Savaitgalio valgiaraštis: keliaujame rudens takais

Jeigu dar nepagalvojote apie savaitgalio pietus, mes pasiruošę jums padėti. Šiandien tegu virtuvėje karaliauja rudens gėrybės, šilti, pikantiški ir sotūs patiekalai. Skanaus!
Ėrienos ir daržovių troškinys
Ėrienos ir daržovių troškinys / Fotolia nuotr.

Užkandžiai

Kuskuso apkepėlė
Receptas: Kuskuso apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 15
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 150.00 g (keptos)
Sūris: 150.00 g („Džiugo“)
Kuskusas: 200.00 g
Svogūnai: 20.00 g
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite 20-30 min.

2. Vėliau sudėkite jas į kepimo indą, ant kruopų suberkite pjaustytą keptą vištieną, supjaustytus svogūnų laiškus, užbarstykite prieskonių, užtarkuokite „Džiugo“ sūrio ir pašaukite į orkaitę 15-20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  

Suskleisti
Kepti obuoliai su vištiena ir kariu
Receptas: Kepti obuoliai su vištiena ir kariu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 48
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Vištiena: 200.00 g (malta (smulkinta),kepta, virta)
Razinos: 4.00 arbat. š.
Kedrinės pinijos: 4.00 arbat. š.
Karis: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (salotiniai)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius.
  2. Sumaišykite likusius ingredientus: vištieną, razinas, kedrines pinijas, karį, trintą česnaką, smulkintą svogūną  ir sudėkite į obuolius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  3. Obuolius galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Nuėmę folija obuolius kepkite dar penkias minutes.
Suskleisti
Vištienos maltinis su aitriosiomis paprikomis
Receptas: Vištienos maltinis su aitriosiomis paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Tamsios ruginės bandelės: 3.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Vištiena: 300.00 g (maltos)
Duona: 1.00 riekės (baltos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (1 - kapotų krapų ir petražolių ir 1 - žalumynų sviestui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 vnt. (saujelė)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 sauja (lapelių)
Sviestas: 100.00 g (žalumynų sviestui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - žalumynų sviestui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrininių - žalumynų sviestui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių ir nutarkuotų žievelių - žalumynų sviestui)
Kaip gaminti
  1. Duonos riekelę užpilkite šlakeliu pieno ir palikite, kad išbrinktų.
  2. Į gilesnį dubenį sukrėskite faršą, sudėkite mirkytą bandelę, suberkite visus prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus, supilkite aliejų ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  3. Masę pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 
  4. Drėgnomis rankomis formuokite maltinukus, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir iškepkite orkaitėje be jokių riebalų.  
  5. Paruoškite žalumynų sviestą: kambario temperatūroje atšildytą sviestą sumaišykite su keliais šaukšteliais žalumynų.
  6. Pagal skonį įberkite druskos, citrinos žievelės, citrininių pipirų, įspauskite skiltelę česnako ir įvarvinkite citrinų sulčių.
  7. Sviestą susukite į maistinę plėvelę, suformuokite pailgą volelį ir padėkite į šaldymo kamerą, kad sustingtų.
  8. Bandeles perpjaukite per pusę, vidinėmis puselėmis paskrudinkite sausoje keptuvėje, aptepkite žalumynų sviestu, dėkite salotų lapelių, po maltinį, tada cukinijų juostelių ir svogūnų griežinėlių.
  9. Sumuštinius paskaninkite aitriųjų paprikų griežinėliais.
Suskleisti

Salotos

Daržovių salotos su feta
Receptas: Daržovių salotos su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 30
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 3.00 vnt. (prisirpę)
Agurkai: 1.00 vnt. (pusė ilgavaisio)
Alyvuogės: 1.00 st. (žaliosios be kauliukų)
Salotos: 200.00 g (sauja)
Česnakai: 100.00 g (laiškinių)
Fetos sūris: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pusė arbat. š. smulkinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Pomidorus ir luptą agurką supjaustykite mažais gabalėliais, fetos sūrį – kubeliais, laiškinius svogūnus taip pat susmulkinkite.

2. Salotos lapus nuplaukite, nusausinkite ir po vieną įdėkite į indelį, kuriame salotos bus patiekiamos. Daržovių gabaliukus, alyvuoges, laiškinius česnakus ir sūrį atsargiai sumaišykite ir sudėkite ant salotos lapų. Užpilkite padažo ir aliejaus, acto ir prieskonių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Vokiškos bulvių salotos
Receptas: Vokiškos bulvių salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 131
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (virtos, didelės)
Šoninė: 4.00 riekės
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės arba krapai)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Actas: 40.00 ml
Vanduo: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūsti)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Virtas bulves  ir marinuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, šoninę paskrudinkite ant nedidelės ugnies.
  2. Actą, aliejų, vandenį, druską, cukrų ir grūstus pipirus sumaišykite ir gautu padažu apliekite salotas. Papuoškite petražolėmis arba krapais.
  3. Vietoj šio padažo galite rinktis ir įprastą majonezą, o kai kurie į vokiškas bulvių salotas įtarkuoja obuolį, o šoninę keičia, tarkime, virta dešra, saliamiu.
Suskleisti
Salotos su ropėmis ir obuoliais
Receptas: Salotos su ropėmis ir obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 52
Receptas
Ingredientai
Ropė: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (1-2)
Morkos: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 15.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį arba majonezas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuokite obuolius, morką, ropę supjaustykite šiaudeliais.
  2. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais bei majonezu ar grietine. Papuoškite žalumynais.
Suskleisti

Sriubos

Žuvienė su ryžiais ir salierais
Receptas: Žuvienė su ryžiais ir salierais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 10
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Alyvų aliejus 4.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Vynas: 200.00 ml (sauso baltojo)
Daržovių sultinys: 400.00 ml (stipraus)
Pomidorai savo sultyse (skardinė) 400.00 ml
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Žuvis: 600.00 g (menkių filė)
Čiobreliai: 20.00 g (kelios šakelės)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Ryžiai: 250.00 g (ilgagrūdžių)
Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Pakepinkite svogūnus, sudėkite migdolus ir švelniai paskrudinkite. Supilkite vyną, sultinį, pomidorus, sudėkite laurų lapelius ir ant mažos ugnies pavirkite 20 min.

2. Tuo metu nuplaukite, nusausinkite menkių filė ir supjaustykite į 8–12 gabalėlių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Čiobrelius nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius. 5 min. iki sriubai išverdant suberkite čiobrelius. Ten pat sudėkite žuvį ir uždengus dar patroškinkite.

3. Salierus nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Ryžius pagal nurodymus ant pakuotės virkite sūdytame vandenyje. Kai praeis pusė virimo laiko, sudėkite salierus ir toliau virkite ant mažos ugnies.

4. Sriubą išpilstykite į dubenėlius. Atskirai patiekite ryžius su salierais.   

Suskleisti
Kreminė cukinijų sriuba
Receptas: Kreminė cukinijų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 65
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 5.00 st. (griežinėliais pjaustytų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Varškės sūris: 100.00 g (saldaus pieno)
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Daržovių sultinys: 700.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Jei cukinijų žievė labai stora ir kieta, nulupkite ją. Cukinijas supjaustykite griežinėliais.

2. Puode ištirpykite sviestą, supilkite aliejų, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai suminkštės ir taps perregimi. Neleiskite apskrusti, nes apkars.

3. Į svogūnus sudėkite cukinijų griežinėlius, užbarstykite smulkintų raudonėlių, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Vis pamaišydama troškinkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 min.

4. Supilkite sultinį ir vis pamaišydama virkite apie 20 min.

5. Sūrį supjaustykite kubeliais, įmaišykite į sriubą, palaukite, kol ištirps. Nukelkite puodą nuo ugnies, sriubą šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite virtuviniu kombainu.

6. Supilkite sriubą atgal į puodą, supilkite grietinėlę ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. Jei sriuba per tiršta, įmaišykite daugiau grietinėlės. Jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite pipirais. Tiekite su balta duona.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Bulvienė su špinatais
Receptas: Bulvienė su špinatais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (šviežių)
Jogurtas: 600.00 ml (natūralaus)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Švieži žalumynai (krapai, petražolės, svogūnų laiškai, gelsvės) 20.00 g
Aitrioji paprika: 10.00 g (pusė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Špinatai: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Nuplautas nuskustas bulves supjaustykite stambiais gabalais, paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, smulkintomis aitriosiomis paprikomis, pašaukite į 200 ºC karštumo orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Džiovintus pomidorus 20 minučių pamirkykite šaltame virintame vandenyje, ištraukusi gerai nuspauskite ir susmulkinkite.

3. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, stambesnius lapelius suplėšykite. 

4. Šviežius žalumynus nuplaukite, gerai nuvarvinkite, susmulkinkite ir suplakite su natūraliu jogurtu bei smulkiai pjaustytais svogūnais. Pagal skonį įberkite druskos ir dar kiek paplakite.

5. Į kiekvieną dubenį dėkite keptų atvėsintų bulvių, ant jų užberkite džiovintų pomidorų, tada užpilkite jogurtu su žalumynais.

6. Tiekdama ant viršaus uždėkite po porą žiupsnių špinatų.  

Suskleisti

Karštieji patiekalai

Ypatingieji lietiniai
Receptas: Ypatingieji lietiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 18
Receptas
Ingredientai
Miltai: 150.00 g (kvietinių, tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai ir 3 tryniai įdarui)
Pienas: 150.00 ml (tešlai)
Sviestas: 2.00 valg. š. (tirpinto tešlai ir 150 gr. įdarui)
Vanduo: 100.00 ml (tešlai)
Krevetės: 200.00 g (išlukštentų, įdarui)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų, įdarui)
Sūris: 200.00 g (smulkiai tarkuoto brandinto, įdarui)
Baltieji pipirai (įdarui) 5.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių įdarui)
Petražolės: 1.00 vnt. (stiebelis įdarui)
Kaip gaminti

1. Užmaišykite skystą tešlą iš nurodytų produktų, iškepkite lietinius.

2. Paruoškite įdarą. Puode ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti. Į kitą puodą įpilkite 4 šaukštus vandens, suberkite sutrintus pipirus, įmeskite petražolės šakelę, virkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos pusė vandens. Skystį perkoškite.

3. Į švarų puodą sudėkite kiaušinių trynius, plakdama šluotele supilkite petražolių nuovirą. Įstatykite puodą į kitą puodą su verdančiu vandeniu, plakite šluotele, kol masė sutirštės. Nuimkite indą nuo viryklės, stipriai plakdama plona srovele supilkite tirpintą sviestą ir citrinų sultis. Padažas turėtų būti beveik baltos spalvos.

4. Sudėkite į padažą tarkuotą sūrį, kapotus krapus ir krevetes. Dėkite ant blynelio įdaro, susukite ritinėlį, sudėkite įdarytus lietinius į karščiui atsparų indą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 230°C temperatūros orkaitėje maždaug 10 min. Tiekite iškart.

Suskleisti
Ėrienos ir daržovių troškinys
Receptas: Ėrienos ir daržovių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Ėriena: 800.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - mėsai ir padažui)
Medus: 4.00 valg. š. (skystas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinė)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Jautienos sultinys: 250.00 ml (padažui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - padažui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Nuo kelių rozmarinų šakelių nuskabykite lapelius, apšlakstykite juos skystu medumi, pagrūskite mediniu grūstuvu. Mišiniu aptepkite nuplautą, nusausintą mėsą. Negausiai ją apšlakstykite citrinų sultimis ir per naktį marinuokite. Supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, palikite 15 minučių. Nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite, supjaustykite stambiais gabalais. Taip pat supjaustykite cukinijas. Pomidorus supjaustykite stambiomis skiltelėmis.
  3. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Sudėkite mėsą ir maišydama porą minučių skrudinkite. Ugnį sumažinkite, puodą uždenkite. Troškinkite apie 50 minučių.
  4. Sudėkite baklažanus ir cukinijas, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Uždenkite ir troškinkite apie 7 minutes (daržovės neturi ištižti). Sudėkite pomidorus ir dar keletą minučių kaitinkite.
  5. Paruoškite padažą: į prikaistuvį supilkite sultinį, statykite ant silpnos ugnies ir palikite kaisti. Dubenyje kiaušinių trynius konditerine šluotele plakite, kol jie pabals ir pradės putoti. Įmaišykite citrinų sultis ir plakite dar minutę. Mišinį plona srovele supilkite į karštą sultinį ir maišykite, kol padažas šiek tiek sutirštės (stenkitės jo neperkaitinti, antraip sušoks į gumuliukus). Suberkite šviežius čiobrelius. Į puodą su žuvimi ir daržovėmis supilkite padažą, viską dar 2–3 minutes pakaitinkite.
Suskleisti
Mėsos pyragas su morkų plutele
Receptas: Mėsos pyragas su morkų plutele
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
3.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 st. (tarkuotų burokine tarka - morkų plutelei)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 - 3 - morkų plutelei)
Miltai: 4.00 valg. š. (riešutų arba paprastų - morkų plutelei)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/4 malto - morkų plutelei)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - morkų plutelei ir įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - morkų plutelei ir įdarui)
Imbieras: 1.00 vnt. (po 2 cm tarkuotos šaknies - morkų plutelei ir įdarui)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 mėgstamo neriebaus - įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (trintų raudonųjų pipirų - įdarui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (2 valg. š. džiovinto arba pusė puodelio smulkinto - įdarui)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (3 - 4 valg. š. saulėje džiovintų arba rūkytos paprikos - įdarui)
Kmynai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Petražolės: 1.00 sauja (saujelė smulkintų arba krapų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuokite morkas burokine tarka, nusunkite sultis, jei jų bus. Į morkas įkulkite kiaušinius, sudėkite likusius ingredientus ir viską išmaišykite.
  2. Sukrėskite visą masę į apvalią kepimo formą (puikiai tinka atsegama torto forma), morkomis aplipinkite formos kraštus, tolygiai paskirstykite ant formos dugno.
  3. Dėkite formą su morkomis į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros, ir kepkite, kol vidurys bus nebešlapias, t.y. apie 20-25 minutes. Jei pradės svilti krašteliai, pridenkite formą kepimo popieriumi ar kepimo folija.
  4. Kol kepa pagrindas pasiruoškite įdarui skirtus mėsos kukuliukus. Į faršą sudėkite visus prieskonius, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ar rūkytą papriką, žalumynus. Viską gerai išminkykite ir suformuokite nedidelius kukuliukus.
  5. Išimkite iš orkaitės morkų pagrindą, ant jo sudėkite kukuliukus ir dėkite atgal į orkaitę kepti apie 25-30 minučių. Pjaustykite ketvirčiais ir tiekite su šviežiomis salotomis, agurkų ir pomidorų mišraine.

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Suskleisti

Desertai

Purūs keksiukai
Receptas: Purūs keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 30
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 20.00 g (pakelis)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Miltai: 5.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotos žievelės)
Romas: 1.00 arbat. š. (arba brendis - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kiaušinių ir cukraus masę išplakite iki purumo.

2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, kad kepinys būtų puresnis.

3. Įmaišykite į kiaušinių ir cukraus plakinį. Suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įpilkite šlakelį brendžio arba romo.

4. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į silikonines keksiukų kepimo formeles. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 min.

5. Išimtus keksiukus atvėsinkite, apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kulinaro patarimas. Jei neturite keksiukų formelių, galite kepti ir keksą – tik jį kepti reikėtų kiek ilgėliau.

Suskleisti
Nekeptas sūrio tortas su sausainiais
Receptas: Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 75
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 220.00 g (154 g į miltus sumaltų „Oreos“ sausainių - pagrindui ir 1 pakelis (66 g) „Mini Oreos“ - papuošimui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (arba kokosų sviestas - pagrindui)
Vanduo: 1.00 valg. š. (pagrindui)
"Philadelphia" sūrio kremas (kreminiam sluoksniui) 400.00 g
„Nutella“ kremas (kreminiam sluoksniui) 270.00 g
Juodasis šokoladas: 70.00 g (konditerinis šokoladas „Nestlé“ arba galima keisti kitu - kreminiam sluoksniui)
Riešutai: 1.00 sauja (skrudinti, sumalti Pekano riešutai - kreminiam sluoksniui (bet nebūtinai))
Želatina: 1.00 valg. š. (kreminiam sluoksniui (bet nebūtinai))
Grietinėlė: 30.00 ml (10% riebumo - kreminiam sluoksniui (bet nebūtinai))
Kaip gaminti

1. Oreos sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki miltų, sumaišykite su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinėliai geriau suliptų tarpusavyje – papildomai įpilkite lašelį vandens.

2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (tiek dugną, tiek ir šonus), ant dugno tolygiai paskirstykite paruoštą Oreos trupinių masę, suformuokite kraštelį.

3. Kaitinimo inde pašildykite Nutella kremą su šokoladu iki šokolado gabaliukai pilnai išsilydys. Gautą masę  supilkite ant Philadelphia sūrio kremo ir gerai išmaišykite.

4. Kitame kaitinimo inde supilkite grietinėlę ir šildykite, kol užkais. Tuomet suberkite  želatiną ir maišykite, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite ant Philadelphia sūrio ir Nutella masės, suberkite skrudintus Pekano riešutus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

4. Paruoštą sūrio kremo masę sukrėskite į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginkite paviršių. Viršų papuoškite mini Oreos sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir laikykite šaldytuve visai nakčiai.  

Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“

Suskleisti
Varškės tinginys su persikais
Receptas: Varškės tinginys su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 75
Receptas
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Sausainiai: 180.00 g (1 pakelis „Gaidelis“ ar kt.)
Persikai: 150.00 g (konservuotų persikų puselių)
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Varškę ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į ją įmaišykite kubeliais supjaustytas persikų puseles ir sumaišykite viską su smulkintais sausainiais.

2. Dėkite į maistinę plėvelę ir palikite per naktį. Ant viršaus užberkite džiovintų spanguolių

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų