„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Savaitgalio valgiaraštis: metas iškylai

Pagaliau! Pavasaris vis labiau atsiskleidžia savo grožiu, todėl nėra nieko geriau, kaip mėgautis skaniais patiekalais po žydinčių medžių lapija. Pagardinkite savo sielą ir kūną!
Ant grotelių keptas sūris
Ant grotelių keptas sūris / Shutterstock nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Receptų rinkinys iškylai: nuo greitai užraugtų agurkėlių iki šašlykų

Užkandžiai

Sumuštinukai su krevetėmis
Receptas: Sumuštinukai su krevetėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Prancūziškas batonas 1.00 vnt.
Krevetės: 200.00 g (šaldytų virtų)
Kiauliena: 40.00 g (gabalėlis rūkytos šoninės)
Sviestas: 50.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio prieskoninių žolelių mišinio)
Kaip gaminti

1. Sviestą palaikykite šiltai, išspauskite česnaką, įberkite prieskoninių žolelių, išsukite.

2. Batoną supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis, patepkite sviestu, sudėkite į skardą ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol riekelės gražiai apskrus.

3. Krevetes atšildykite, šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Apsukite krevetę šonine, persmeikite mediniu pagaliuku, sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje.

4. Lėkštėje išdėliokite skrudintos duonos riekeles, ant kiekvienos uždėkite krevečių su šonine.

Suskleisti
Cukinijų suktinukai su varške ir džiovintais pomidorais
Receptas: Cukinijų suktinukai su varške ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 44
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 4.00 vnt. (apie 450 g)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai)
Varškė: 500.00 g (riebi)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1.Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite išilgai plonomis riekelėmis. Pusę varškės (250 g) ir kiaušinių trynius sutrinkite smulkintuvu iki vienalytės masės.

2.Džiovintus pomidorus ir bazilikų lapelius labai smulkiai supjaustykite. Į varškės ir trynių masę sudėkite likusią varškę, džiovintus pomidorus bei bazilikus.

3.Įpilkite šlakelį aliejaus, kuriame mirko džiovinti pomidorai, įspauskite česnako skilteles, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę paskirstykite ant cukinijų riekelių ir susukite. Ritinėlius galima persmeigti dantų krapštukais, kad neatsivyniotų.

4.Sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 20–25 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Pikantiška užkandėlė
Receptas: Pikantiška užkandėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 500.00 g (6 stačiakampiai lakštai)
Porai: 20.00 g (gabalėlis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 1.00 st. (maži)
Džiovinti pomidorai: 30.00 g (saujelė džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Atšildykite tešlą. Grybus ir porus supjaustykite plonais griežinėliais. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Kiaušinį suplakite su žiupsneliu druskos.

3.Perpjaukite tešlos lakštus per pusę. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite plaktu kiaušiniu.

4.Ant viršaus išdėliokite porų ir grybų griežinėlius, pomidorus ir kubeliais pjaustytą sūrį.

5.Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

6.Kepkite, kol tešla gražiai paruduos, o sūris išsilydys. Patiekite kaip užkandį prie vyno.

Kulinaro patarimas. Nebijokite improvizuoti. Greitai paruošiamas sluoksniuotos tešlos užkandėles galite gaminti su kumpiu ir smulkiai tarkuotu parmezanu, figomis ir feta, pomidorais ir mocarela.

Suskleisti

Salotos

Rytietiškos salotos
Receptas: Rytietiškos salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (ryžių makaronų)
Vištiena: 250.00 g (filė)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 2.00 valg. š.
Aštrus mangų padažas 4.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (apelsininių)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (skrudintų)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, įtrinkite apelsininiais pipirais, apšlakstykite „Vorčesterio“ bei sojų padažais ir valandai palikite, kad pasimarinuotų.

2. Marinuotą vištieną iš visų pusių apkepkite karštuose riebaluose ir išgriebusi nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

3. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.

4. Imbiero šaknį sutarkuokite, česnaką nulupkite, sukapokite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite sezamų aliejuje.

5. Išvalytą ir juostelėmis supjaustytą papriką ir smulkintus salierų stiebus suberkite į česnakus ir vos vos pakepinkite, tik neperkepkite – daržovės neturi būti ištižusios.

6. Į keptuvę su daržovėmis sumeskite makaronus, vištieną, viską kiek pakaitinkite, supilkite aštrų mangų padažą ir, jei naudosite, apibarsčiusi sezamų sėklomis, tiekite į stalą.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko).

Suskleisti
Tuno salotos
Receptas: Tuno salotos su kukurūzais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 196
Receptas
Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 vnt. ((skardinės, konservuotų))
Tunas: 1.00 vnt. ((skardinės, konservuoto))
Agurkai: 1.00 vnt. ((vidutinio dydžio))
Petražolės: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 2.00 vnt. ((virtų))
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Viską susmulkiname ir sumaišome su keliais šaukštais majonezo. Proporcijas galime pritaikyti pagal savo skonį. Recepto autorė daugiausiai dėjo kukurūzų. Skanu pagardinti trupučiu maltų pipiriukų.

Suskleisti
Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
Receptas: Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Ridikėliai: 40.00 g (puselėmis)
Agurkai: 30.00 g (griežinėliais)
Cukinijos: 30.00 g (juostelėmis)
Actas: 30.00 g (ryžių)
Gervuogės: 20.00 g (puselėmis)
Sultenės: 20.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š. (arba 10g)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (skrudintų sezamų sėklų aliejus - 2 g arba 1/3 arbat. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (2 g su mažiau natrio)
Aguonos: 2.00 g (½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Skustuku cukinijas supjaustykite juostelėmis.
  2. Sudėkite į puodą medų, supilkite ryžių actą, skrudintų sezamų sėklų aliejų, įberkite druską, nuolatos maišydami pašildykite. Tada atvėsinkite, sudėkite pusiau perpjautus ridikėlius ir juos pamarinuokite 10–12 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas skrudintų moliūgų sėklų ir bazilikų pesto padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
                                                                                                                      Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

 

Suskleisti

Sriubos

Šalta agurkų sriuba
Receptas: Šalta agurkų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 75
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 400.00 g (natūralaus)
Agurkai: 2.00 vnt. (dideli)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų baltųjų)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Agurkus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti.

2. Nuplautus ir nusausintus krapus bei svogūnų laiškus susmulkinkite, česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Į gilų dubenį supilkite jogurtą, pagal skonį įberkite maltų baltųjų pipirų, supilkite citrinų sultis ir suplakite.

3. Imbierus nuvalykite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais. Sumaišykite su agurkais, krapais bei trintais česnakais. Gautą masę sukrėskite į jogurtą ir gerai suplakite.

4. Paruoštą sriubą apie valandą palaikykite šaldytuve. Tiekite su karštomis bulvėmis, puoštą mėtų lapeliais.

Kulinaro patarimas. Vietoj natūralaus jogurto sriubai ruošti galite imti kefyrą arba rūgpienį. 

Pagaminsite per 25 min. (neskaitant šaldymo laiko).  

Suskleisti
Trinta smidrų sriuba
Receptas: Trinta smidrų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml (natūralaus)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (stiebas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 150.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Smidrus nuvalykite, kotelius supjaustykite, viršūnėles palikite sveikas.

2. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada sumeskite smulkintus porus, smidrų kotelius ir pakepkite apie 5 min., iki jie suminkštės.

3. Sultinyje išvirkite smulkintas bulves, sukrėskite svogūnų troškinį, pagardinkite druska, pipirais, likus minutei iki virimo pabaigos, nukelkite puodą nuo ugnies, sumeskite smidrų viršūnėles ir viską suplakite elektriniu plakikliu.

4. Tiekite išpilsčiusi į dubenėlius su grietinėle ir sausoje keptuvėje skrudintu baltos duonos skrebučiu.

Suskleisti
Morkų sriuba su apelsinų sultimis
Receptas: Morkų sriuba su apelsinų sultimis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (didelės)
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis gumbo)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. (2 kubeliai ekologiško)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š. (pagal skonį - lukštentų)
Grietinė: 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Imbierą nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Nuskustas morkas ir salierą sutarkuokite šiaudeliais. Nuo pusės verdančiu vandeniu nuplikyto apelsino nutarkuokite žievelę, iš abiejų vaisių išspauskite sultis.

2. Saulėgrąžas paskrudinkite sausoje keptuvėje.  Į puodą storu dugnu įpilkite šaukštą sezamų aliejaus. Kai įkais, sudėkite smulkintus svogūnus bei česnakus ir maišydama kepinkite 2–3 minutes. Sudėkite tarkuotus imbierus, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę ir kepinkite dar porą minučių. Sudėkite tarkuotas morkas, salierus ir maišydama kepinkite 5–7 minutes.

3. Supilkite vandenį, sumeskite smulkintus sultinio kubelius, išmaišykite. Virkite dar 5–7 minutes. Galiausiai pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, jei reikia, pasūdykite. Nukėlusi nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu. Išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą grietinės. Įberkite skrudintų saulėgrąžų.  

Suskleisti

Karštieji patiekalai

Duonos šašlykai
Receptas: Duonos šašlykai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Mielės: 25.00 g
Miltai: 4.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 300.00 g (vynuoginių)
Kopūstai: 1.00 vnt. (keli garbanotųjų kopūstų lapai)
Krapai: 2.00 valg. š.
Vanduo: 350.00 ml (37 °C temperatūros)
Druska: 1.00 arbat. š.
krapai (švieži, smulkinti) 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mieles sumaišykite su vandeniu, druska, aliejumi ir, po truputį berdami  miltus, užminkykite minkštą tešlą. Ją uždenkite ir palikite 40 min. pakilti.

2. Iš pakilusios tešlos suvoliokite volelius ir supjaustykite gabaliukais (kaip gaminant varškėčius). Juos suverkite ant medinių iešmelių ir ant nelabai karštų žarijų kepkite 3–4 min. Kad tešla nepriliptų prie grotelių, iešmus geriau laikyti rankose.

3. Iškepusius tešlos gabaliukus pramaišiui su pomidorais ir garbanotųjų kopūstų lapų gabaliukais suverkite ant švarių iešmelių ir apibarstykite susmulkintais krapais.

Plačiau skaitykite: „Šašlykų puota lieknėjantiems ir vegetarams“

Suskleisti
Spalvotas šašlykas
Receptas: Spalvoti šašlykai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g ((sprandinės))
Svogūnai: 4.00 vnt. ((4-5 dideli))
Cukinijos: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. ((skirtingų spalvų))
Druska: 2.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Supjaustykite kiaulienos sprandinę į stambius kvadratėlius. Taip pat stambiais kvadratėliais supjaustykite svogūnus. Svogūnus dėkite į dubenį kartu su supjaustyta kiauliena. Įberkite maltų pipirų ir druskos.

 

2. Rankomis pamaigykite mėsą su svogūnais, maltais pipirais ir druska. Kuo geriau maigysite svogūnus, tuo daugiau svogūnų sulčių išsiskirs ir mėsa iškepus bus traškesnė ir aromatingesnė.

 

3. Dubenį su mėsa uždenkite plėvele ir palikite per naktį pastovėti šaldytuve ar kokioje vėsioje vietoje.

 

4. Supjaustykite cukiniją stambiais griežinėliais, o saldžiąsias paprikas stambiais kvadratėliais. Apšlakstykite aliejumi, pasūdykite, užberkite žolelių prieskoniais ir bent valandą iki kepimo palikite pastovėti.

 

5. Prieš kepant, pasiruoškite mėsos iešmukus. Tam puikiai tiks metaliniai ar mediniai iešmukai. Verkite užmarinuotos mėsos gabaliuką ant iešmo, tada verkite cukinijos griežinėlį ir saldžiosios paprikos kvadratėlį. Tada vėl verkite mėsos gabaliuką ir taip iki galo.

 

6. Kepkite ant žarijų, kol gražiai apskrus ir pakvips. Skanaus!

 

V. Ramašauskaitės nuotr./Spalvotas šašlykas
V. Ramašauskaitės nuotr. / Spalvoti šašlykai

 

Receptas Viktorijos Ramašauskaitės

Suskleisti
Bulvių šašlykai
Receptas: Bulvių šašlykai
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (nedidelės)
Sultys: 3.00 valg. š. (obuolių)
Actas: 3.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Bazilikai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Dižono)
Medus: 1.00 valg. š. (skystas)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (1/4 arbat. š.)
Pievagrybiai: 12.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Kukurūzai: 1.00 vnt. (burbuolė - nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Bulves supjaustykite stambesniais griežinėliais ir apvirkite, tik jokiu būdu nepervirkite.

 

2. Į didelį tvirtą plastikinį maišelį supilkite obuolių sultis, raudonojo vyno actą, sojų padažą, alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus bazilikus, Dižono garstyčias, sugrūstą česnaką, nepamirškite medaus ir įberkite juodųjų pipirų.

 

3. Į gautą masę sudėkite grybus, pjaustytas raudoną saldžiąją papriką, cukiniją, kukurūzų burbuolę ir apvirtas bulves. Gerai sukratykite, kad marinatas tinkamai pasiskirstytų tarp daržovių, ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

 

4. Kepsninės groteles sutepkite augaliniu aliejumi, suverkite daržoves ant iešmelių ir sudėkite juos ant grotelių. Kepkite 10–15 min., nuolat pavartydami.

 

Skaitykite plačiau: Šašlykų puota lieknėjantiems ir vegetarams

Suskleisti
Jautienos kepsnys ant grotelių
Receptas: Jautienos kepsniai ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (filė)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Sultys: 5.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti - pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 50.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais.

2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį.

3. Paruoštus kepsnius dėkite ant grotelių ir apkepkite iš abiejų pusių. Prieš baigdami kepti, uždėkite ant kiekvieno po gabalėlį sviesto ir apibarstykite mėgstamais žalumynais ir smulkinta aitriąja paprika.

4. Skanaukite su šviežiomis salotomis arba vyšniniais pomidoriukais.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

 

Suskleisti
Ant grotelių keptas sūris
Receptas: Ant grotelių keptas sūris
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Sūris: 1.00 vnt. (varškės arba fetos)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (bazilikai, rozmarinai, krapai, svogūnai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 minučių iš abiejų pusių.

2. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam laikui palikite, kad apskrustų. Skanaus!

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Suskleisti
Rytietiški šašlykai
Receptas: Rytietiški šašlykai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 53
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (šašlykui)
Medus: 2.00 valg. š. (šašlykui)
Sojų padažas: 11.00 valg. š. (8 - šašlykui ir 3 - rytietiškui padažui)
Pipirai: 1.00 vnt. (0.5 čili - šašlykui ir 0.5 - rytietiškui padažui)
Česnakai: 5.00 skiltelės (3 - šašlykui ir 2 - rytietiškui padažui)
Imbieras: 2.00 vnt. (gabalėlis - šašlykui ir rytietiškui padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2 - šašlykui ir 2 - rytietiškui padažui)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (šašlykui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (rytietiškui padažui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (nedidelis - rytietiškui padažui)
Balzaminis actas: 3.00 arbat. š. (rytietiškui padažui)
Padažas: (saldžiaaštris kinietiškas - rytietiškui padažui) 3.00 valg. š.
Vynas: 3.00 valg. š. (raudono, sauso - rytietiškui padažui)
Sultinys: 1.00 puodelis (rytietiškui padažui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (rytietiškui padažui)
Kaip gaminti
  1. Mėsa supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Česnaką, čili ir imbierą susmulkinkite, sumaišykite su likusiais ingredientais (jei medus tirštas, jį reikia šiek tiek pašildyti).
  3. Gautą marinatą supilkite ant mėsos ir viską gerai išmaišykite, palikite ~10 min marinuotis.
  4. Mėsa kepkite ant žarijų, pastoviai vartydami  (jei nevartysite medus greitai ims degti).

Prie tokios mėsos puikiai tinka rytietiškas padažas:

  1. Cukrų ir aliejų supilkite į keptuvę ir kaitinkite kol cukrus išsilydis ir taps rudas (paprasčiau tariant padeginamas).
  2. Svogūną, čili, imbierą ir česnaką susmulkinkite ir suberkite viską į padegintą cukrų, lengvai apkepkite.
  3. Labai atsargiai (aliejus labai stipriai taškysis) supilkite sultinį, viską gerai išmaišykite, įpilkite sojos, kinietiško padažo, balsamico ir vyno.
  4. Krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens ir supilkite į padažą (stebėkite konsistenciją, jei reikia įdėkite dar krakmolo arba įpilkite vandens).
 

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas
Receptas: Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.6 / 42
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1500.00 g (blauzdelių)
Citrinos: 2.00 vnt.
Grietinė: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (žiupsnelis džiovintų žievelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirnelių)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5)
Aliejus: 50.00 ml
Karis: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5)
Sviestas: 50.00 g
Vanduo: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Viščiuko blauzdeles nuplaukite ir pasūdykite.
  2. Į elektrinį trintuvą supilkite pipirus, pusę šaukštelio druskos ir apelsino žieveles, viską susmulkinkite.
  3. Tuomet sudėkite česnakus, aliejų, grietinę, supilkite vienos citrinos sultis ir vėl viską susmulkinkite, baigus sudėkite pusę smulkinto svogūno, kario prieskonius ir dar kartą pasidarbuokite trintuvu.
  4. Gautą masę supilkite ant viščiuko blauzdelių ir 4 val. įdėkite į šaldytuvą.
  5. Į metalinį indelį supilkite vandenį, išspauskite pusės citrinos sultis, sudėkite atšilusį sviestą, paskui indelį pastatyskite prie šašlykinės. Sviestas ištirps, o jūs šiuo mišiniu drėkinkite kepantį šašlyką.
  6. Šašlyką kepkite ant grotelių ar sumovę ant iešmelių.
  7. Taip pat sėkmingai galite iškepti gabalėliais supjaustytą viščiuką.
  8. Šašlyką patiekite su jums patinkančiomis daržovėmis, ryžiais ar duona. Skanaus!

Receptą atsiuntė Egidijus

Suskleisti

Desertai

Baltojo šokolado keksiukai
Receptas: Baltojo šokolado keksiukai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml (riebaus)
Sviestas: 70.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 100.00 g (100 keksiukams ir žiupsnis pabarstymui)
Šokoladas: 100.00 g (baltojo)
Pistacijos: 50.00 g (nesūdytų)
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Indelyje virš garų ištirpinkite baltąjį šokoladą.
  2. Minkštą sviestą suplakite su milteliniu cukrumi.
  3. Paplakite kiaušinį ir, nuolat maišydama, supilkite į sviesto masę.
  4. Sudėkite ištirpintą šokoladą ir iš lėto supilkite pieną.
  5. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir įmaišykite susmulkintas pistacijas.
  6. Sudėkite paruoštas formeles ir kepkite 40 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  7. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar keksiukai iškepę.
  8. Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi.
Suskleisti
Bandelės su nutella ir oreo
Receptas: Bandelės su „Nutella“ kremu ir „Oreo“ sausainiais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 14
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 236.00 ml (šilto - tešlai)
Cukrus: 2.00 valg. š. (1 - tešlai ir 1 - papildomai)
Mielės: 1.00 vnt. (pakelio birių - tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis - tešlai)
Miltai: 3.00 puodelis (tešlai)
Sviestas: 6.00 valg. š. (4 ištirpinto - tešlai ir 2 ištirpinto - papildomai)
Šokoladinis kremas „Nutella“:(įdarui) 1.00 puodelis
Sausainiai: 8.00 g (sutrupintų „OREO“ sausainių - įdarui)
Pienas: 1.00 puodelis (1/2 - papildomai)
Kaip gaminti
  1. Pasiruoškite tešlą. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis.
  2. Įplakite kiaušinį ir sviestą. Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą.
  3. Kai suminkysite vientisą rutulį, dėkite jį į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite kambario temperatūroje, kol tešla padvigubės.
  4. Kai tešla iškils, ją perminkykite. Ant miltuoto stalviršio iškočiokite platų, kuo plonesnį stačiakampį.
  5. Aptepkite jį „Nutella“ ir apibarstykite sausainių trupiniais.
  6. Susukite vyniotinį ir aštriu peiliu pjaustykite griežinėliais.
  7. Dėliokite juos kepimo skardoje, pateptoje riebalais.
  8. Uždenkite rankšluosčiu ir dar 15–20 minučių pakildinkite.
  9. Pieną išplakite su cukrumi ir tirpintu sviestu. Apšlakstykite paruoštas kepti bandeles.
  10. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite 35–40 minučių.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Paprastas varškės pyragas
Receptas: Paprastas varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 71
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g ((tešlai))
Cukrus: 400.00 ml ((200 ml tešlai ir 200 ml įdarui))
Vanilės ekstraktas: 1.00 žiupsnelis ((tešlai))
Miltai: 500.00 ml ((tešlai))
Varškė: 1.00 kg ((pertrintos, įdarui))
Kiaušiniai: 4.00 vnt. ((įdarui))
Krakmolas: 2.00 valg. š. ((įdarui))
Džemas: 1.00 st. ((įdarui))
Kaip gaminti
  1. Šaltą sviestą sutarkuojame ir pirštais triname su cukrumi, vanile ir miltais tol, kol gausime daug, vienodo dydžio, šlapių trupinukų.
  2. Varškę gerai suplakame su kiaušiniais, cukrumi, krakmolu ir vanile.
  3. Į nemažą kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) suberiame pusę tešlos trupinių, juos tolygiai paskirstome dugne. Nepamirštam kepimo formos iškloti sviestiniu popieriumi. 
  4. Ant viršaus pilame pusę varškės masės, uždedame džemo, supilame pasilikusią varškę. Likusius tešlos trupinius užbarstome ant viršaus.
  5. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir pašauname pyragą. Kepame apie 1,5 val.
  6. Ištraukę iš orkaitės, paliekame atvėsti kambario temperatūroje, o vėliau, bent kelias valandas, stingdome šaldytuve.

Receptą rasite čia.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs