Blyneliai ir varškėčiai:
Receptas: Blyneliai su pieninio šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 /
14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 210.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 310.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
Blyneliai |
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Suberkite į plakinį miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos, ant blynelių viršaus užberkite po kelis gabalėlius pieninio šokolado.
- Kepkite ant vidutinio dydžio ugnies porą minučių, kol apskrus, ir pamatysite, kaip tešlos paviršiuje ima kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite blynelį ir taip pat apkepkite kitą jo pusę, kol gražiai apskrus.
- Iškeptus blynelius tiekite su mėgstamais priedais: sviestu, sirupu, gabalėliu tarkuoto šokolado ar kt.
Suskleisti
Ingredientai
Varškė: 250.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Išvirkite manų košę ir atvėsinkite (tinka ir vakarykštė).
- Į varškę įmaišykite manų košę, išplaktus kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles. Gerai išsukite.
- Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suformuokite blynus ir iškepkite.
- Patiekite su jogurtu, mėgstama uogiene ir pan.
Suskleisti
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 30.00 g
Pienas: 500.00 ml
Miltai: 130.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo formą dėkite sviestą ir kiškite formą į orkaitę, kad sviestas ištirptų.
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, pieną, miltus ir druską. Gerai išplakite tešlą, supilkite ją į kepimo formą.
- Kepkite apie 30 minučių arba kol blynas įgaus gelsvą atspalvį.
Suskleisti
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 60.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Kiaušinių baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių.
- Sviestą gerai ištrinkite, į jį pamažėle supilkite trynius, pagal skonį įberkite druskos, truputį vanilinio cukraus.
- Į tešlą suberkite cukrų, supilkite pieną.
- Viską gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite persijotus miltus.
- Paruoštą tešlą būtinai bent pusvalandį palaikykite ant stalo, kad išbrinktų.
- Kai tešla išbrinks, į ją įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. Įkaitintą vaflinę ištepkite riebalais, į ją įpilkite truputį tešlos ir kepkite traškias širdeles.
- Valgykite su mėgstamais priedais.
Suskleisti
Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Miltai: 300.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi.
- Įminkykite miltus.
- Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir pavoliokite maltuose džiūvesėliuose.
- Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir ranka šiek tiek priplokite prie dugno.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių, kol varškėtukai ims švelniai ruduoti.
Receptas iš: g-blogas.lt
Suskleisti
Receptas: Avižinių dribsnių ir bananų blynai be miltų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 /
95
Receptas
Kaip gaminti
- Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
- Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą. Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
- Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Patiekite pabarstę ruduoju cukrumi arba pašlakstę klevų sirupu, arba su mėgstamų uogų džemu.
Suskleisti
Receptas: Blyneliai „Kaiserschmarrn“ iš Austrijos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 /
54
Receptas
Ingredientai
Pienas: 450.00 ml
Miltai: 190.00 g
Cukrus: 30.00 g
Citrinos sultys: 0.50 arbat. š.
Razinos: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
- Dideliame dubenyje sumaišykite pieną ir miltus. Tuomet sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, druską, pilkite citrinos sultis ir tirpintą sviestą.
- Kiaušinio baltymus išsukite iki standumo ir suberkite razinas. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
- Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto, dėkite po šaukštą blynų tešlos ir apkepkite iš abiejų pusių, kol blynai įgaus auksinį atspalvį.
- Galima patiekti su karamelės padažu bei ledais.
Suskleisti
Sumuštiniai:
Kaip gaminti
- Ant pusiau perpjauto ragelio apatinės dalies užtepkite sluoksnį kreminio varškės sūrio, tada dėkite riekelę rūkytos lašišos, o ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustyto laiškinio česnako. Jei norite drėgnesnio sumuštinio, varškės sūreliu galite aptepti ir viršutinę ragelio dalį. Suvožkite ir ragaukite.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Ragelį perpjaukite išilgai, dėkite kelias gerai prinokusio avokado riekeles ir šiek tiek jas šakute patrinkite, ant avokado klokite salotos lapą, tada keptos paukštienos gabaliukus ir galiausiai – gerai prinokusio pomidoro riekeles. Jei švieži pomidorai žiemą jus liūdina, puikiai tiks ir džiovinti saulėje bei konservuoti aliejuje (tokie bus minkšti).
Suskleisti
Ingredientai
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniai: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA prieskonių mišinio su aitriosiomis paprikomis (malūnėlyje))
Avokadai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
- Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Įberkite susmulkintą česnaką ir petražoles ir sumaišykite su grybais. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsusius grybus supjaustykite smulkiais griežinėliais. Vietoje pievagrybių galite naudoti 250 g rudųjų pievagrybių.
- Avokadus sutrinkite šakute ir į masę įberkite prieskonio mišinio su aitriosiomis paprikomis, druską ir supilkite žaliosios citrinos sultis.
- Griežinėliais supjaustykite pomidorus, nuplaukite gražgarstes ir vienodo storio riekelėmis supjaustykite rupių miltų duoną.
- Keturias duonos riekutes aptepkite avokadų mase, tada ant jų pakaitomis dėkite pomidorų ir mocarelos griežinėlius. Ant viršaus uždėkite gražgarsčių ir grybų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Ant sumuštinių viršaus uždėkite po antrą duonos riekelę.
„Santa Maria“ receptas.
Suskleisti
Gardūs kokteiliai:
Kaip gaminti
- Bananus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Išdėliokite ant švaraus padėkliuko ir dėkite į šaldymo kamerą. Palaukite, kol visiškai užšals.
- Į kokteilių plaktuvą sudėkite šaldytus bananų gabalėlius, supilkite pieną, stiprią kavą ir vanilinius ledus.
- Išplakite iki visiškai masės.
- Išpilstykite į stiklines ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Kaip gaminti
- Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite vandeniu. Pagardinkite moliūgų sėklomis, riešutais. Jeigu trūksta saldumo, paskaninkite medumi.
Suskleisti
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Ispaniškos šalavijų sėklos: 1.00 valg. š.
Spirulina:(miltelių) 1.00 arbat. š.
Vanduo: 50.00 ml
Kaip gaminti
- Avokadą ir bananą nulupkite, padalykite į kelias dalis, suberkite į elektrinį plakiklį. Taip pat suberkite nuplautas spanguoles, petražolių lapelius. Išplakite.
- Suberkite ispaninio šalavijo (čija) sėklas (būtų puiku, jei iš vakaro jos būtų pamirkytos), spirulinos miltelius. Ir dar kartą paplakite.
- Kokteilį supilkite į stiklinę, leiskite kelias minutes pastovėti ir... skanaus!
Suskleisti
Receptas: Jogurto kokteilis – tobulam virškinimui
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.6 /
166
Receptas
Kaip gaminti
- Slyvas ir abrikosus iš vakaro pamerkite. Ryte nuvarvinkite ir susmulkinkite.
- Į elektrinį plakiklį supilkite stiklinę jogurto, sukrėskite smulkintas slyvas, suberkite sėlenas ir cinamoną.
- Gerai išmaišykite ir ragaukite. Ypač tinka pusryčiams.
Suskleisti
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Kiviai: 3.00 vnt.
Mėtos: 1.00 sauja
Agavų sirupas: 1.00 valg. š.
Vanduo: 220.00 ml
Kaip gaminti
- Nulupkite ir supjaustykite mangą, apelsiną bei kivius.
- Sudėkite supjaustytus vaisius, mėtas, sirupą ir papildomus priedus į kokteilinę. Supilkite vandenį ir plakite/trinkite iki vientisos masės.
- Patiekite iš karto.
Suskleisti