Savaitgalio valgiaraštis: sotieji ankštiniai, spalvingos daržovės ir kvepiantys kepiniai

Vakarai vis ilgesni, saulės mažiau, tačiau gerų emocijų gali suteikti skaniai paruoštas maistas. Artėjant savaitgaliui metas pasirinkti, ką gaminsite – pasisotinkite, pasidžiaukite spalvomis lėkštėje ir nepamirškite deserto!
Soti sriuba su avinžirniais
Soti sriuba su avinžirniais / Vida Press nuotr.

Salotos, užkandžiai, pusryčių patiekalai:

Brokolių ir morkų užkandis
Receptas: Brokolių ir morkų užkandis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nemažo)
Morkos: 500.00 g (0,5 l - konservuotų)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (2 - tešlai)
Grietinėlė: 250.00 ml
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Miltai: 500.00 g (2 valg.š ir trečdalis stiklinės ir 400 g - tešlai)
Varškė: 1.00 vnt. (indelis tepamo sūrelio su žalumynais)
Mocarelos sūris: 150.00 g
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Kaip gaminti
  1. Miltus persijokite ant stalo, sumaišykite su druska.
  2. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sumeskite į miltus ir kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodo dydžio trupiniai.
  3. Į juos įmuškite kiaušinius (juos galite pamaišyti) ir minkykite tešlą. Stenkitės tai padaryti greitai.
  4. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir 1,5 val. padėkite į šaldytuvą.
  5. Brokolius išskirstykite žiedynėliais ir nupjovusi kotelius patroškinkite garuose, kad suminkštėtų. 
  6. Gerai atšaldytą tešlą sutarkuokite stambia trintuve tiesiai į kepimo formą.
  7. Tvirtai suspauskite drėgnomis rankomis. Ant tešlos tepkite kreminės varškės, dėkite gerai nuvarvintas morkas ir garintus brokolius, užtarkuokite mocarelos.
  8. Kiaušinius išplakite su grietinėle, miltais, žalumynais, druska ir supilkite ant pyrago.
  9. Kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. 

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

 

Suskleisti
Pikantiška užkandėlė su čiobreliais
Receptas: Pikantiška užkandėlė su čiobreliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažos)
Sūris: 200.00 g (gorgonzolos)
Čiobreliai: 1.00 vnt. (nemažas ryšulėlis)
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š. (saujelė)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (neaštrių)
Grietinė: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais.
  3. Grietinę iki vientisumo išplakite su traiškyta česnako skiltele, garstyčiomis, druska ir tryniais.
  4. Tešlą supjaustykite kvadratėliais ir klokite juos į riebalais pateptas karščiui atsparias formeles.
  5. Ant viršaus tepkite grietinės padažo, išdėliokite cukinijų griežinėlius.
  6. Čiobrelių šakeles sukapokite, užberkite ant cukinijų.
  7. Ant viršaus patrupinkite gorgonzolos, berkite sausoje keptuvėje trumpai paskrudintų pinijų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Suskleisti
Mišrainė su perlinėmis kruopomis
Receptas: Mišrainė su perlinėmis kruopomis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 88
Receptas
Ingredientai
Perlinės kruopos: 300.00 g (virtų)
Morkos: 2.00 vnt. (virtos)
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Kaliaropė: 1.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Žirniai: 1.00 st. (tinka ir šaldyti, ir konservuoti)
Kaip gaminti

1. Morkas ir kaliaropes nulupkite ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Jei naudojami šaldyti žirneliai, juos suberkite į verdantį vandenį ir pavirkite 7 min. Paskui nukoškite ir ataušinkite. Konservuotus tereikia nuvarvinti.

2. Salierų lapkočius supjaustykite plonais griežinėliais, apelsinus nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, šias supjaustykite mažesniais gabaliukais.

3. Visus produktus (jie turi būti vienodos temperatūros) sumaišykite ir pagardinkite majonezu. Paruoštą mišrainę reikėtų porą valandų palaikyti šaldytuve, kad visi skoniai gerai susimaišytų.

Suskleisti
Burokėlių mišrainė
Receptas: Aukštaitiška burokėlių mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 264
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio virti)
Morkos: 2.00 vnt. (virtos)
Bulvės: 4.00 vnt. (virtos)
Agurkai: 3.00 vnt. (rauginti)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Visas daržoves supjaustykite kubeliais. Svogūną susmulkinkite ir trumpai pakepinkite aliejuje .

2. Daržoves suberkite į dubenį, apibarstykite kmynais, pasūdykite užpilkite aliejų su kepintais svogūnais ir gerai išmaišykite.

Pastaba: vietoj aliejaus galite naudoti ir majonezą arba majonezą perpus maišytą su grietine.  

Suskleisti
Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis
Receptas: Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 2.00 riekės (didelės riekės moliūgo (4-6 moliūginėms širdelėms))
Krevetės: 4.00 vnt. (karališkos krevetės (krevečių reiks tiek, kiek bus moliūgo širdelių, jei rinksitės paprastas krevetes, jų dėkite daugiau))
Kreminė varškė: 100.00 g (tepamo varškės sūrelio)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - pagal poreikį kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 5.00 ml (šlakelis)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Atriekite dvi vienodo storio moliūgo riekes. Pagardinkite jas pipirais, smulkintais rozmarinais, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės.
  2. Pilkite į keptuvę aliejų, įdėkite sviestą. Kai riebalai įkais, sumeskite krevetes ir pakepkite maždaug porą minučių ant vidutinės ugnies. Suberkite trintą česnaką, apšlakstykite krevetes šlakeliu sojų padažo. Vartydami apkepkite dar 2–3 minutes (bet ne per ilgai, nes krevetės taps kietos).
  3. Ant iškepusio moliūgo širdelių tepkite kreminio varškės sūrelio, uždėkite po krevetę ir apšlakstykite šlakeliu žaliosios citrinos sulčių.
Suskleisti
Sumuštinis su kruasanu
Receptas: Kruasano ir lašišos užkandis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.4 / 16
Receptas
Ingredientai
Rūkyta lašiša: 1.00 riekės
Sūris: 1.00 valg. š. (tepamas varškės)
Česnakai: 3.00 žiupsnelis (laiškinio, kapoto)
Kaip gaminti
  • Ant pusiau perpjauto ragelio apatinės dalies užtepkite sluoksnį kreminio varškės sūrio, tada dėkite riekelę rūkytos lašišos, o ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustyto laiškinio česnako. Jei norite drėgnesnio sumuštinio, varškės sūreliu galite aptepti ir viršutinę ragelio dalį. Suvožkite ir ragaukite.
Suskleisti
Kininio kopūsto salotos
Receptas: Šiltos kininio kopūsto salotos su ryžiais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 17
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (neutralaus, skirto kepimui)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, smulkiai kapoto)
Kininis kopūstas: 0.50 vnt. (nelabai didelės galvos, pjaustytos juostelėmis)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkintų)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios, smulkintos)
Sojos padažas: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Gilioje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką ir smulkintą imbierą, pakaitinkite apie minutę, suberkite pjaustytą kopūstą, kaitinkite apie 2–3 min., kol sušils ir sukris.

3. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, įmaišykite svogūnų laiškus, kalendrą ir virtus ryžius. Pagardinkite sojos padažu ir sezamų aliejumi.

4. Mėgaukitės nedelsdami.

Šias salotas galite pagardinti sezamų sėklomis arba skrudintais žemės riešutais. Mėgaukitės jomis kaip lengvu vegetarišku patiekalu arba kaip garnyru prie paukštienos patiekalų.

Suskleisti
Burokėlių salotos su avinžirniais
Receptas: Avinžirnių ir burokėlių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 47
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virti)
Avinžirniai: 1.00 vnt. (skardinė)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Varškės sūris: 7.00 vnt. (rutuliukai)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstamų skrudintų)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (padažui)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Į indą sudėkite skiltelėmis supjaustytus virtus burokus, supilkite nusunktus avinžirnius, dėkite saujelę rukolos, pagardinkite varškės sūrio kamuoliukais, smulkintu česnaku, įberkite šiek tiek skrudintų riešutų.

2. Pagardinkite salotas žiupsneliu druskos, pipirų, o jei norėsite ryškesnio skonio, apliekite padažu.

3. Padažą sumaišykite iš alyvuogių aliejaus, garstyčių, skysto medaus ir citrinos sulčių. Gerai suplakite šluotele, kad visi ingredientai susimaišytų.

Suskleisti
Varškėčiai
Receptas: Citrusais kvepiantys naminiai varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 150
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 8.00 valg. š.
Aliejus: 6.00 valg. š. (kepimui)
Citrinos žievelė: 0.50 vnt. (geltonoji dalis)
Kaip gaminti

1. Varškę mediniu šaukštu pertrinkite per smulkų sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite.

2. Sudėkite miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę. Dar kartą viską gerai permaišykite. Tešla bus limpanti prie rankų, bet kuo mažiau miltų, tuo varškėčiai minkštesni! Tad geriau sudrėkinkite rankas vandeniu ar aliejumi.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus po 3–4 min. iš abiejų pusių.

Suskleisti

Sriubos:

Džiovintų žirnių sriuba
Receptas: Džiovintų žirnių sriuba
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.7 / 59
Receptas
Ingredientai
Sultinys: 2.00 l (paukštienos)
Žirniai: 500.00 g (500-600 džiovintų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (stiebas)
Bulvės: 4.00 vnt. (4-5)
Morkos: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Kumpis: 150.00 g (vytintas)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Dižono)
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Kaip gaminti
  1. Nuplautus žirnius suberkite į dubenį, užpilkite sultiniu ir porą valandų mirkykite. Kumpį supjaustykite juostomis, paskrudinkite jas sausoje keptuvėje. Palikite atvėsti. Morką nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite šiaudeliais. Saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, nuskustas bulves – kubeliais. Nuluptus svogūnus susmulkinkite.
  2. Puode įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, morkas, salierų stiebus ir 5 minutes pakepinkite. Suberkite džiovintus prieskonius, išmaišykite, kepinkite dar penkias minutes. Supilkite sultinį su žirniais. Kai užvirs, ugnį sumažinkite iki vidutinės ir virkite, kol žirniai suminkštės.
  3. Suberkite smulkintas bulves, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos. Virkite apie 10 minučių. Nukėlusi nuo ugnies, įmaišykite šaukštelį garstyčių. Į kiekvieną sriubos dubenėlį įdėkite po kelias skrudinto kumpio riekeles, užberkite šviežių smulkintų krapų.  
Suskleisti
Svogūnų sriuba
Receptas: Svogūnų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 24
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 kg
Sviestas: 50.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Sultinys: 2.00 l (2,5)
Vynas: 150.00 ml (baltojo)
Brendis: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Batonas: 4.00 riekės (4 - 8 prancūziškojo)
Sūris: 80.00 g (80 - 100 - tarkuoto kietojo)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais, apibarstykite žiupsniu cukraus.
  2. Į puodą storomis sienomis įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, palaukite, kol sviestas išsilydys.
  3. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant nedidelės kaitros apie pusvalandį, kol svogūnai suminkštės ir pagels.
  4. Per sietelį pasijokite miltus, viską išmaišykite ir kepkite dar kelias minutes. Supilkite sultinį, vyną uždenkite ir virkite apie pusvalandį.
  5. Apskrudinkite prancūziškojo batono riekeles. Sutarkuokite sūrį.
  6. Kai sriuba išvirs, ją pagardinkite druska bei pipirais.
  7. Supilstykite sriubą į indelius, ant viršaus uždėkite po skrebutį ir užberkite sūrio. Kepkite, kol sūris išsilydys.

 

Suskleisti
Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
Receptas: Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 156
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kopūstai: 1.00 vnt. (½ galvos)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Pomidorų tyrė:(skardinė) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (½)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. (obuolių)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (pjaustytos kubeliais)
Kaip gaminti
  1. Svogūną, morką, kopūstą ir aitriąją papriką susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą storu dugnu. Supilkite alyvuogių aliejų ir patroškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite pomidorų tyrę, smulkintą vištienos krūtinėlę, suberkite druską, juoduosius pipirus, rudąjį cukrų, supilkite obuolių actą, daržovių sultinį. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 30-40 minučių. Jeigu sriuba per tiršta, galite įpilti daugiau vandens.

 

Suskleisti
Trinta cukinijų sriuba su rūkytu lydytu sūriu
Receptas: Trinta cukinijų sriuba su rūkytu lydytu sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 15
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 g (nedidelių)
Sūris: 250.00 g (rūkyto lydyto sūrio (gali būti su kmynais))
Sultinys: 1.00 l (daržovių arba kitą mėgstamą)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Ciberžolė: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite.
  2. Bulves ir cukiniją nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Sūrį sutarkuokite (arba tiesiog smulkiai supjaustykite).
  4. Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, suberkite smulkintus svogūnus ir česnakus, šiek tiek pakepinkite.
  5. Sudėkite cukiniją, pagardinkite druska, pipirais, kmynais, ciberžole ir žolelėmis.
  6. Viską šiek tiek pakepinkite ir sudėkite bulves.
  7. Supilkite sultinį ir viską virkite apie 20 min., kol daržovės suminkštės. 
  8. Puodą nukelkite nuo ugnies ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu.
  9. Suberkite sūrį ir porą minučių pakaitinkite, kol jis ištirps.
  10. Viską vėl sutrinkite, kad neliktų sūrio gabalėlių.
  11. Sriubą skanu patiekti su duonos skrebučiais ar paskrudintais kumpio gabalėliais.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 
Suskleisti
Geltonųjų paprikų sriuba
Receptas: Geltonųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (3 - 4 - geltonosios)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Salierai: 2.00 vnt. (stiebų)
Morkos: 2.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, dėkite ant kepimo popieriaus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 20 minučių. Tuomet palaukite, kol atvės, išimkite sėklalizdžius, nulupkite.
  2. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, salierus, česnaką, morkas, raudonėlius, bulves, paprikas ir supilkite daržovių sultinį. Virkite iki kol daržovės suminkštės, pasūdykite. Patiekite su šviežiais bazilikais.
Suskleisti
Trinta lęšių sriuba su traškiom bolivinėm balandom
Receptas: Trinta lęšių sriuba su traškiom bolivinėm balandom
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 35
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 1.00 st. (raudonųjų)
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves ir morkas nuskuskite ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Lęšius nuplaukite, nuvarvinkite vandenį.
  3. Puode užvirkite apie 1 l vandens.  Suberkite bulves ir morkas. Truputį pavirkite. Tada suberkite bolivines balandas ir lęšius. 
  4. Kai visi produktai suminkštės, o lęšiai taps birūs, puodą nukaiskite. Visą tą sriubą su skysčiu sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos purios masės. Jei bus labai tiršta, įpilkite šilto virinto vandens ir dar paplakite. Pagal skonį pagardinkite sviestu, pipirais ir druska. Dar kelis kartus paplakite.
  5. Sriubą galite dar pagardinti grietine, skrudintos duonos traškučiais, tarkuotu sūriu.

 

Suskleisti
Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais
Receptas: Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 40
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (supjaustyti gabalėliais)
Morkos: 4.00 vnt. (supjaustytos gabalėliais)
Obuoliai: 3.00 vnt. (nedideli, nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Žiediniai kopūstai: 0.50 vnt. (vidutinio dydžio)
Daržovių sultinys: 500.00 ml (arba vandens)
Kuminai: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kvapnieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.

2. Sudėkite obuolius, česnakus, imbierą, suberkite visus prieskonius ir dar maišydami kepinkite apie 3–5 minutes, kol visos daržovės persismelks prieskoniais, šiek tiek paskrus.

3. Suberkite kalafiorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę virkite apie 10 min.

4. Sriubą šiek tiek atvėsinkite, tada supilkite į elektrinę kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Jei sriuba pernelyg tiršta, atskieskite ją virintu vandeniu iki norimo tirštumo. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.

5. Patiekite pabarstę pistacijų riešutais ir kalendrų lapeliais.

Suskleisti

Antrieji patiekalai:

Kriauklelės su avinžirnių pasta
Receptas: Kriauklelės su avinžirnių pasta
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 st.
Makaronai: 400.00 g (kriauklės)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg.š - sulčių, 0,5 - žievelės)
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (saulėje džiovinti)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kanapių sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite avinžirnių pastą: avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite, atvėsinkite ir suberkite į plakimo indą.
  2. Ten pat sukrėskite kapotus saulėje smulkintus pomidorus, sumeskite nuluptas česnako skilteles, skrudintas kanapes ir pinijas.
  3. Į masę supilkite aliejų, citrinos sultis, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos.
  4. Viską išplakite elektriniu plakikliu.
  5. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir sumaišykite su avinžirnių pasta.
  6. Citrinų žieveles sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir užberkite ant makaronų.
Suskleisti
Vegetariškas troškinys su bulvėmis
Receptas: Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (galite keisti 1–2 valg. šaukšt. pomidorų tyrės)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Vanduo: 0.50 st.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Kario prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.25 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite supjaustytą svogūną ir imbierą, kol svogūnas suminkštės. Suberkite kario miltelius, smulkintą česnaką ir ciberžolę. Pakepinkite dar pusę minutės.

2. Sudėkite išskaidytą į žiedynus brokolį ir supjaustytas bulves. Kepkite 5 minutes.

3. Supilkite supjaustytus pomidorus (arba pomidorų tyrę) ir vandenį. Įberkite druskos ir užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir palikite dar 15 minučių pasitroškinti.

Suskleisti
Bulvės su šonine
Receptas: Bulvės normaniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (geriau tų rūšių, kurios virdamos ne taip subyra)
Porai: 2.00 vnt.
Sviestas: 30.00 g
Šoninė: 150.00 g (karštai rūkytos)
Grietinėlė: 50.00 ml
Vanduo: 250.00 ml
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite storais 1–1,5 cm griežinėliais. Nupjaukite porų žaliuosius galus ir šaknies galiuką ir taip pat supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir sumeskite šoninės gabalėlius, pakepkite minutę, kol pakvips, o tuomet suberkite porus. Pakepinkite dar minutę, o tuomet suberkite bulves ir užpilkite 250 ml vandens – nemaišykite!

3. Įberkite druskos, pipirų ir troškinkite ant vidutinio karščio ugnies 15 min. Stebėkite, kad ant dugno visada būtų šiek tiek vandens ir troškinys nepradėtų svilti.

4. Beveik paruošus patiekalą supilkite grietinėlę, patroškinkite dar minutę, o tuomet puodą uždenkite ir leiskite 5 min. pastovėti. Valgykite, kol dar karšta.

Suskleisti
Vištiena su vynuogėmis
Receptas: Vištiena su vynuogėmis ir alyvuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (blauzdelių, šlaunelių, perpus perpjautų krūtinėlių; su oda ir kaulais)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vynuogės: 200.00 g (raudonųjų, idealu – besėklių)
Alyvuogės: 150.00 g (Kalamata, be kauliukų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, smulkiai supjaustytas)
Vynas: 100.00 ml (baltojo)
Vištienos sultinys: 200.00 ml (tinka pagamintas iš ekologiško kubelio)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Nusausinkite vištienos gabalėlius popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite druska bei pipirais.

2. Sunkioje keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę (idealu – ketaus), įkaitinkite alyvuogių aliejų ir per du kartus apskrudinkite vištienos gabalėlius, kol odelė taps auksiškai rusva ir traški.

3. Į keptuvę sudėkite visą apkepintą vištieną, ant viršaus berkite čiobrelius, o į tarpus tarp vištienos gabaliukų paskirstykite svogūnus, nuo kekių nuskabytas vynuoges bei alyvuoges. Užpilkite pusę sultinio kiekio ir dėkite keptuvę į orkaitę.

4. Kepkite 25 min., kol vištiena bei priedai bus iškepę. Tuomet į keptuvę supilkite vyną, likusį sultinį ir viską pakaitinkite dar 10 min.

5. Dėkite vištieną su priedais į lėkštes ir apipilkite susidariusiu padažu. Skanu su ryžiais, kuskusu, orkaitėje keptomis bulvytėmis ar tiesiog lengvomis žalėsių salotomis.

Suskleisti
Sotūs vištienos ir lęšių maltinukai
Receptas: Sotūs vištienos ir lęšių maltinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 102
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (maltos)
Lęšiai: 200.00 g (virtų raudonųjų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š. (kokosų - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Svogūną susmulkinkite ir kartu su visais nurodytais produktais gerai sumaišykite.
  2. Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio maltinukus ir kepkite keptuvėje, įkaitintame kokosų aliejuje.
  3. Patiekite su šviežiomis žaliomis salotomis, galite apšlakstyti mėgstamu padažu.

 

Suskleisti
Pyragas su kalakutiena
Receptas: Pyragas su kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 33
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Grybai: 150.00 g
Kopūstai: 300.00 g
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 10.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje.
  2. Sudėkite smulkintas daržoves, tarkuotą kopūstą, porą, svogūnus, grybus, morką, viską apkepus pagardinkite sojų padažu.
  3. Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinių trynius ir gerai viską išmaišykite.
  4. Šiek tiek pakočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą, dėkite jį į skardą išklotą kepimo popieriumi, sudėkite įdarą ir uždengus kitu tešlos lakštu gerai užspauskite kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu, galima pabarstyti sezamo sėklomis.
  5. Kepti 35 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šaltą.
Suskleisti
Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis
Receptas: Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 1.00 kg (maltos mėsos paukštienos, kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pievagrybiai: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite aliejumi.
  2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir išminkykite.
  3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, suberkite gabaliukais supjaustytus grybus ir papriką.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais. Maišydama kepinkite daržoves keletą minučių, atvėsinkite ir sudėkite į mėsą. Išmaišykite.
  5. Sukrėskite masę į kepimo formą, išlyginkite. Šaukite į orkaitę ir kepkite valandą.
  6. Atvėsinkite apie 20 minučių.

Kulinaro patarimas. Jei turite, pievagrybius pagardinkite džiovintais grybais, tik prieš dėdama į keptuvę keletą valandų juos pamirkykite šiltame vandenyje, nuspauskite ir supjaustykite gabaliukais.

Suskleisti

Desertai:

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės
Receptas: Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Mielės: 50.00 g
Pienas: 350.00 ml
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (smulkintų)
Šafranas: 1.00 g
Cukrus: 160.00 g (90 - „Panevėžio Plius“ - tešlai, 70 „Demerara“ - įdarui ir „Dansukker“ cukraus miltelių - glajui)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Sirupas: 100.00 ml („Dansukker“ šviesiojo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - glajui)
Sviestas: 350.00 g (150 kambario temperatūros - tešlai ir 200 minkšto - įdarui)
Miltai: 720.00 g
Šokoladas: 200.00 g (kapoto baltojo - įdarui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu.
  2. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą.
  3. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
  4. Palikite kilti 45 minutes. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į stačiakampius.
  5. Sumaišykite visus įdaro produktus.
  6. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai. Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas.
  7. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukraus milteliais.
  8. Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.
  9. Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas.
  10. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas
Receptas: Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 20
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio - rūgštokų - pyrago apačiai)
Sviestas: 220.00 g (110 - pyrago apačiai ir 110 - pyrago pagrindui)
Rudasis cukrus: 300.00 ml (100 - pyrago apačiai ir 200 - pyrago pagrindui)
Cukrus: 100.00 ml (pyrago apačiai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (1 - pyrago apačiai ir 0,5 - pyrago pagrindui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto - pyrago apačiai)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (pyrago apačiai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (1 - pyrago apačiai ir 1 - pyrago pagrindui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (pyrago pagrindui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (2,5 graikiško - pyrago pagrindui)
Miltai: 180.00 g (pyrago pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pyrago pagrindui)
Kaip gaminti

Svarbiausi įrankiai:

  • apvali kepimo forma,
  • kepimo popierius,
  • daržovių skustukas.

1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tai padės susidariusiai karamelei nebėgti per formos kraštus, jei ji yra atsegamais kraštais. Jei jūsų forma visiškai uždara, galite tiesiog ją ištepti sviestu.

2. Obuolius nulupkite ir daržovių skustuku supjaustykite labai plonomis (beveik, kaip popierius) riekelėmis. Jas sudėkite ant kepimo formos apačios.

3. Padažui nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite visus produktus ir pavirkite apie 3–4 min., kol cukrus ištirps ir masė šiek tiek sutirštės. Gautą karamelę iškart paskleiskite kepimo formose ant obuolių sluoksnio. Ji išties greitai sustings, bet taip ir turi būti. 

4. Pyrago pagrindui išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purumo. Įplakite kiaušinius ir jogurtą. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sausų produktų mišinį iš lėto įplakite į skystą plakinį, kol masė taps vientisa. Paruoštą tešlą paskleiskite ant obuolių ir karamelės.

5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., arba kol pyrago viršus gražiai apskrus, o patikrinus mediniu smeigtuku jis bus sausas. Palikite atvėsti 10 min kepimo formose ir tuomet pyragą išverskite į lėkštę. Patiekite iš karto su ledais. Prieš tai viršų galite dar šiek tiek apibarstyti druska, papildomam sūrumo cinkeliui

Skaniausias šiltas, bet puikus ir kitą dieną.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

 

Suskleisti
Minkšti šokoladiniai sausainiai
Receptas: Minkšti šokoladiniai sausainiai su bananais ir riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 110.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 110.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis, lengvai paplaktas)
Miltai: 125.00 g
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Kakava: 20.00 g (kokybiškos nesaldintos, skirtos kepiniams)
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Juodasis šokoladas: 100.00 g (sukapoto 0,5 cm dydžio gabaliukais arba šokolado lašelių (nemažiau, kaip 70% kakavos))
Bananai: 0.50 vnt. (50 g; sutrinto iki tyrės)
Pekaninių karijų riešutai: 170.00 g (stambiai sukapotų; galite keisti ir graikiškais riešutais)
Cukraus pudra: 100.00 g (apvoliojimui)
Kaip gaminti

1. Sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu arba tiesiog mediniu šaukštu dubenyje išsukite iki purios, lengvos, balsvos masės. Sukant po truputį supilkite kiaušinį, toliau maišykite, kol masė bus vientisa.

2. Į kitą sausą dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir cinamoną, išmaišykite. Supilkite į sviesto-cukraus-kiaušinio mišinį ir išmaišykite, kad masė taptų vientisa, tačiau nepersistenkite. Sudėkite trintą bananą ir šokolado gabaliukus ir vėl išmaišykite, kad ingredientai vienodai pasiskirstytų.

3. Gautos tešlos nebus įmanoma minkyti, nenustebkite, taip ir turi būti. Su visu dubeniu dėkite šią masę porai valandų į šaldytuvą – tegul sutvirtėja.

4. Sutvirtėjus masei, formuokite iš jos nedidelius, maždaug graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Jei rankos itin aplips tešla, kartas nuo karto jas nusiplaukite, tačiau nepasiduokite pagundai jas miltuoti ar berti papildomų miltų į tešlą.

5. Sukapotus riešutus suberkite į dubenį neaukštais kraštais ir kiekvieną suformuotą rutuliuką apvoliokite juose – rutuliukai turi gerai pasidengti, jie nebebus tokie lipnūs.

6. Didelę medinę lentelę ar plokščią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos gautus tešlos rutuliukus. Dėkite skardą ar lentelę su suformuotais sausainiais dar valandai į šaldytuvą.

7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (kaitinimas viršus-apačia, su vėjeliu). Išklokite dvi kepimo formas kepimo popieriumi.

8. Suberkite cukraus pudrą į dubenį ir apvoliokite joje kiekvieną sausainį – kad jo paviršius gerai pasidengtų.

9. Dėliokite rutuliukus ant paruoštų skardų palikdami tarp jų 2-3 cm tarpus. Suplokite juos iki 1 cm storio (ploniau nereikia, nes kepdami pernelyg išsausės).

10. Kepkite 10 min. Iškepę sausainiai bus gana minkšti, bet vėsdami sutvirtės. Pirmas 10 min. palikite vėsti skardose, o vėliau perkelkite ant specialių grotelių kepiniams (jei tokias turite). Gali būti valgomi ir dar šilti, ir jau atvėsę.

Suskleisti
Morkų-bananų pyragas
Receptas: Prieskoniais pagardintas bananų-morkų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros; ir dar šiek tiek kepimo formos patepimui)
Rudasis cukrus: 180.00 g
Morkos: 200.00 g (sutarkuotų burokine tarka)
Bananai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs, sutrintas šakute)
Kardamonas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai atskirti nuo trynių)
Graikiniai riešutai: 200.00 g (stambiai supjaustytų, perpus pyrago tešlai ir viršui)
Cukraus pudra: 2.00 valg. š. (viršui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Keturkampę kepimo formą (maždaug 23x20 cm dydžio ar panašią) išklokite kepimo popieriumi ir dar patepkite sviestu.

2. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų, suberkite tarkuotas morkas, prieskonius, dėkite sutrintą bananą ir gerai iškaišykite. Tada pilkite miltus, kepimo miltelius ir kiaušinių trynius bei vėl gerai išmaišykite.

3. Atskirame dideliame dubenyje, kuriame negali būti nei lašelio vandens, nei kruopelės riebalų, iki purių putų išplakite kiaušinių baltymus. Sudėkite plakinį bei pyragui skirtus graikinius riešutus į anksčiau gautą masę ir atsargiai, tačiau gerai išmaišykite.

4. Pilkite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite 45–50 min., kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyragą, ištraukus bus švarus ir sausas.

5. Leiskite skardoje atvėsti apie 10 min., tada atsargiai išverskite ant medinės lentelės ar specialių grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.

6. Pyrago aptepimui skirtą kremą gaminkite štai taip: dubenyje plakikliu gerai išplakite maskarponės sūrį ir cukraus pudrą, kol masė bus puri ir lengva.

7. Šiuo plakiniu aptepkite pyrago viršų, naudodami specialią mentelę ar platų peilį, o tada apibarstykite graikiniais riešutais.

8. Pyragą laikykite šaldytuve, tačiau prieš patiekiant tegul jis pabūna kambario temperatūroje, kad nebūtų ledinis. Išlieka geras ir skanus 4 dienas, tačiau paprastai tiek „neišgyvena“.

Suskleisti
Kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais
Receptas: Kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (ir dar šiek tiek skardai pabarstyti)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros; ir dar šiek tiek skardai patepti)
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kriaušės: 3.00 vnt. (gerai prinokusios; apie 600 g)
Juodasis šokoladas: 70.00 g (pjaustyto mažais kubeliais)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

2. Kekso formą (26x11cm) ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.

4. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi (plaktuvu arba virtuvine šluotele) iki purios masės. Toliau maišant po vieną sudėkite kiaušinius, tada vanilę.

4. Maišant mediniu šaukštu po truputį berkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešla bus tiršta – nieko tokio, taip ir turi būti.

5. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais, suberkite į tešlą, taip pat suberkite smulkintą šokoladą, išmaišykite.

6. Sukrėskite tešlą į paruoštą kekso formą, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 min., kol įsmeigus ir ištraukus peilio galiuką arba medinį smeigtuką jis bus švarus.

7. Leiskite truputį atvėsti, išverskite pyragą iš formos, o prieš pjaunant leiskite jam labai gerai atvėsti.

Suskleisti
Daniški pyragaičiai
Receptas: Daniški pyragaičiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Miltai: 300.00 g
Cukrus: 4.00 valg. š. („Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Kepimo milteliai: 5.00 arbat. š.
Pienas: 300.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3 - tryniai ir 3 - baltymai)
Citrinos: 0.50 vnt. (žievelės)
Kita:(Lydyto sviesto prikaistuviui, cukraus miltelių papuošti ir gardžios uogienės spurgoms pamirkyti) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Išlydykite sviestą ir leiskite jam truputį ataušti.
  2. Visas sudedamąsias dalis dėkite į dubenį. Plakdami pilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, lydytą sviestą ir citrinos žievelę.
  3. Kiaušinių baltymus išplakite iki tirštos masės ir atsargiai supilkite į pagrindinį mišinį.
  4. Įkaitinkite specialią spurgų keptuvę* ir patepkite trupučiu lydyto sviesto.
  5. Pilkite mišinį, kol beveik visiškai užsipildys skardos ertmės. Kepkite, kol visiškai iškeps. Naudokite iešmą arba šakutę.
  6. Iškepusius pyragaičius sudėkite į lėkštę apibarstytą cukraus milteliais.
  7. Pyragaičius gausiai apibarstykite cukraus milteliais, mirkykite į skanią uogienę ir mėgaukitės!

*Jeigu neturite specialios keptuvės kepkite kaip keksiukus orkaitėje įkaitintoje 175 °C. apie 40 minučių.

Receptas „DANSUKKER“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis