Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: ryškūs skoniai ir spalvingi patiekalai

Vasarą išties sunku atsidžiaugti spalvų įvairove. Siūlome ją perkelti ir į savo lėkštes. Išbandykite gardžius, spalvingus patiekalus ir ryškius jų skonius!
Šalta saldi sriuba su avietėmis
Šalta saldi sriuba su avietėmis / Shutterstock nuotr.

UŽKANDŽIAI

Užkandėlės su dviejų rūšių sūriais
Receptas: Užkandėlės su dviejų rūšių sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 31
Receptas
Ingredientai
Varškės sūris: 1.00 vnt. (riebus)
Grietinė: 5.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Parmezano sūris: 150.00 g (tarkuotas)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 g (žiupsnelis)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Gražgarstės: 5.00 g (keli lapeliai papuošti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite kvadratėliais.

2. Grietinę gerai išsukite su traiškytomis česnako skiltelėmis, druska ir raudonėliais.

3. Svogūnus nulupkite, apibarstykite druska, užspauskite citrinos sulčių, pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų, ir 10 min. marinuokite.

4. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, saikingai pasūdykite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

5  .Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite po gerą šaukštą grietinės, ją tolygiai paskirstykite, tada berkite sūrio kubelius, parmezaną, išdėliokite svogūnus.

6. Paruoštas užkandėles išdėliokite kepimo skardoje, pabarstykite aitriąja ir saldžiąja paprika ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

7. Puoškite gražgarsčių lapeliais.

Suskleisti
Užkandėlė su orkaitėje keptomis daržovėmis
Receptas: Užkandėlė su orkaitėje keptomis daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Duona: 6.00 vnt. (6 riekelės itališkos baltos duonos)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (geltona ir raudona)
Sūris: 40.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (sumuštiniams papuošti)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių sumuštiniams papuošti)
Varškės sūris: 200.00 g (bet kokio mėgstamo skonio tepamojo varškės sūrelio)
Persilado prieskoniai 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis, tada kelias minutes pakaitinkite virš garų, kad atšoktų odelė ir ją nulupkite.

3. Paprikas ir cukiniją išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite prieskoniais, užberkite tarkuoto parmezano ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min. Tada atvėsinkite.

4. Skrudintas duonos riekeles aptepkite tepamuoju varškės sūreliu, tada dėkite keptų daržovių, berkite kaparėlių.

5. Sumuštinukus puoškite bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Dvispalvė užkandėlė
Receptas: Dvispalvė užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 400.00 g (saulėje džiovintų aliejuje)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 300.00 g
Rikotos sūris: 200.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (smulkintų lapelių ir šviežių lapelių papuošimui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 4.00 arbat. š. (pusė indelio su bazilikais)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.

2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.

3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaišykite su rikota, išspauskite česnako skilteles, įberkite bazilikų, pagal skonį pasūdykite, tada įmaišykite želatiną.

4. Į stačiakampę nedidukę formą dėkite sluoksnį saulėje džiovintų pomidorų, juos labai gerai suspauskite, kad neliktų tarpelių, ant viršaus krėskite fetos kremo, jį irgi gerai suspauskite, tada vėl dėkite pomidorų ir varškės.

5. Užkandėlę per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite supjausčiusi nedideliais gabalėliais. Šalia į indelį krėskite pesto padažo. Puoškite bazilikų lapeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti

SALOTOS

Gaivinančios arbūzų salotos
Receptas: Gaivinančios arbūzų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 1.00 kg (pjaustytas kubeliais minkštimas)
Mėtos: 1.00 puodelis (1/2 lapelių)
Ridikėliai: 1.00 puodelis
Žalioji citrina: 2.00 valg. š. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Agurkai: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Gražgarstės: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
  2. Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Suskleisti
Susuktos lašišų salotos
Receptas: Susuktos lašišų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 15
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 500.00 g (sūdyta, rūkyta ar ruošta garuose – rinkitės pagal skonį))
Agurkai: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (1 - puodelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. („Dižono“)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (įvairūs)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Salotos: 1.00 vnt. (ryšelis žaliųjų salotų lapų.)
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite lašišą, agurkus,  salierus ir sumaišykite visus ingredientus tarpusavyje.
  2. Dabar gautą masę įvyniokite į salotų lapus ir patiekite.
Suskleisti
Spalvingos bolivinių balandų salotos
Receptas: Spalvingos bolivinių balandų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 11
Receptas
Ingredientai
Kynvos (bolivinės balandos): 3.00 puodelis (įvairių spalvų)
Pomidorai: 1.00 puodelis (1/2 vyšninių)
Paprikos: 1.00 puodelis (1/2 raudona, žalia, geltona - smulkintos)
Raudonasis svogūnas: 1.00 g (1/2 smulkinto)
Moliūgo sėklos: 1.00 puodelis (1/4)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto)
Pupelės: 1.00 puodelis (1/2 juodųjų)
Alyvuogės: 1.00 puodelis (1/2 juodosios)
Petražolės: 1.00 puodelis (1/4 smulkintos)
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. - sulčių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bolivines balandas ir pupeles išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite visus salotoms skirtus ingredientus ir pagardinkite druska bei pipirais.
  2. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Suskleisti

SRIUBOS

Šalta saldi sriuba su avietėmis
Receptas: Šalta saldi sriuba su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Avietės: 2.00 st.
Melionas: 1.00 vnt. (0,5)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstraktas)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 500.00 ml (be priedų)
Pienas: 500.00 ml
Kaip gaminti
  1. Avietes atsargiai nuplaukite ir palikite, kad nusivarvėtų.
  2. Ledų šaukšteliu išskobkite gražių rutuliukų iš meliono. Ant didelės pjaustymo lentos sudėkite mėtas, užberkite cukraus miltelių ir šiek tiek pakapokite, supilkite vanilės ekstraktą ir kapokite, kol išeis trupiniai.
  3. Visus paruoštus produktus dėkite į puodą ar sriubos indą, užpilkite jogurtu ir išmaišykite, tuomet supilkite pieną ir dar kartą pamaišykite.
  4. Patiekite atšaldytą.
Suskleisti
Trinta špinatų sriuba
Receptas: Trinta špinatų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 51
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (virtų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto riešuto)
Daržovių sultinys: 1.00 l (1 - 1,5)
Špinatai: 400.00 g (2 ryšulėliai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Kumpis: 150.00 g (karštai rūkyto kiaulienos)
Batonas: 4.00 riekės (arba sumuštinių duonos)
Grietinėlė: 200.00 ml
Grietinė: 10.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite dviejuose šaukštuose ištirpinto sviesto su trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Viską sukrėskite į puodą su sultiniu ir virkite 20 minučių.

2. Špinatus perrinkite, nuplaukite ir sumeskite į sriubą (kelis lapelius palikite papuošti).

3. Sriubą ištrinkite trintuvu. Virtus kiaušinius nulupkite ir susmulkinkite. Kumpį ir batoną supjaustykite kubeliais. Batoną apkepinkite likusiame svieste.

4. Į sriubą supilkite grietinėlę ir užvirininkite. Sriubą po lygiai išpilstykite į tris dubenis (arba tiesiai į sriubos lėkštes). Į vieną įberkite kumpio, į kitą – smulkintų kiaušinių, į trečią – skrudinto batono. Sriubą su kumpiu ir kiaušiniais prieš nešdami ant stalą pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Patiekite paskaninus grietine ir likusiais špinatais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pomidorų sriuba
Receptas: Pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 39
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų tyrė: 3.00 puodelis
Pomidorai: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 4.00 puodelis
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (½)
Kaip gaminti
  1. Puode įkaitinkite sviestą, suberkite trintą česnaką, smulkintus svogūnus ir salierus. Patroškinkite kelias minutes.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir pašalinkite odelę.
  3. Į puodą supilkite daržovių sultinį, pomidorų tyrę, sudėkite pjaustytus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite 15-20 minučių.
  4. Kai sriuba išvirs, patiekite ją su šviežiais kapotais čiobreliais.  
Suskleisti

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Aštrūs bulvių ritinėliai
Receptas: Aštrūs bulvių ritinėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (tarkuotas pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelė šviežia ir žiupsnelis maltos tešlai)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinti žalumynai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 2.00 arbat. š. (tešlai lydytas)
Vanduo: 120.00 ml (100-120 ml tešlai)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą: išvirkite ir nulupkite bulves, sutrinkite su kokosų drožlėmis, sezamų sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkinta aitriąja paprika, žalumynais ir druska. Viską gerai išsukite.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, ciberžoles, maltą aitrąją papriką ir sviestą. Maišydami lėtai pilkite vandenį, kol įgaus tešlos konsistenciją. Tešlą gerai išminkykite, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite poros milimetrų storio stačiakampį. Ant jo tolygiai paskleiskite atšalusį įdarą ir susukite. Vyniotinį supjaustykite centimetro storio gabalėliais ir šiek tiek juos suplokite.

3. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite ritinėlius ir kelias minutes kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aštrus mėsos troškinys
Receptas: Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 101
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 150.00 g (raudonosios)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (šaknis)
Morkos: 4.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiauliena: 500.00 g (neriebi)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Konservuoti pomidorai (didelė skardinė) 800.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Kaip gaminti

1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus, paskui sudėkite susmulkintą mėsą ir kepkite, kol pasikeis mėsos spalva. Sudėkite susmulkintas daržoves ir dar truputį patroškinkite.

3. Visą keptuvėje esančią masę truputį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, supilkite sultinį, sudėkite į kelias dalis perpjautus pomidorus, gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 10 min.

4. Sudėkite virtas pupeles, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar 10–15 min. Išjungus ugnį nereikia skubėti nukelti dangčio – tegul troškinys dar keliolika minučių pasitroškina.

Patarimas. Paprasčiausias mėsos smulkinimo būdas – sumalti mėsmale. Tačiau šis patiekalas skanesnis, jei mėsa – ne malta, o smulkiai supjaustyta.

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Suskleisti
Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu
Receptas: Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 51
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 1.00 žiupsnelis (Kajeno paprikos miltelių (gali būti ir kitokios aitrios paprikos))
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Spanguolės: 200.00 g
Medus: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Krienai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėlę apšlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite kajeno paprikos, 2 česnako skiltelių bei druskos mišiniu ir 10–15 min. palikite pastovėti.
  2. Apibarstykite vištieną sezamų sėklomis, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
  3. Kol vištiena keps, paruoškite spanguolių padažą. Trintuvu sutrinkite spanguoles, įdėkite smulkiai kapotą ar sutrintą česnaką, sukrėskite medų, krienus ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
  4. Beje, tokį spanguolių mišinį vartojo jau mūsų senoliai kaip priemonę imunitetui stiprinti ir saugotis nuo peršalimo ligų. Liaudies medicinoje patariama kasdien suvartoti po 2–3 šaukštus šio mišinio. 

 

Suskleisti

DESERTAI

Kokteilis su avietėmis
Receptas: Kokteilis su avietėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 48
Receptas
Ingredientai
Avietės: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. šviežiai spaustų sulčių)
Jogurtas: 500.00 ml (natūralaus geriamojo)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Sudėkite produktus į maišytuvo indą, gerai suplakite didžiausiu greičiu, pasaldinkite pagal skonį.

Šis maistingas kokteilis puikiai tinka ir pusryčiams: į dubenėlį įberkite dribsnių, užpilkite kokteilio, įmeskite aviečių ir griežinėlais pjaustyto banano.

Suskleisti
Šokoladinis pyragas su apelsinais
Receptas: Šokoladinis pyragas su apelsinais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 35
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 270.00 g (170 - tešlai ir 100 - apelsininiam glajui)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Sviestas: 170.00 g (170 - tešlai ir 50 - apelsininiam glajui)
Cukrus: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli)
Migdolai: 300.00 g (maltų)
Sultys: 50.00 ml (apelsinų - apelsininiam glajui)
Romas: 30.00 ml (apelsininiam glajui)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 ºC. 23 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje virš vandens išlydykite šokoladą.
  3. Nutarkuokite geltonąjį apelsinų žievelės sluoksnį, šiek tiek palikite papuošti.
  4. Kambario temperatūros sviestą paplakite su cukrumi ir žievelėmis 2–3 min.
  5. Nuolat plakdami po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite maltus migdolus.
  6. Supilkite nekarštą šokoladą ir atsargiai išmaišykite.
  7. Kepkite 45 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Iš orkaitės išimtą pyragą kelias minutes palaikykite formoje, tada išimkite ir ataušinkite ant grotelių.
  8. Glajui: šokoladą su sviestu išlydykite, į masę įmaišykite sultis ir romą. 
  9. Glajumi apliekite pyragą.

 

Suskleisti
Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
Receptas: Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.4 / 116
Receptas
Ingredientai
Datulės: 1.00 puodelis (pagrindui)
Migdolai: 1.00 puodelis (tinka ir graikiniai riešutai - pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Anakardžių riešutai: 3.00 arbat. š. (mirkytų - įdarui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (1/2 - citrinį - įdarui)
Kokosų aliejus:(1/2 tirpinto - įdarui) 1.00 puodelis
Klevų sirupas: 1.00 puodelis (0,5 puodelio - įdarui ir 2 valg. š. - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. - žievelės - įdarui)
Avietės: 1.00 st. (1,5 - papuošimui)
Ispaninio šalavijo sėklos:(1,5 - Ispaninio šalavijo sėklos) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas.
  2. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
  3. Sudėkite į maisto trintuvą datules ir riešutus, skirtus pyrago pagrindui. Juos sumalkite iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. Gauta mase išklokite norimo dydžio indą – patariama naudoti kepimo popierių, kad masė nepriliptų.
  4. Įdarui skirtus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Ją supilkite ant paruošto pyrago pagrindo iš datulių ir riešutų.
  5. Papuoškite aviečių mase ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos