Savaitgalio valgiaraštis: saldžiai nuodėmingas

Braškės su pienu, šviežios, ką tik nuskintos salotos su ridikėliais, o gal marinuotos alyvuogės su žolelėmis ir medumi atsidurs ant jūsų stalo? Ruošiame jums gardžių receptų rinkinį – išbandykite!
Ledų tortas
Ledų tortas / Shutterstock nuotr.

Užkandžiai

Pelėsinio sūrio sausainėliai
Receptas: Pelėsinio sūrio sausainėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (maltų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Tepamas grietinėlės sūrelis: 2.00 valg. š.
Kriaušės: 6.00 vnt. (konservuotų riekelių)
Kaip gaminti

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus, cukrų ir druską. Sudėkite kambario temperatūros sviesto gabalėlius, pusę nurodyto kiekio susmulkinto sūrio.

2. Elektriniu plakikliu pulsuojančiu režimu sukite, kol liks tik trupiniai. Įpilkite grietinėlės, suminkykite tešlą, valandą laikykite šaldytuve. Atvėsintą tešlą padėkite tarp dviejų kepimo popieriaus atraižų ir kočiokite, kol gausite maždaug pusės centimetro storio lakštą.

3. Specialia formele išspauskite skritulėlius, išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Kepkite 180 C karščio orkaitėje 15–25 minutes (kol gražiai apskrus). Likusį sūrį gerai išsukite su tepamuoju sūreliu. Po šaukštelį pikantiško kremo užkrėskite ant atvėsusių sausainėlių, ant viršaus uždėkite po kelis smulkintų konservuotų kriaušių gabalėlius. 

Suskleisti
Su konjaku marinuotos džiovintos slyvos
Receptas: Su konjaku marinuotos džiovintos slyvos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Džiovintos slyvos: 900.00 g (be kauliukų)
Konjakas: (arba armanjako) 5.00 valg. š.
Juodoji arbata: (sausos) 1.00 arbat. š.
Actas: 560.00 ml (raudonojo vyno)
Gvazdikėliai: 6.00 vnt.
Pipirai: 6.00 vnt. (kvapnieji)
Rudasis cukrus: 230.00 g
Muskatas: 1.00 vnt. (tarkuotų riešutų pagal skonį)
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti
  1. Užvirinkite 1,2 l vandens, užplikykite arbatžoles, uždenkite ir palikite trims minutėms. Nukoškite ir atvėsinkite.
  2. Džiovintas slyvas nuplaukite ir sudėkite į stiklinį ar plastikinį dubenį ir užpilkite visiškai atvėsusia arbata. Uždenkite ir palikite per naktį. Kitą dieną į puodą supilkite actą, cukrų ir prieskonius. Užvirkite ir virkite 15 minučių.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir dešimt minučių pakaitinkite stiklainius. Išgriebkite slyvas iš arbatos ir išdėliokite į karštus stiklainius. Užpilkite marinatu, kad slyvos būtų visiškai apsemtos.
  4. Į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštą konjako, iškart uždėkite po iškirptą vaškinio popieriaus apskritimą ir užsukite dangtelius.
  5. Su konjaku marinuotas slyvas skaniausia valgyti po trijų mėnesių su kepta antimi, šaltais mėsos užkandžiais ar paštetais.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Itališka užkandėlė su Parmos kumpiu
Receptas: Itališka užkandėlė su Parmos kumpiu
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Parmos kumpis: 100.00 g
Mocarelos sūris: 100.00 g
Pomidorai: 100.00 g (vyšniniai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 valg. š. (pagal skonį švieži lapeliai)
Itališkos traškios lazdelės su sezamais 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

Kumpio griežinėliais apsukite duonos lazdeles ir dėkite į lėkštę šalia mocarelos gabalėlių bei pomidoriukų. 

Mocarelą apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bazilikų lapeliais.

 

Suskleisti

Salotos

Karštos salotos
Receptas: Karštos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonos saldžiosios)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje 5.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 st. (juodųjų be kauliukų)
Fetos sūris: 200.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Nulupkite ir stambiai supjaustykite svogūną.

2. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustykite šiaudeliais.

3. Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais arba kubeliais.

4. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai įgaus auksinį atspalvį, išspauskite česnaką. Sudėkite paprikas, trumpai pakepinkite. Įmaišykite saulėje džiovintus pomidorus ir alyvuoges, pagal skonį pasūdykite.

5. Sudėkite daržoves į karščiui atsparų kepimo indą, ant viršaus uždėkite kubeliais pjaustyto sūrio, pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis ir pašaukite trumpam į karštą orkaitę. Tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Suskleisti
Braškių salotos su feta
Receptas: Braškių salotos su feta
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 25
Receptas
Ingredientai
Braškės: 10.00 vnt. (didelės)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Špinatai: 1.00 sauja
Fetos sūris: 200.00 g (arba fetos tipo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Migdolai: 1.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Užpilui)
Kaip gaminti
  1. Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos, gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Paruoškite užpilą: migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite. Medų ištirpinkite virš garų arba kambario temperatūroje. Česnakus sutraiškykite česnakų spaustuvu ir sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent 10 min. palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Atvėsintu padažu apliekite salotas.
Suskleisti
Salotos su agurkais ir šonine
Receptas: Salotos su agurkais ir šonine
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (švieži lapeliai)
Agurkai: 2.00 vnt. (ilgavaisiai)
Šoninė: rūkyta 400.00 g
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (agurkams marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (agurkams marinuoti - pusės sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (agurkams marinuoti)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (agurkams marinuoti)
Imbieras: 10.00 g (Agurkams marinuoti - gabalėlis imbiero šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje.
  2. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite, agurkus supjaustykite pusžiedžiais ir sumeskite į gilesnį dubenį. Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.
  3. Imbierus, česnakus sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis ir sojų padažu, užpilkite ant agurkų, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir pipirais. Valandą marinuokite.
  4. Į salotų dubenėlius dėkite plėšytų salotų lapelių, berkite gerai nuvarvintų agurkų, išdėliokite šoninės juosteles. Salotas pagardinkite kapotais žalumynais.
Suskleisti

Sriubos

Pomidoru ir mėtų sriuba
Receptas: Pomidorų ir mėtų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt.
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (1,2 l)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Mėtas nuplaukite, susmulkinkite. Apibarstykite ruduoju cukrumi, šiek tiek patrinkite mediniu šaukštu, kad išsiskirtų sulčių.
  2. Pomidorus kryžmai įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, juos supjaustykite ketvirčiais. Sudėkite į plakimo indą ir sutrinkite.
  3. Puode įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Sudėkite česnakus ir maišydami kepinkite dar 3 minutes. Sukrėskite pomidorų tyrę, supilkite sultinį, išmaišykite. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite apie 15 minučių. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
  4. Į atvėsusią sriubą įmaišykite trintas mėtas. Porą valandų palaikykite šaldytuve. Tiekite su batono skrebučiais.
Suskleisti
Sriuba su šviežiais grybais
Receptas: Sriuba su šviežiais grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 22
Receptas
Ingredientai
Sultinys: 3.00 l (mėsos)
Grybai: 500.00 g (šviežių)
Bulvės: 7.00 vnt. (7 - 9)
Svogūnai: 2.00 vnt. (ropiniai)
Sviestas: 4.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 st. (1/2)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Krapus ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Šviežius grybus (baravykus, kazlėkus, rudmėses) nuvalykite, nuplaukite, apipilkite verdančiu vandeniu, sudėkite į keptuvę ir kartu su svogūnais ir miltais apkepkite svieste.
  3. Po to grybus sudėkite į molinius indelius, įpilkite karšto mėsos sultinio, sudėkite bulves, pašaukite į orkaitę ir troškinkite 20-25 minutes.
  4. Įdėkite grietinės, laiškinių svogūnų, pasūdykite ir išpilstykite į lėkštes.
  5. Užbarstykite krapais.  
Suskleisti
Parmezano sriuba
Receptas: Parmezano sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Mėsos sultinys: 1.00 st. (ėrienos)
Jautienos sultinys: 400.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 šaukštas citrinų sulčių)
Parmezano sūris: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Mairūnas: 5.00 g (2 šakelės šviežių)
Kaip gaminti

1.Ėrienos ir jautienos sultinius supilkite į puodą, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Nukelkite nuo viryklės.

2.Kiaušinių trynius išsukite su citrinų sultimis, įmaišykite 60 gramų smulkiai tarkuoto parmezano ir masę nuolat maišydami supilkite į sultinį (nevirkite!). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3.Sriubą papuoškite mairūnų lapeliais, apibarstykite likusiu sūriu.

4.Galima įmerkti kelis citrinų griežinėlius ir valgyti su skrudinta duona.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Karštieji patiekalai

Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu
Receptas: Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 25
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (vamzdelio formos)
Druska: 2.00 žiupsnelis (makaronams ir padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Smidrai: 200.00 g (t. y. smidrai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 25.00 g (1 arbat. š. padažui)
Grietinėlė: 1.00 st. (liesos – padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Parmezano sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto ar kitokio sūrio – padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame ir šiek tiek pasaldintame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.

2. Smidrus nuplaukite, nupjaukite sukietėjusias dalis, stiebus 1–2 minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebus nuvarvinkite.

3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir trumpai pakepinkite miltus. Supilkite grietinėlę, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užvirinkite. Suberkite tarkuotą parmezaną, įspauskite skiltelę česnakų ir gerai išmaišykite.

4. Makaronus ir smidrus sudėkite į lėkštes ir užpilkite sūrio padažo.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Čilietiški „Anticuchos“ kepsneliai
Receptas: Čilietiški „Anticuchos“ kepsneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (filė)
Jautiena: 1.00 kg (filė)
Dešrelės (po 1 kg paprastų ir Frankfurto): 2.00 kg
Svogūnai: 4.00 vnt. (4-5 dideli)
Paprikos: 8.00 vnt. (po 4 raudonąsias saldžiąsias ir 4 žaliąsias)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, grūsti)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite mėsą ir dešreles 4-5 cm gabaliukais. Nuo paprikų pašalinkite sėklas ir supjaustykite jas kartu su svogūnais kvadratėliais.
  2. Į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite druską ir grūstus juoduosius pipirus. Sumaišykite viską kartu su likusiais ingredientais. Geriausia šį darbą atlikti iš vakaro.
  3. Suverkite ant metalinių ar medinių iešmelių paeiliui alyvuogių aliejumi, grūstais juodaisiais pipirais ir druska pagardintą mėsą, svogūnus, paprikas, dešreles ir kepkite ant grotelių, kol dailiai apskrus.

Receptas Čilės vyndario Maxo Weinlaubo 

Plačiau skaitykite „Čilės virtuvė garsaus vyndario akimis“

Suskleisti
Jautienos ir daržovių troškinys
Receptas: Jautienos ir daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 61
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Porai: 1.00 vnt. (didesnis)
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Jautiena: 400.00 g (minkšta)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Imbieras: 5.00 g (maltas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti, baltieji)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite.
  2. Visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, porą nuvalykite, iš perpjautos paprikos išimkite sėklytes, baklažaną įtrinkite druska ir pusvalandžiui palikite – dings žievelės kartumas. Druską nuplaukite.
  3. Daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais: svogūną perpjaukite per pusę ir supjaustykite skiltelėmis, porai dažniausiai pjaustomi nestorais griežinėliais, paprika ir baklažanas – kubeliais.
  4. Marinuotą mėsą nuolat maišydama iš visų pusių apkepkite gerai įkaitintuose riebaluose būtinai ant didelės kaitros – dideliame karštyje greitai užsidaro mėsos poros ir neišbėga sultys.
  5. Keptus mėsos gabalėlius ištraukite iš keptuvės, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius, o keptuvėje likusiuose riebaluose iškepkite daržoves.
  6. Mėsą ir daržoves po lygiai išdėliokite į 2 lėkštes ir apliekite pačių pasigamintu padažu, kurį greitai paruošite atskirame puodelyje.  
Suskleisti

Desertai

Braškės su kremu
Receptas: Braškės su kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Braškės: 200.00 g
Abrikosai: 1.00 vnt. (mažas indelis konservuotų abrikosų puselių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1-1,5 arbat. š.)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutaruotų žievelių)
Migdolai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perliekite verdančiu ir smulkia trintuve nutarkuokite žievelę.

2. Migdolus nuplikykite, nulupkite žieveles, riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.

3. Abrikosus labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumulkinkite. Abrikosų gabalėlius ir maskarponę sukrėskite į plakimo indą, suberkite vanilę, nutarkuotas apelsinų žieveles, supilkite klevų sirupą ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.

4. Į masę šaukštu įmaišykite riešutus ir 2 val. padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

5. Braškes gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kiekvienos viršų dailiai įpjaukite. Į braškių taureles konditeriniu švirkštu įspauskite po šiek tiek kremo. Tiekite kaip desertą dailiose lėkštelėse.

Suskleisti
Sūrio plokštainis su miško uogomis
Receptas: Sūrio plokštainis su miško uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Sviestas: 150.00 g (tešlai)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Uogos: (šaldytų aviečių, gervuogių, mėlynių mišinio - įdarui) 1.00 st.
Rikotos sūris: 300.00 g (įdarui)
Cukrus: 150.00 g (įdarui)
Pudingas: 1.00 vnt. (pakelis vanilinio - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - įdarui)
Grietinėlė: 200.00 g (plaktos - įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų, sviesto, miltelinio cukraus, kiaušinio trynio ir druskos užminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir dėkite valandai į šaldytuvą.

2. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite skritulį ir juo išklokite sviestu pateptą kepimo formą. Tešlą subadykite šakute, paskleiskite atitirpintas uogas.

3. Rikotą ištrinkite su cukrumi, pudingo milteliais ir citrinų sultimis. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišykite.

4. Sūrio masę sukrėskite ant tešlos su uogomis, paviršių išlyginkite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Ledų tortas
Receptas: Ledų tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 39
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (trapių avižinių su šokoladu - pagrindui)
Sviestas: 140.00 g (pagrindui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagrindui)
Riešutai: 1.00 st. (0,5 maltų - pagrindui)
Ledai: (vanilinio plombyro - ledų masei) 800.00 ml
Likeris: 80.00 ml (migdolų - ledų masei)
Grietinėlė: 250.00 g (plakamosios - viršui)
Avietės: 2.00 st. (1,5 - viršui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių - viršui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (viršui)
Miltelinis cukrus: 2.00 arbat. š. (viršui)
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutrupinkite, sugrūskite ar sumalkite mėsmale.
  2. Trupinius sumaišykite su lydytu sviestu, riešutais, cukrumi, masę paskirstykite apvalioje kepimo formoje, suspauskite, apdenkite folija ir 7–8 min. pašaukite į karštą orkaitę. Ištraukusi atvėsinkite.
  3. Ledus apie 15 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir būtų lengviau išplakami. Sumaišykite  juos su likeriu, elektriniu plakikliu išplakite iki purumo ir užpilkite ant kepto sausainių pagrindo. Viską trumpai palaikykite šaldiklyje, kad ledų masė sustingtų.
  4. Avietes perrinkite, nuplaukite, gražesnes palikite papuošti, mažesnes pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su citrinų sultimis bei milteliniu cukrumi iki standžių putų išplakta grietinėle. Smarkiai nemaišykite – masė bus blizgi, tarsi marmurinė.
  5. Paruošta grietinėle aptepkite ledų tortą, ant viršaus išdėliokite avietes ir vonelėje virš garų išlydytu šokoladu išraizgykite dailius nėrinius. Paruoštą tortą  mažiausiai 3 val. laikykite šaldiklyje.
  6. Prieš pjaustydami trumpai palaikykite kambario temperatūroje.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis