Suskleisti
Naminiai vafliai
Receptas: Sveikuoliški avižų vafliai be glitimo
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 23
Receptas
Ingredientai
Avižų miltai: 0.75 st.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pienas: 6.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje sumaišykite avižų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Į sausą mišinį supilkite aliejų ir pieną, vėliau įmaišykite išplaktą kiaušinį.

2. Lengvai patepkite aliejumi vaflinę, pilkite šiek tiek tešlos ir kepkite tol, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad vafliai būtų labiau apskrudę, įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir pakepkite vaflius dar kelias minutes.

Iškeptus vaflius galite patiekti su riešutais, įvairiomis uogomis bei sirupais.

Suskleisti
Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis
Receptas: Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 28
Receptas
Ingredientai
Miltai: 210.00 g (140 - grikių ir 70 kvietinių - grikių miltų vafliams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (grikių miltų vafliams)
Soda: 1.00 arbat. š. (grikių miltų vafliams)
Cinamonas: 2.00 valg. š. (1arbat. š. - grikių miltų vafliams ir 1 valg. š. - karamelizuotoms kriaušėms)
Druska: 1.00 žiupsnelis (grikių miltų vafliams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (grikių miltų vafliams)
Cukrus: 50.00 g (grikių miltų vafliams)
Pasukos: 625.00 ml (raugintų - grikių miltų vafliams)
Sviestas: 200.00 g (115 g - tirpinto - grikių miltų vafliams, gabalėlis kepimui ir 1 valg. š - karamelizuotoms kriaušėms)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (grikių miltų vafliams)
Kriaušės: 2.00 vnt. (karamelizuotoms kriaušėms)
Rudasis cukrus: 50.00 g (karamelizuotoms kriaušėms)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - karamelizuotoms kriaušėms)
Medus: 2.00 valg. š. (karamelizuotoms kriaušėms)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE KARAMELIZUOTAS KRIAUŠES

  1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis.
  2. Dubenėlyje sumaišykite cukrų, cinamoną, citrinų sultis ir medų.
  3. Į dubenėlį sudėkite kriaušių skilteles ir išmaišykite taip, kad visos apsiveltų mišiniu.
  4. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
  5. Sudėkite kriaušių skilteles ir kepkite ant vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol kriaušių skiltelės suminkštės, tačiau vis dar išlaikys savo formą.

IŠKEPKITE GRIKIŲ MILTŲ VAFLIUS

  1. Dubenyje sumaišykite grikių miltus, kvietinius miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Atidėkite į šalį.
  2. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite.
  3. Kiaušinių baltymus plakite elektriniu plaktuvu, kol susidarys minkštos putos. Po truputį berdami cukrų, plakite toliau, kol gausite standžias putas. Atidėkite į šalį.
  4. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių trynius, raugintas pasukas, tirpintą atvėsintą sviestą ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
  5. Miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  6. Įmaišykite trečdalį plaktų baltymų. Tuomet sudėkite likusius du trečdalius ir lengvai išmaišykite. Nepermaišykite.
  7. Ištepkite vaflinę gabalėliu sviesto ir įkaitinkite pagal instrukcijas.
  8. Dėkite po samtį tešlos, išlyginkite paviršių ir toliau kepkite pagal instrukcijas, kol vafliai gražiai apskrus, taps sodriai rudos spalvos.
  9. Patiekite su karamelizuotomis kriaušėmis. Skanaus!

 

Suskleisti
Vafliai su ledais ir karameliniu padažu
Receptas: Vafliai su ledais ir karameliniu padažu
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 48
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 60.00 ml
Grietinėlė: 190.00 ml (riebi)
Sviestas: 60.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g
Ledai (keli kaušeliai mėgstamų): 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Į prikaistuvį ar keptuvę suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Nemaišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet padidinkite liepsną ir virkite, toliau nemaišydami masės. Virkite apie 5–7 min., t. y. tol, kol cukraus masė taps tamsios gintaro spalvos.
  2. Nuimkite nuo ugnies prikaistuvį ir išmaišykite grietinėlę. Būkite atsargūs, nes, pradėjus pilti grietinėlę, masė ims burbuliuoti. Sirupas yra karštas, todėl būkite atsargūs ir nenusideginkite.
  3. Įmaišykite į masę sviestą, vanilinį cukrų ir druską. Palikite atvėsti, tuomet supilstykite į sandariai uždaromus stiklainėlius.
  4. Ant šiltų vaflių dėkite po kaušelį mėgstamų ledų ir gausiai apšlakstykite karameliniu padažu. Patiekite nedelsiant.

VAFLIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA. 

Suskleisti
Vafliai su vaisiais, grietinėle ir milteliniu cukrumi
Receptas: Vafliai su vaisiais, grietinėle ir milteliniu cukrumi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 74
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Braškės: 1.00 sauja
Grietinėlė: 125.00 ml (riebi plakamoji)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (apibarstyti)
Kaip gaminti
  1. Braškes supjaustykite skiltelėmis, bananus – griežinėliais.
  2. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų putų. Nenustodami plakti, pamažu berkite cukrų. Išplakite iki standžių putų. Perdėkite grietinėlę į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu (pvz., žvaigždutės ).
  3. Iškeptus vaflius apibarstykite milteliniu cukrumi. Ant vaflio paskleiskite pjaustytas braškes ir bananus. Ant viršaus išspauskite bokštelį grietinėlės. Patiekite nedelsiant.

VAFLIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.  

Suskleisti
Belgiški vafliai
Receptas: Belgiški vafliai
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 257
Receptas
Ingredientai
Mielės: 15.00 g (sausos)
Vanduo: 250.00 ml (šiltas)
Miltai: 420.00 g
Druska: 5.00 g
Pienas: 250.00 ml
Sviestas: 115.00 g (tirpintas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sausas mieles ir šiltą vandenį. Atkreipkite dėmesį, kad vanduo būtų tik šiltas, o ne karštas, nes per karštas vanduo mieles padarys neaktyvias ir ruošiama tešla neiškils. Atidėkite dubenėlį su mielėmis ir vandeniu į šalį.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Supilkite į mišinį ištirpusias mieles ir sumaišykite. Supilkite pieną, tirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsintą sviestą, kiaušinių trynius ir vanilinį cukrų (galite naudoti ir vanilės ekstraktą; tokiu atveju įpilkite jo perpus mažiau). Išplakite iki vientisos masės.
  3. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus.
  4. Įmaišykite baltymus į paruoštą tešlą. Palikite pastovėti apie 30–60 min. šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padidės kone dvigubai.
  5. Pasiruoškite vaflių keptuvę: ištepkite gabalėliu sviesto ir įkaitinkite. Priklausomai nuo vaflių keptuvės dydžio, supilkite ir tolygiai paskleiskite apie ½–1 puodelį tešlos. Paskirstyti tešlą labai patogu mentele ar kitu plokščiu įrankiu. Uždarykite vaflinę ir kepkite pagal instrukcijas, kol vafliai bus gražios aukso spalvos.
  6. Kad iškepti vafliai, kol iškepsite juos visus, neatvėstų, laikykite juos iki maždaug 110 ˚C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kai tik iškepsite visus vaflius, sudėkite į lėkštę ir nedelsiant patiekite su norimu padažu ar net keliais padažais – kad kiekvienas galėtų susikurti savo svajonių vaflių skonį.

PASIŪLYMAI VAFLIŲ PADAŽAMS:

Suskleisti
Bulvių vafliai
Receptas: Tarkuotų bulvių vafliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 34
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.50 arbat. š. (ir dar šiek tiek padažui)
Miltai: 80.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š. (vaflinei patepti)
Rūkyta lašiša: 6.00 riekės (arba pagal skonį; patiekimui)
Kreminis sūris: 2.00 valg. š. (padažui)
Jogurtas: 120.00 ml (graikiško; padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (šviežių, smulkiai kapotų (galima keisti laiškiniais česnakais); padažui)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite bulves ir sutarkuokite burokine tarka, nusunkite tiek išsiskyrusio skysčio, kiek tik įmanoma.

2. Nulupkite ir labai smulkiai sukapokite ar net sutarkuokite svogūną.

3. Dėkite svogūnus į dubenį, muškite kiaušinius, berkite druską, pipirus ir viską švelniai paplakite. Dėkite į šį plakinį nusunktus bulvių tarkius, berkite su miltais sumaišytus kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.

4. Įkaitinkite vaflių keptuvę ir papurkškite ar patepkite aliejumi. Dideliu šaukštu dėkite į keptuvę bulvių tarkių masės, stengdamiesi, kad visi kampeliai būtų užpildyti. Uždenkite ir kepkite kelias minutes – kol vafliai bus auksinės spalvos. Pirmasis vaflis bus bandomasis – galbūt reikės sumažinti/padidinti karštį, dėti daugiau/mažiau tarkių, reguliuokite šiuos aspektus pagal jūsų vaflių keptuvės savybes.

4. Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje labai gerai išsukite jogurtą ir sūrį, ragaudami pasūdykite, jei norite papipirinkite, pabarstykite kapotais laiškiniai česnakais (tinka ir krapai).

5. Tiekite bulvių vaflius su padažu ir, jei patinka, juostele lašišos. Jei norite sočiau, galite pasiskrudinti šoninės ar valgyti su skystai keptu kiaušiniu – tinka daug kas!

Suskleisti
Naminiai vafliai
Receptas: Vafliai su špinatais ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.25 st.
Pasukos: 1.75 st.
Sviestas: 0.50 st. (išlydyto)
Kepimo milteliai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čederio sūris: 3.00 sauja (sutarkuoto)
Špinatai: 2.00 sauja
Pomidorai: 2.00 vnt. (kepti)
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio dubenyje išmaišykite miltus, druską, pipirus ir cukrų. Į masę supilkite pasukas ir tirpintą sviestą, šaukštu maišykite tol, kol tešla pasidarys vientisa.

2. Į tešlą sudėkite sūrį, špinatus ir pomidorus, maišykite tol, kol ingredientai vientisai pasiskirstys tešloje. Jei tešla atrodo per daug tiršta, įpilkite šiek tiek pasukų, o jeigu tešla tapo pernelyg skysta, įdėkite šiek tiek daugiau miltų.

3. Vaflinę padenkite aliejumi, pilkite po truputį tešlos ir kepkite tol, kol gražiai paruduos.

4. Šiuos vaflius valgykite su jogurtiniu ar grietinės padažu, gardintu šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Jeigu norisi sočiau, šalia vaflių patiekite ir šaltai rūkytos lašišos gabalėlių.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais