Iškepti gardžius lietinių blynus nesudėtinga. Tereikia turėti viziją, kaip juos susuksite, su kokiais pagardais patieksite ir pan. Bet kuriuo atveju, namiškiai bus pamaloninti.
Šeimos nariai mėgsta lietinius skirtingais įdarais? Štai jums straipsnis, kuriame idėjų rasite įvairiam skoniui – 15 LENGVŲ LIETINIŲ ĮDARŲ.
Norite lietinius patiekti įdomiau, įmantriau? O gal juos ruošiate kokiai specialiai progai? Gerų idėjų gali pasufleruoti mūsų straipsnis KAIP TIEKTI LIETINIUS.
Jei pritrūko fantazijos ar laiko susikurti pagal savo skonį. Siūlome jau paruoštų receptų. Išsirinkite ir gaminkite!
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir gerai išplakite. Po truputį įmaišykite pieną ir tešlą palikite pusvalandį brinkti.
2. Iš tešlos iškepkite lietinius. Aptepkite mėlynių uogiene, sulankstykite arba suvyniokite, pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Užmaišykite tešlą ir iš jos iškepkite plonyčius lietinius. Juos padėkite šiltai.
2. Želatiną išbrinkinkite truputėlyje šalto vandens.
3. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su cukrumi, kiaušinių tryniais, pagardinkite vaniliniu cukrumi, citrinų sultimis, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir supilkite romą.
4. Želatiną ištirpinkite ant ugnies garų vonelėje, ataušinkite ir įmaišykite į maskarponės masę.
5. Varškės mase aptepkite lietinius, juos susukite voleliu, tada 2 val. padėkite šaltai. Tiekite supjaustytus nedideliais gabalėliais su skystu šokoladu ir mėtų lapeliais.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti.
2. Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.
3. Kai tešla bus paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite juos šiltai.
4. Varškę gerai ištrinkite su maskarponės sūriu, cukrumi, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
5. Ant padėklo klokite blyną, aptepkite varškės mase, susukite ir apie 10 min. kepkite karštoje keptuvėje.
6. Tiekite su lydytu šokoladu, apelsinų gabalėliais ir mėtų lapeliais.
1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.
2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Špinatus perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius stambiai suplėšykite ir kelias minutes palaikykite inde virš garų, kad suminkštėtų.
3. Taip paruoštus špinatus sumaišykite su gerai nuvarvinta varške ir ožkų pieno sūriu, įspauskite nuluptas česnako skilteles, įmaišykite trupintą sūrį, bazilikų padažą, grietinę.
4. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Iš tešlos iškepkite didesnius lietinius. Ant kiekvieno krėskite įdaro, tada vėl klokite lietinį ir krėskite likusį įdarą.
6. Lietinių sluoksniuotį paslėkite medine lentele ir bent valandą palaikykite šaldytuve. Tiekite supjaustytą dailiais stačiakampiais.
1. Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.
2. Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip pat šalia bananų griežinėlių įmeskite po kelis mažus sutrupinto šokolado gabalėlius. Blynus sulankstykite ir kepkite prieš tai įkaitintoje keptuvėje gražiai apkepant iš abiejų pusių.
3. Kol blyneliai kepa karščiui atspariame inde sumaišykite sutrupintą šokoladą su trupučiu pieno. Viską pašildykite maišydami, kol gausis vientisa šokoladinė masė-padažas (taip pat galima naudoti jau pagamintą, parduotuvėje pirktą šokolado padažą).
Blynelius apliekite šokolado padažu (jokių grietinių ar jogurtų). Tikrai labai skanūs! :)
Recepto autorė Laura Vitkūnaitė
1. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite, kol tešla pasidarys vientisa. Sudėkite kiaušinius, supilkite likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite lietinius įkaitintoje keptuvėje su sviestu ar margarinu.
3. Lietinį aptepkite varškės sūreliu, sulankstykite į keturias dalis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių.
4. Sudėkite lietinius į lėkštę, užpilkite šaukštą trintų uogų. Kad būtų dar skaniau, apšlakstykite šokolado padažu.
1. Kiaušinius išsukite. Supilkite pieną, suberkite miltus, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir išmaišykite. Tešlą palikite 30 minučių brinkti.
2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neparuduotų.
3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, įpilkite tešlos ir iškepkite lietinius.
4. Ant kiekvieno lietinio uždėkite obuolių. Pabarstykite trupučiu cinamono, miltelinio cukraus ir perlenkite pusiau. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės ir keletą skiltelių obuolių. Iškart patiekite.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais ir aliejumi. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite nedidelius lietinius.
2. Džiovintus pomidorus aliejuje nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Alyvuoges supjaustykite žiedais, fetą susmulkinkite. Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite.
3. Viską sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite bazilikais ir atsargiai išmaišykite. Po šaukštą įdaro uždėkite ant lietinių, suformuokite ryšulėlius ir suriškite svogūnų laiškais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Kiaušinį išplakite, įpilkite vandenį ir dar paplakite. Suberkite pamažu miltus ir gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į elektrinį plaktuvą sumeskite gabalėliais sulaužytus bananus, suberkite kokosus ir supilkite pasukas ar jogurtą ir tešlą. Plakite, kol gausite vienalytę masę. Blyno tešla turi būti grietinėlės konsistencijos. Jei ji per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pasukų ar jogurto, jei per skysta – įverkite miltų arba kokoso drožlių.
- Įkaitinkite keptuvę, ištepkite ją apiejumi ir kepkite per visa keptuvę neplonus blynus.
- Maskarponę ir jogurtą išmaišykite su cukrumi ir tarkuotomis citrinos žievelėmis. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
- Blynus atvėsinkite. Vieną blyną dėkite į lėkštę ir tepkite maskarponės kremo sluoksniu, užberkite ant viršaus sujelę pasirinktų uogų. Taip susluoksniuokite vienas ant kito visus turimus blynus. Ant viršaus tepkite maskarponės sluoksnį ir papuoškite uogomis.
- Padėkite bent valandai į šaldytuvą, kad susigulėtų. Ir jau tada mėgaukitės!
P. S. Iš recepte nurodytų produktų iškepsite maždaug keturis blynus per visą keptuvę. Jei norite daugiau blynų, produktų kiekį padauginkite.
Dar kelios desertų su uogomis idėjos:
Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis |
Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai |
Mariaus Žičiaus nuotr. / Baltymų pyragaičiai |
4. Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas |
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis |
6. Varškės desertas su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva |
7. Nekeptas sausainių tortas su chalva
P. S. Šiuose receptuose norodytas uogas drąsiai galite keisti kitomis.
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, aliejų, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų perteklių (dėkite lietinį ant popierinio rankšluosčio lapo, uždenkite kitu lapu ir švelniai paspaudykite pirštais).
2. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Svogūną susmulkinkite ir kartu su špinatais minutę kitą pakepinkite svieste. Sudėkite šakute sutrintą fetą, traiškytą česnaką, suberkite sausoje keptuvėje paskrudintus smulkintus riešutus ir atsargiai viską sumaišykite.
3. Krėskite įdaro ant lietinio, perlenkite jį pusiau arba sulankstykite vokeliu. Dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol įdaras sušils, o lietiniai gražiai apskrus. Tiekite puoštus citrinų griežinėliais ir šviežių krapų šakelėmis.
DAUGIAU LIETINIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA.