Savaitgalio valgiaraštis: nudžiuginkite vaikus

Nors daugeliui Helovinas, kuris artėja žaibišku greičiu, atrodo išpūsta šventė, tačiau tai puiki proga pasigaminti ką nors pikantiško, netikėto, pradžiuginti mažylius įdomiais patiekalais. Išmėginkite!
„Linksmieji voriukai“
„Linksmieji voriukai“ / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Receptai Helovinas

UŽKANDŽIAI

Užkandėlė su orkaitėje keptomis daržovėmis
Receptas: Užkandėlė su orkaitėje keptomis daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Duona: 6.00 vnt. (6 riekelės itališkos baltos duonos)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (geltona ir raudona)
Sūris: 40.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (sumuštiniams papuošti)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių sumuštiniams papuošti)
Varškės sūris: 200.00 g (bet kokio mėgstamo skonio tepamojo varškės sūrelio)
Persilado prieskoniai 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis, tada kelias minutes pakaitinkite virš garų, kad atšoktų odelė ir ją nulupkite.

3. Paprikas ir cukiniją išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite prieskoniais, užberkite tarkuoto parmezano ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min. Tada atvėsinkite.

4. Skrudintas duonos riekeles aptepkite tepamuoju varškės sūreliu, tada dėkite keptų daržovių, berkite kaparėlių.

5. Sumuštinukus puoškite bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Sumuštiniai "Mumijos"
Receptas: Sumuštiniai „Mumijos“
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Duona: 12.00 vnt. (12 riekelių baltos forminės duonos)
Pomidorų padažas: 100.00 g (mėgstamo)
Sūris: 200.00 g (brandinto)
Alyvuogės: 6.00 vnt. (juodųjų)
Kaip gaminti

1. Baltos duonos riekeles sutepkite pomidorų padažu. Sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis ir dėkite ant sumuštinių.

2. Alyvuoges suraikykite skersai rutuliukais ir, dėdami jas ant sumuštinių, formuokite „akis“.

3. Apie 10 min. kepkite 180 °C orkaitėje.

Plačiau skaitykite: Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms

Suskleisti
„Stebinčios akys“
Receptas: „Stebinčios akys“
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Majonezas: 50.00 g
Kaparėliai: 2.00 arbat. š. (nebūtinai)
Sūris: 200.00 g (brandinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogės: 6.00 vnt. (juodųjų - papuošimui)
Kaip gaminti

1. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir nupjaukite jų viršūnėles.

2. Atsargiai išimkite trynius, sutrinkite juos ir sumaišykite su kaparėliais, smulkiai tarkuotu sūriu ir majonezu.

3. Užpildykite tuščiavidurius kiaušinius įdaru ir uždėkite ant kiekvieno po „akį“ – alyvuogę.  

Plačiau skaitykite: Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms

Suskleisti
„Nekaltoji Merė“
Receptas: „Nekaltoji Merė“
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Sultys: 300.00 ml (pomidorų)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1/4 citrinos sulčių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Vusterio padažas (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Salierai: 1.00 vnt. (šakelė - papuošimui)
Ledo kubeliai (pagal skonį) 4.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Pomidorų sultis, tabasko ir Vusterio padažus, krienus, citrinos sultis gerai suplakite plaktuvu.

2. Pridėkite ledo pagal skonį, kokteilį pabarstykite juodaisiais pipirais, druska ir papuoškite saliero šakele.  

Plačiau skaitykite: Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms

Suskleisti
Sūrio lazdelės
Receptas: Sūrio lazdelės
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 115.00 g
Sviestas: 70.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Karis: 4.00 g (pusė arbat. š.)
Sūris: 50.00 g (parmezano)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aguonos (papuošimui) 20.00 g
Kaip gaminti

1. Išsijokite miltus, druską ir karį. Dėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol nebeliks sviesto gabalėlių.

2. Suberkite sūrį ir išmaišykite. Galiausiai dėkite 3/4 kiaušinio (likusią dalį pasilikite užtepimui). Išmaišykite kiaušinį. Geriausia naudoti tą patį kapojimo būdą. Kai masė taps vientisa, padarykite rutuliuką ir dėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

4. Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiokite tešlą. Supjaustykite juostelėmis ir dėkite ant kepimo popieriumi dengtos skardos. Aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite aguonomis. Kepkite maždaug 15-20 minučių.

Vietoj aguonų galima naudoti ir kmynus, sezamo sėklas. Tiesa, bandžiau su juodosiomis sezamo sėklomis, bet gavosi kartoki, todėl kitą kartą dariau jau tik su aguonomis :)

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
Receptas: Pyragėliai su krabų lazdelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Kreminė varškė: 100.00 g (pvz. „Philadelphia“)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Krabų lazdelės: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Vieną tešlos lapelį supjaustykite 0,5 cm pločio juostelėmis. Išdėliokite ant likusios tešlos kraštų – suformuokite aukštesnius kraštelius.

2. Tešlos pagrindą subadykite šakute. Susmulkinkite krabų lazdeles. Dubenyje sumaišykite varškės sūrelį, citrinų sultis bei druską su pipirais. Sūrio mase aptepkite tešlos pagrindą. Ant aptepto sūrio išdėliokite smulkintas krabų lazdeles. Pabarstykite petražolėmis.

3. Šaukite į orkaitę ir kepkite 12–15 minučių, kol tešla gražiai apskrus.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti

SALOTOS

Vaisių salotos
Receptas: Vaisių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 60
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 4.00 vnt. (dideli)
Kiviai: 4.00 vnt.
Medus: 50.00 g
Sultys: 50.00 ml (šviežiai spaustų apelsinų sulčių)
Riešutai: 3.00 valg. š. (žemės, lazdynų arba graikinių riešutų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Konjakas (nebūtinai) 40.00 ml
Kaip gaminti

1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.

2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai kietos, jas pašalinkite. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais kivius.

3. Nedideliame inde sumaišykite medų ir apelsinų sultis. Maišykite, kol ištirps medus. Galite įpilti šlakelį konjako. Įmaišykite riešutus ir razinas. Palikite valandėlę pastovėti.

4. Į stiklines taures sluoksniais sudėkite apelsinus ir kivius, užpilkite medaus ir riešutų padažo, dar galite uždėti šaukštą plaktos grietinėlės.

Suskleisti
Rūkytos vištienos ir persikų salotos
Receptas: Rūkytos vištienos ir persikų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (šlaunelė arba krūtinėlė)
Persikai: 410.00 g (skardinė konservuotų)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Pekininiai kopūstai: arba salotos 1.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 g (natūralus - padažui)
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Imbieras: 5.00 g (1 cm gabaliuko šaknies arba 0,5 šaukštelio maltų imbierų - padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite. Susmulkinkite pekininį kopūstą. Persikus ir obuolį supjaustykite kubeliais.

2. Supjaustytas salotų sudedamąsias dalis sudėkite į žemą dubenį ir išmaišykite (jei norite, galite sluoksniuoti).

3. Paruoškite padažą: imbiero šaknį sutarkuokite ir sumaišykite su likusiomis padažo sudedamosiomis dalimis.  Užpilkite ant salotų. Pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Pievagrybių salotos
Receptas: Pievagrybių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 69
Receptas
Ingredientai
Ridikai: 200.00 g
Morkos: 200.00 g
Pievagrybiai: 200.00 g (šviežių arba konservuotų)
Majonezas: 100.00 g
Žirniai: 1.00 st. (0,5 - šviežių)
Kaip gaminti
  1. Ridikus ir morkas nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite šiaudeliais ir 1 minutę pavirkite.
  2. Po to užpilkite šaltu vandeniu ir perkoškite.
  3. Šviežius pievagrybius apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Jeigu grybai konservuoti, virti nereikia.
  4. Užpilkite majonezo, sudėkite daržoves, išmaišykite ir sudėkite į salotinę.
  5. Viršų papuoškite žirneliais.
Suskleisti

SRIUBOS

Pikantiška moliūgų sriuba
Receptas: Pikantiška moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 26
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (gabalėlis čili)
Imbieras: 15.00 g (šviežio)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Karis: 1.00 arbat. š. (0.5 - (curry masala))
Indiški priekoniai: (0.5 garam masala) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1.  Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite moliūgą, supjaustytą česnaką, cukrų, karį ir garam masala.
  3. Viskas pakepinkite ~5~7 minutes kol moliūgas suminkštės. Supilkite sultinį, įdėkite imbiero, susmulkintą čili.
  4. Viską virkite ~20 min, kol moliūgas pilnai suminkštės. Imbierą išimkite ir viską sutrinkite elektriniu plakikliu.
  5. Įberkite saują parmezano ir dar kelias minutes pakaitinkite.
  6. Sriuba puikiai tinka patiekti su grietinėle (tai ne tik skanu, bet ir labai gražu).

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Saldžioji sriuba
Receptas: Saldžioji sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 4.00 vnt. (jauni stiebai)
Braškės: 1.00 st. (arba mėgstamų uogų)
Apelsinai: 2.00 vnt. (sultys)
Makaronai: 100.00 g (stiklinė mažų)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kad būtų kietesni.Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Iš apelsinų išspauskite sultis. Uogas nuplaukite, jei reikia – atšildykite.
  2. Į puodą įpikite litrą vandens, suberkite rabarbarus ir uogas, cukrų ir visus prieskonius. Virkite, kol rabarbarai suminkštės, tada sukrėskite makaronus, supilkite apelsinų sultis ir dar kartą užkaitinkite.
  3. Bulvių krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje šalto vandens, išmaišykite ir plonyte srovele nuolat maišydama supilkite į puodą.
  4. Sriubą nukelkite nuo ugnies, išgriebkite cinamonų lazdelę ir gvazdikėlius. Viską išplakite elektriniu plakikliu ir atvėsinkite. Atšaldytą sriubą išpilstykite į lėkštes, jei norite, ant viršaus krėskite plaktos grietinėlės.
Suskleisti
Rikotos virtiniai su trinta uogų sriuba
Receptas: Rikotos virtiniai su trinta uogų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Rikotos sūris: 400.00 g (virtinukams)
Miltai: 1.00 st. (0.5 - virtinukams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (virtinukams)
Karameliniai saldainiai:(virtinukams) 10.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (virtinukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (virtinukams)
Braškės: 500.00 g (0.5 l - sriubai)
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios - sriubai)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus - sriubai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis - sriubai)
Cukrus: 1.00 valg. š. (sriubai)
Kaip gaminti
  1. Tešlai rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų, išsukite su cukrumi, kiaušiniu, įberkite žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus, suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
  2. Iš jos ant miltais pabarstyto stalo suformuokite varškėtukus. Į kiekvieną įdėkite po saldainį. Juos sumeskite į verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių.
  3. Sriubai braškes nuskabykite, gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistą apelsiną išspauskite.
  4. Sultis ir grietinėlę supilkite į plakimo indą, ten pat sukrėskite jogurtą, suberkite uogas, cukrų ir viską sutrinkite elektriniu plakikliu.
  5. Sriubą atšaldykite šaldytuve, išpilstykite į dubenėlius ir tiekite su nuvarvintais šiltais virtiniais.
Suskleisti

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ryžių rutuliukai su paukštiena
Receptas: Ryžių rutuliukai su paukštiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė virta)
Ryžiai: 1.00 st. (ir ½ stiklinės ryžių dribsnių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinė: 3.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Aliejus: 500.00 ml
Kiauliena: 40.00 g (gabalėlis šoninės)
Kaip gaminti

1. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir paskrudinkite karštoje keptuvėje. Sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę ir maišydama kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Džiovintus pomidorus susmulkinkite.

3. Ryžius suberkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite, kol suminkštės.

4. Sudėkite kiaušinių trynius, suberkite sūrį, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

5. Iš atvėsusios masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite slyvos dydžio rutuliukus. Į kiekvieną pirštu įspauskite po žiupsnelį smulkintų džiovintų pomidorų ir po gabalėlį skrudintos vištos krūtinėlės.

6. Kiekvieną ryžių rutuliuką pavoliokite standžiai išplaktuose kiaušinių baltymuose, paskui – ryžių dribsniuose. Kepkite giliame puode gerai įkaitintame aliejuje apie 3 minutes.

7. Tiekite su šviežių daržovių salotomis. 

Suskleisti
Balandėliai tinginiai
Receptas: Balandėliai tinginiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 31
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (kiauliena)
Ryžiai: 1.00 st. (0,5 st.)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Žolelių mišinys: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusės gūžės)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su nuplautais ir nuvarvintais ryžiais, įberkite pipirų, druskos, kmynų ir žolelių. Gerai išmaišykite ir suformuokite nemažus kukulius.

2. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną, česnaką, griežinėliais pjaustytą morką ir maišydami apkepkite. Kopūstą supjaustykite juostelėmis ir suberkite į puodą su apkeptomis daržovėmis, įdėkite pomidorų pastos ir maišydami kepkite, įpilkite vandens ar sultinio, įberkite pipirų, druskos, žolelių.

3. Ant viršaus sudėkite kukulius, puodą uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol kukuliai išvirs, o kopūstai suminkštės.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Tradiciniai varškėtukai
Receptas: Tradiciniai varškėtukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 536
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 500.00 g
Miltai: 1.00 st. (0.5)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 50.00 g (padažui)
Sviestas: 50.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

2. Rankomis iš tešlos suformuokite ilgas „gyvatėles“, patieskite jas ant miltais pabarstyto stalo, šiek tiek suplokite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Jei neturite laiko, galite iš tešlos formuoti nedidelius varškės kukulaičius. Tiesiog imkite iš dubens po gniužulėlį tešlos, formuokite rankimis apvalų kukuliuką ir leiskite tiesiai į verdantį vandenį.

3. Varškėtukus dėkite įpasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils. Tada dar pora minučių pavirkite ir išgriebkite kiaurasamčiu.

4. Paruoškite padažą:ant silpnos ugnies puode ar metaliniame dubenėlyje ištirpdykite sviestą, sukrėskite į jį grietinę, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

5. Su varškėtukais puikiai ir uogienė, trintos šaldytos uogos, taip pat grietinės padažas  arba saldus vanilinis padažas.

Kulinaro pastaba. Jei norite, kad varškėtukai būtų dar maistingesni, galite į jų tešlą įmaišyti saujelę linų sėmenų, bolivinių balandų ar burnočių. Puikiai dera.

Suskleisti

DESERTAI

„Linksmieji voriukai“
Receptas: „Linksmieji voriukai“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 60.00 g (arba 3/4 puodelio)
Grietinė: 100.00 ml (arba 1/2 puodelio)
Aliejus: 80.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 g (arba 1/4 arbat. š.)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 35.00 g (arba 3/4 puodelio)
Kepimo milteliai: 1.00 g (arba 1/4 arbat. š.)
Pieninis šokoladas (puošimui) 200.00 g
Įvairių spalvų pabarstukai (puošimui) 50.00 g
Kokosų drožlės: 50.00 g (puošimui)
Ilgi saldainiai („vorų“ kojelėms formuoti) 50.00 g
Apvali maži saldainiai („vorų“ akims formuoti) 20.00 g
Ilgi pagaliukai (smeigimui) 20.00 g
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje suplakite cukrų, grietinę, aliejų, kiaušinį, vanilinį cukrų, druską, suberkite kepimo miltelius, miltus.

2. Iš tešlos formuokite rutuliukus, jei reikia, įberkite miltų, ir apie 20–25 min. kepkite 180 °C orkaitėje.

3. Atvėsinkite iškeptus sausainius. Ištirpinkite šokoladą.

4. Įsmeikite ilgus pagaliukus į rutuliukus, merkite į ištirpintą šokoladą ir ištraukę dekoruokite pabarstukais, kokosų drožlėmis.

5. Ištirpintu šokoladu priklijuokite akis, įsmeikite ilgus saldainius ir suformuokite „voro“ kojeles. Skanaus!

Voriukai gali būti įvairiausių formų ir spalvų, dekoruoti pabarstukais ir pan. Tereikia pasitelkti fantaziją!

Plačiau skaitykite: Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms

Suskleisti
Vaikiški saldūs sumuštinukai
Receptas: Vaikiški saldūs sumuštinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 27
Receptas
Ingredientai
Taleriai 30.00 g
Bananai: 1.00 vnt.
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Mėlynės: 1.00 valg. š. (šaldytų)
Kaip gaminti

1. Šokoladą išlydykite ant garų, uždėkite ant kiekvieno talerio ir 10 min. palaikykite šaldymo kameroje.

2. Bananus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite ant šokolado. Papuoškite šaldytomis uogomis.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Raganų piršteliai
Receptas: „Raganų piršteliai“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 120
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g (saldžiosios grietinėlės sviesto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 240.00 g (arba 2,5 stiklinės)
Druska: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 50.00 g (be odelių (0,5 stiklinės)
Šokoladas: (0,5 plytelės) 50.00 g
Uogienė: (papuošti) 50.00 ml
Cukrus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sumaišykite cukrų, sviestą, kiaušinį ir vanilinį cukrų. Įberkite miltų, druskos ir minkykite tešlą. Išminkę ją, 30 min. palaikykite šaldytuve.

2. Padalykite tešlą į lygias dalis ir kiekvienai suteikite piršto formą. Peiliu padarykite nedidelius įpjovimus, imituojančius rankų pirštų raukšleles.

3. Suformuotų „pirštų“ gale įspauskite migdolus ir apie 20 min. kepkite 180 °C orkaitėje.

4. Ištirpinkite šokoladą ir aplink migdolinius „nagus“ padarykite šokoladinį apvadą. Kad „raganos piršteliai“ dar šiurpiau atrodytų, raudonoje uogienėje pamirkykite kitą sausainio galą.  

Plačiau skaitykite: Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms

Suskleisti
Moliūgų keksiukai
Receptas: Moliūgų keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 39
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 350.00 g
Miltai: 300.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 4.00 g
Aliejus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 12.00 g
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Imbieras: 1.00 vnt. (žiupsnelis malto)
Kvapieji pipirai 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 300.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į virtuvės kombainą, sutrinkite iki vientisos masės.

2. Į moliūgų košę įmaišykite aliejų, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų (šaukštą cukraus atidėkite), sodą, pusę šaukštelio cinamono ir likusius prieskonius. Gerai išmaišykite. Po truputį įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Šaukštą cukraus sumaišykite su šaukšteliu cinamono.

3. Keksiukų kepimo formą patepkite aliejumi (galite naudoti popierines keksiukų formeles), į kiekvieną formelę įkrėskite šiek tiek tešlos, viršų pabarstykite cukrumi su cinamonu. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 25 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Kai keksiukai iškeps, neskubėkite jų traukti iš orkaitės, palikite vėsti ant grotelių.

Suskleisti
Heloviniškai pasipuošę moliūgų keksiukai su imbieru
Receptas: Heloviniškai pasipuošę moliūgų keksiukai su imbieru
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 8
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Jogurtas: 150.00 ml (natūralus)
Cukrus: 150.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1 arbat.- miltelių ir smulkiai pjaustyto cukruoto imbiero gabaliukų (pagal skonį).)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 tarkuotos žievelės)
Moliūgai: 300.00 g
Miltai: 220.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Kaip gaminti
  1. Lydytą sviestą sumaišykite su kiaušiniais. Dėkite cukraus, jogurto bei vėl gerai išmaišykite.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir imbiero milteliais. Šiuos sausus produktus sijojame į kiaušinių masę.
  3. Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, moliūgą, cukruoto imbiero gabaliukus ir viską gerai išmaišykite.
  4. Tešla užpildome kepimo sijonėlius.
  5. Kepkite apie 30 min., 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  6. Atvėsusius keksiukus galima puošti plakta grietinėle ar dekoracijomis.

Receptą atsiuntė Rūta K.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai