Savaitgalio užkandis – humusas su naminiais tortilijų traškučiais

Traškučiai nebūtini, nes lygiai taip pat skanu ir su jaunomis morkomis ar agurkų lazdelėmis, tačiau naminis humusas visada gera idėja. Tokia gera, kad pradėjau jį gaminti dviguba porcija (recepte nurodyta vienguba). Aš mielai humusą valgau tiek pusryčiams, tiek vakarienei – svarbu tik sugalvoti, su kuo patiekti!
Humusas su naminiais tortilijų traškučiais
Humusas su naminiais tortilijų traškučiais / Dovilės L. („Salotų nenoriu“) nuotr.

Humusui:

  • skardinė avinžirnių;
  • 1 šaukštas sezamų pastos tahini;
  • 2 nedidelės skiltelės česnako arba 1 didelė;
  • 1/2 citrinos sultys;
  • 1-2 ledukai;
  • maltų kuminų;
  • druskos ir pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

Tortilijų traškučiams:

  • mažų tortilijų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • česnakų granulių;
  • maltos saldžiosios paprikos;
  • druskos.

Gaminimas:

Į virtuvinį kombainą suberiame avinžirnius, sudedame sezamų pastą, česnakus – triname, kol gauname kietą košę. Tuomet pilame alyvuogių aliejaus, spaudžiame citrinos sulčių ir dedame kuminą, druską bei pipirus. Realiai viską dedu iš akies, vis paragaudama – eigoje pridedu tai citrinos, tai prieskonių, tai aliejaus.

Beveik visuose receptuose rasite ledinį vandenį, bet aš dedu ledukus. Labiau ledinio vandens jau ir būti nebegali :) Pabaigoje įmetame ledo kubelius ir vėl pertriname, kol ledo gabalėlių nebelieka. Jei humusas atrodo per tirštas, galima dar šliūkštelėti aliejaus arba įmesti ledo. Humusą perdedame į indelį, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užberiame paprikos miltelių.

Traškučiams pirmiausia įkaitiname orkaitę: temperatūrą nustatome ties 180 laipsnių padala. Tortilijų lakštus perpjauname per pusę, tuomet – dar per pusę. Ir dar pasmulkiname, kol gauname trikampėlius. Juos sumetame į dubenį, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir apiberiame prieskoniais. Išmaišome.

Išdėliojame kepimo popieriumi išklotą skardą tortilijų trikampėliais, dedame juos vienu sluoksniu. Pašauname į orkaitę ir stebime juos kaip sakalai, vanagai ar kiti atidūs paukščiai. Nuo tobulų iki sudegusių traškučių – sekundžių skirtumas. Kai tortilijos švelniai paruduoja – ištraukiame.


Jei norite spalvotų traškučių kaip nuotraukoje, naudokite skirtingas tortilijas. Štai oranžinės – su morkomis, raudonos – su burokėliais. Dar galite rinktis žalias – su špinatais.


Skanaus jums linki Dovilė iš salotu_nenoriu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų