Savaitgalio valgiaraštis: aksominis skonis

Netikėtai pasibeldę žiemiški orai jau savaime pakvimpa mandarinais, cinamonu ar gvazdikėliais. Todėl linkime aromatingų ir skanių atradimų su Ji24!
Morkų sriuba su apelsinų sultimis
Morkų sriuba su apelsinų sultimis / Fotolia nuotr.

UŽKANDŽIAI

Džiovintų slyvų užkandis
Receptas: Džiovintų slyvų užkandis
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Rūkyta šoninė (galite naudoti ir vytintą kumpį) 200.00 g
Džiovintos slyvos: 10.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Supjaustykite rūkytą šoninę kuo plonesniais griežinėliais, apvyniokite jais džiovintas slyvas ir persmeikite mediniu pagaliuku.

2. Jei slyvos kietokos, prieš tai bent valandą pamirkykite jas šiltame vandenyje, gerai nuvarvinkite.

3. Kepkite vėrinukus orkaitėje arba ant grotelių, kol šoninė gražiai apskrus.

4. Tiekite kaip užkandį prie vyno.

Suskleisti
Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela
Receptas: Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Mocarelos sūris: 40.00 g (keli maži švieži rutuliukai)
Melionas: 1.00 vnt. (pusė oranžinio)
Kumpis: 2.00 riekės (vytinto)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių užpilui)
Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 5.00 g
Mėtos: 10.00 g (šviežių lapelių užpilui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų, užpilui)
Kaip gaminti

1. Melioną gerai atšaldykite, išimkite sėklytes, išskobkite specialiu apvaliu šaukšteliu ir išdėliokite lėkštėje.

2. Šalia dėkite mocarelos gabalėlių ir kumpio griežinėlių.

3. Salotas apliekite pipirais pagardintu padažu, paruoštu iš apelsinų sulčių, aliejaus, garstyčių ir smulkintų mėtų.

Suskleisti
Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė
Receptas: Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (2 apvalios riekelės itališkos duonelės)
Ožkų pieno sūris: 2.00 riekės (2 apvalūs griežinėliai po 100 g)
Kriaušės: 1.00 vnt. (didelė, gerai prinokusi)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Martinis 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (rožinių)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto)
Gražgarstės: 40.00 g
Kaip gaminti

1. Itališkos duonos riekeles aptepkite aliejumi, iki traškumo pakepinkite orkaitėje ir įtrinkite perpjauta česnako skiltele.

2. Kriaušę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą ir trumpai pakepinkite kriaušes. Tada sukrėskite medų, supilkite martinį ir dar truputį pakaitinkite, kol kriaušės apsivels medumi, o martinis nugaruos.

4. Ožkų pieno sūrio gabalėlius sudėkite į karščiui atsparią formą, ant viršaus krėskite kriaušių masės, berkite sveikų graikinių riešutų ir trumpam (maždaug 6 min.) pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

5. Užkandėlę tiekite apibarsčiusi rožiniais pipirais su duonos riekele ir gražgarsčių lapeliais.

Suskleisti

SALOTOS

Burokėlių ir mandarinų salotos
Receptas: Burokėlių ir mandarinų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 93
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 8.00 vnt. (4 didesni ar 8 maži)
Mandarinai: 10.00 vnt. (8-10)
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (padažui)
Medus: 3.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (padažui grūdėtosios)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Burokėlius sudėkite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite 20–30 minučių arba kol suminkštės. Tada nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Mandarinus nulupkite ir sumaišykite su burokėlių griežinėliais bei žiedais pjaustytais svogūnais.

2. Atskirai išplakite visas padažo sudedamąsias dalis ir juo užpilkite daržoves. Gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite bent 20 minučių pastovėti.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos
Receptas: Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 23
Receptas
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (ledkalnio salotų gūžė)
Mandarinai: 6.00 vnt. (6 arba 7)
Sezamo sėklos: 50.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suplėšykite. Sudėkite į dubenį. Nuluptus mandarinus išskirstykite skiltelėmis ir suberkite ant salotų. Sausoje keptuvėje maišydama paskrudinkite sezamus. Išgriebusi palikite atvėsti.

2. Nuo nuplautų ir nusausintų kepenėlių nupjaustykite plėves. Apibarstykite maltais pipirais, druska, išmaišykite ir iškepkite svieste (iš abiejų pusių kepkite maždaug po 3 min.). Kai atvės, sudėkite ant salotų.

3. Paruoškite padažą: aliejų gerai išsukite su citrinos sultimis, skystu medumi ir trintais česnakais. Pagal skonį pasūdykite. Apliekite salotas.

4. Tiekite apibarsčiusi skrudintais sezamais.

Suskleisti
Salotos su mandarinais
Receptas: Salotos su mandarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Salotos: 100.00 g (gūžė)
Mandarinai: 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Riešutai: 3.00 valg. š. (kapoti)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Salotų lapus supjaustyti juostelėmis. Mandarinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir sudėti ant salotų (kelias skilteles palikti salotoms papuošti). Salierus supjaustyti kubeliais.

2. Svogūną nulupti, smulkiai supjaustyti ir sudėti į salotas.

3. Aliejų sumaišyti su citrinų sultimis, imbierais, pipirais, pasūdyti. Šiuo padažu užpilti salotas ir apibarstyti riešutais. Puošti mandarinų skiltelėmis.

Suskleisti

SRIUBOS

Morkų sriuba su apelsinų sultimis
Receptas: Morkų sriuba su apelsinų sultimis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (didelės)
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis gumbo)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. (2 kubeliai ekologiško)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š. (pagal skonį - lukštentų)
Grietinė: 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Imbierą nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Nuskustas morkas ir salierą sutarkuokite šiaudeliais. Nuo pusės verdančiu vandeniu nuplikyto apelsino nutarkuokite žievelę, iš abiejų vaisių išspauskite sultis.

2. Saulėgrąžas paskrudinkite sausoje keptuvėje.  Į puodą storu dugnu įpilkite šaukštą sezamų aliejaus. Kai įkais, sudėkite smulkintus svogūnus bei česnakus ir maišydama kepinkite 2–3 minutes. Sudėkite tarkuotus imbierus, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę ir kepinkite dar porą minučių. Sudėkite tarkuotas morkas, salierus ir maišydama kepinkite 5–7 minutes.

3. Supilkite vandenį, sumeskite smulkintus sultinio kubelius, išmaišykite. Virkite dar 5–7 minutes. Galiausiai pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, jei reikia, pasūdykite. Nukėlusi nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu. Išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą grietinės. Įberkite skrudintų saulėgrąžų.  

Suskleisti
Brokolių sriuba su omleto gabalėliais
Receptas: Brokolinių kopūstų sriuba su omleto gabalėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (2 puodeliai žiedynų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 4.00 st. (tirpaus)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (omletui)
Pienas: 250.00 ml (lieso - omletui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto riešuto - omletui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - omletui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite omletą: kiaušinius suplakite su pienu, pagardinkite muskato riešutu, druska, pipirais. Masę supilkite į specialų kepimo maišelį, užriškite ir 25 min. virkite garuose.

2. Nuo brokolinių kopūstų žiedynų nupjaukite stiebelius ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai sukapokite.

3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, jame pakepinkite svogūnus ir brokolinių kopūstų stiebelius. Viską sudėkite į užvirusį sultinį ir 5 min. ant nedidelės ugnies virkite. Sudėkite brokolinių kopūstų žiedynus ir dar 5 min. virkite.

4. Omletą supjaustykite kubeliais, išdėliokite į lėkštes ir užpilkite sriuba.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Pievagrybių sriuba su miežinėmis kruopomis
Receptas: Pievagrybių sriuba su miežinėmis kruopomis
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 12
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 800.00 g
Daržovių sultinys: 2.00 l (tinka ir tirpus)
Salierai: 2.00 vnt. (2 puodeliai stambiai sutarkuotų šakniagumbių)
Svogūnai: 3.00 vnt. (2 puodeliai stambiai sukapotų)
Jogurtas: 120.00 g (natūralus)
Miežinės kruopos: (ketvirtadalis) 1.00 puodelis
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis)
Kaip gaminti

1. Storasienį puodą uždėkite ant ugnies ir 1 min. pakaitinkite. Įpilkite aliejaus ir puodą pasukinėkite, kad riebalai pasklistų po visą dugną.

.2 Sudėkite nuvalytus ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius, retkarčiais pamaišydami kepkite, kol išsiskirs sulčių.

3. Sudėkite salierus, svogūnus, grūstus česnakus ir troškinkite, kol svogūnai suminkštės.

4. Supilkite sultinį, suberkite kruopščiai nuplautas kruopas. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite, kol kruopos suminkštės. Tada pagardinkite pipirais.

5. Jogurtą įmaišykite taip: iš pradžių dubenėlyje jį sumaišykite su maždaug 100 ml karštos sriubos, paskui puodą nukelkite nuo ugnies, įmaišykite jogurto mišinį ir pagardinkite sojų padažu. Įmaišius jogurtą nebeužvirkite!

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronų apkepas su vištiena ir mandarinais
Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir mandarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (virta)
Makaronai: 150.00 g (spiraliniai)
Ananasai: 4.00 vnt. (konservuotų griežinėliai)
Mandarinai: 2.00 vnt.
Razinos: 4.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (padažui)
Pienas: 100.00 ml (padažui)
Grietinė: 200.00 ml (padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Karis: 3.00 g (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vištieną supjaustykite juostelėmis. Razinas pamirkykite šiltame vandenyje ir nuvarvinkite sietelyje.

2.Mandarinus nulupkite, išskirstykite skiltelėmis. Ananasų griežinėlius nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Viską sumaišykite su makaronais ir sukrėskite į sviestu pateptą karščiui atsparų kepimo indą.

3.Kiaušinį išplakite su pienu, grietine, sojų padažu, kariu, druska ir pipirais. Paruoštą masę užpilkite ant makaronų.

4.Kepkite 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Apkepą tiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
 Pikantiška kiauliena su cinamonu
Receptas: Pikantiška kiauliena su cinamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 350.00 g (filė)
Ryžiai: 220.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt.
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - marinatui)
Cukrus: 2.00 g (0,5 arbat. š. - marinatui)
Druska: 3.00 g (0,5 arbat. š. - marinatui)
Cinamonas: 3.00 g (0,5 arbat. š. - marinatui)
Bazilikai: 1.00 vnt. (šakelės arba 1 šaukštelio džiovintų - marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (arba Kajeno pipirų - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Užkaiskite vandenį ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kiaulieną supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis.
  2. Pasiruoškite marinatą: nutarkuokite citrinos žieveles, išspauskite sultis, suberkite cukrų,  smulkintus bazilikus, cinamoną, aitriąją papriką ir druską, įpilkite aliejaus. Į mišinį dėkite mėsą, išmaišykite ir palikite pastovėti 8–10 minučių. Susmulkinkite paprikas, svogūną supjaustykite žiedais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite marinuotą kiaulieną (marinato neišpilkite) ir apkepkite 2–3 minutes vis pamaišydami. Suberkite svogūnus ir kepkite dar 3 minutes – nuolat maišykite. Sumažinkite ugnį, į keptuvę suberkite paprikas, supilkite likusį marinatą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 8–10 minučių, kol mėsa ir daržovės suminkštės. Į lėkštes dėkite ryžių, plačiai paskleiskite, o ant viršaus dėkite troškinio.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Cinamoniniai vištienos paplotėliai su mėtomis
Receptas: Cinamoniniai vištienos paplotėliai su mėtomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kuskusas: 5.00 valg. š. (virto)
Mėtos: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Jogurtas: 500.00 ml (natūralaus)
Kaip gaminti
  1. Nuplautas, nusausintas mėtas susmulkinkite.
  2. Mėsą, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite. Įmuškite kiaušinį, suberkite virtą kuskusą, smulkintas mėtas, pagal skonį cinamono, druskos, gerai suminkykite.
  3. Iš gautos masės suformuokite vienodo dydžio ovalius paplotėlius, po porą minučių iš abiejų pusių apkepkite karštuose riebaluose ir sudėkite į karščiui atsparų stiklinį indą.
  4. Supilkite jogurtą, pagal skonį įberkite druskos. Apie pusvalandį troškinkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Suskleisti

DESERTAI

Citrininis pyragas su imbieru
Receptas: Citrininis pyragas su imbieru
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 3.00 vnt. (2 įdarui ir 1 užkepta orkaitėje (supjaustyti griežinėliais ir apkepti apie 15 min. vidutinio kaitrumo orkaitėje))
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Miltai: 1.00 valg. š. (įdarui ir 300 g - tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 kiaušiniai - įdarui ir 1 trynys, sumaišytas su 1 arbat. š. vandens - tešlai)
Sviestas: 3.00 valg. š. (įdarui ir 100 g minkšto - tešlai)
Imbieras: 1.00 valg. š. (trinto - tešlai)
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: sumaišykite minkštą sviestą su miltais, imbieru ir tryniu. Jeigu reikia, įpilkite vandens, kad tešlos masė būtų vienalytė.

2. Gautą tešlą padėkite į šaldytuvą 30–40 minučių. Paskui ją gerai iškočiokite, dėkite į 27–30 cm kepimo formą, uždenkite aliuminio folija ir kepkite 220°C orkaitėje 7–8 minutes. Tada nuimkite foliją ir dar 5 min. kepkite, kol pyrago pagrindas įgaus auksinę spalvą.

3. Iš dviejų citrinų išspauskite sultis ir sutarkuokite žievelę. Cukrų, miltus, kiaušinius, sviestą ir iš dviejų citrinų gautus 4 arb. š. žievelės bei 5 arb. š. sulčių sumaišykite maišytuvu.

4. Gautą masę pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite mažesnėje temperatūroje dar 20 minučių. Papuoškite apkeptais citrinos griežinėliais.

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Jogurto tortas su mandarinais
Receptas: Jogurto tortas su mandarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 175
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižiniai)
Sviestas: 120.00 g
Aguonos: 25.00 g (maltos)
Pienas: 80.00 ml
Želatina: 20.00 g (pakelis)
Jogurtas: 250.00 g (natūralus)
Varškė: 400.00 g (liesa)
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 32.00 g (2 pakeliai)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotos žievelės)
Sultys: 40.00 ml (citrinų)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakama)
Mandarinai: 3.00 vnt. (3-4 vnt. be kauliukų)
Džemas: 150.00 g (mandarinų)
Kaip gaminti

1. Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite. Išmaišykite su tirpintu sviestu.

2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.

3. Aguonas įmaišykite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje.

4. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų išsukite elektriniu maišikliu.

5. Į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite citrinos žieveles ir gerai išmaišykite.

6. Puode įkaitinkite citrinų sultis, supilkite ir ištirpinkite išbrinkusią želatiną (neužvirinkite). Mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai. Kai pradės stingti, įmaišykite plaktą grietinėlę.

7. Varškės ir jogurto masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir 4 valandoms dėkite į šaldytuvą.

8. Mandarinus nulupkite, skersai supjaustykite griežinėliais ir jais gražiai apdėkite sustingusį pyragą.

9. Pakaitintą abrikosų džemą ištrinkite pro sietelį ir atvėsinkite. Apliekite torto viršų.

Pagaminsite per 1 val. neskaičiuojant šaldymo laiko.

 

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Suskleisti
Migdoliniai sausainiai
Receptas: Migdoliniai sausainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 41
Receptas
Ingredientai
Rudasis cukrus: 70.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė)
Migdolai: 140.00 g
Miltai: 47.00 g (arba 1/3 puodelio)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Į dubenį suberkite rudąjį ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį. Elektriniu plaktuvu suplakite iki purios masės. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite.

2. Maisto smulkintuvu iki labai mažų gabalėlių susmulkinkite migdolus ir įmaišykite į kiaušinio ir cukraus plakinį.

3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Suberkite į riešutų mišinį ir sumaišykite iki vientisos tirštos masės. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 20 minučių. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros.

4. Iš paruoštos tešlos šiek tiek vandenyje sudrėkintomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Apvoliokite juos milteliniame cukruje, kad pasidengtų iš visų pusių. Sudėkite ant kepimo popieriumi padengtų kepimo skardų, palikdami tarp rutuliukų apie 5 cm tarpus.

5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Pamatysite, kaip kepdami sausainėliai gražiai išsipūs, o cukraus pudros apvalkalas sutrūkinės. Iškepusius sausainius kelias minutes atvėsinkite kepimo skardose, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 20–25 mažus migdolinius sausainėlius.

Skaitykite plačiau:   Ruošiame savaitgalio desertą:migdoliniai sausainiai

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos