Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Savaitgaliui – 10 skanių patiekalų iš kiaulienos idėjų. Nė vienas receptas nenuvils

Kiauliena, kaip teigia prekybininkai, mėgstamiausia lietuvių mėsa. Ir iš tiesų ji labai universali – tinka kepsniui ir kotletams, suktinukams ir troškiniams. Kviečiame išsirinkti receptą šiam savaitgaliui ir pasimėgauti tradiciniu skoniu!
Kiaulienos pjausniai
Kiaulienos pjausniai / Vida Press nuotr.
Aromatinga kiaulienos nugarinė
Receptas: Aromatinga kiaulienos nugarinė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 56
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (nugarinės)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Pankolis: 10.00 g (sėklų)
Kmynai: 2.00 arbat. š.
Čiobreliai: 4.00 arbat. š. (4 arbat. š. šviežių smulkiai kapotų arba 1 arbat. š. džiovintų)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (maltų)
Aliejus: 40.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Prieskonių grūstuve sutrinkite pankolių sėklas ir kmynus, kad kepant iš sėklų išsiskirtų daugiau aromatinių medžiagų.

2. Nedideliame dubenyje sumaišykite sugrūstas pankolių ir kmynų sėklas, garstyčias, čiobrelius, išspaustą arba smulkiai pjaustytą česnaką, druską, pipirus ir 2 šaukštus aliejaus.

3. Įtrinkite mišiniu nuplautą ir nusausintą kiaulienos nugarinę, suvyniokite į maistinę plėvelę ir porą valandų palaikykite šaldytuve.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite mėsos gabalą keptuvėje iš visų pusių. Įdėkite mėsą į skardą ir pašaukite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug valandą.

5. Ištraukusi mėsą iš orkaitės neskubėkite jos pjaustyti, suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti 5–10 min. – kepsnys bus sultingesnis. Supjaustykite mėsą griežinėliais, patiekite su šviežių ar marinuotų daržovių salotomis, virtomis bulvėmis ar bulvių koše.

Kulinaro patarimas. Jei prie keptos kiaulienos tieksite bulvių košę, nepamirškite, kad į grūstas bulves reikia pilti karštą pieną, tada košė nepatamsės, bus puri ir gardi.  

Suskleisti
Kiaulienos muštiniai
Receptas: Kiaulienos muštiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 102
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 4.00 vnt. (sprandinės gabalėliai)
Dižono garstyčios 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotos žievelės)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos gabalėlius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite į kepimo formą, aptepkite garstyčiomis.

2. Paskui užtepkite džiūvėsėlių, sumaišytų su aliejumi, citrinos žievelėmis, druska ir pipirais. Masę lengvai paspauskite. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus.

Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“

Suskleisti
Kiaulienos kepsnys
Receptas: Greitai pagaminamas kiaulienos kepsnys
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 32
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (2-3)
Morkos: 3.00 vnt. (2-3)
Majonezas: 3.00 valg. š. (neriebus)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaulieną supjaustykite 1–1,5 cm dydžio gabaliukais ir juos truputį pamuškite. Tada mėsą apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepkite iš abiejų pusių.

2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepkite.

3.Morkas stambiai sutarkuokite ir apkepkite.

4.Į kepimo formą įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite apkeptus kiaulienos gabalėlius. Ant mėsos dėkite sluoksnį apkeptų svogūnų, paskui – morkų. Ant viršaus užpilkite majonezo ir apie 20 min. viską kepkite orkaitėje.

Suskleisti
Įdarytas kiaulienos kumpis
Receptas: Įdarytas kiaulienos kumpis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.3 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (kumpis)
Žvėrienos prieskoniai: (pakelis) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Brendis: 100.00 ml
Aliejus: 150.00 ml (100 ml ir 3 valg. š. skardai patepti)
Bri sūris: 100.00 g
Riešutai: 50.00 g (kedrų)
Špinatai: 100.00 g (lapų)
Daržovių sultinys: 150.00 ml
Klevų sirupas: 4.00 valg. š. (arba skysto medaus)
Slyvos: 400.00 g
Kaip gaminti

1. Kumpyje aštriu peiliu įpjaukite kišenę. Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais, su brendžiu išmaišytu aliejumi ir palikite šaltoje vietoje 3 valandas marinuotis.

2. Atšaldytą sūrį stambiai sutarkuokite, kedrų riešutus ir špinatų lapus susmulkinkite, viską išmaišykkite.

3. Sūrio ir špinatų įdaro pridėkite į pasimarinavusio kumpio kišenę. Mėsą dėkite į aliejumi pateptą skardą, supilkite daržovių sultinį. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje vis palaistydami sultiniu apie 1,5 valandos (kol apskrus).

4. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, į skardą sudėkite klevų sirupe išmirkytas slyvas ir baikite kepti. Kumpį patiekite karštą.

Gaminimo trukmė be marinavimo laiko.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Kiaulienos suktinukai su agurkais ir kvapnia šonine
Receptas: Kiaulienos suktinukai su agurkais ir kvapnia šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 31
Receptas
Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 kiaulienos)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Kumpis: 8.00 riekės (šalto rūkymo arba šoninė)
Agurkai: 4.00 vnt. (4 - 5 maži, marinuoti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, garstyčiomis, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite.

2. Faršą padalykite į 4 lygias dalis ir išklokite ant folijos. Ant viršaus uždėkite po du kumpio ar šoninės griežinėlius, agurkėlį ir susukite.

3. Suktinukus dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi (sudūrimu į apačią ir arti vienas kito, kad neišsivyniotų) ir apkepkite iš visų pusių. Paskui suktinukus sudėkite į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Kiaulienos troškinys su bulvėmis
Receptas: Kiaulienos troškinys su bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 68
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g
Prieskoniai: ( įvairūs pagal skonį, nebijokite eksperimentuoti) 3.00 žiupsnelis
Vynas: 400.00 ml (raudono sauso)
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Bulvės: 10.00 vnt.
Sojos: 2.00 vnt. (2 valg. š.)
Kaip gaminti
  1. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užpilkite vynu (kad mėsą dubenėlyje vos vos apsemtų).
  2. Mėsą padėkite į šaldytuvą ir bent porą valandų marinuokite (jei norite galite palikti per naktį).
  3. Mėsą apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, į ją įpilkite dar šiek tiek vyno ir palaukite kol išgaruos alkoholis, tada sudėkite stambiais kubeliais supjaustytas bulves, įpilkite pora šaukštų  sojos, šlakelį vandens ir viską troškinkite ant mažos ugnies kol bulvės suminštės.

Pagaminsite per 1 valandą, neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/

Suskleisti
Aluje kepta kiaulienos sprandinė
Receptas: Aluje kepta kiaulienos sprandinė
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 59
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (1500 - 1700 sprandinės)
Alus: 1.00 vnt. (skardinė šviesaus)
Morkos: 2.00 vnt. (didelių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės (2 - mėsai ir 2 - marinatui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (4 - 5 - marinatui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (2 - 3 - marinatui)
Vorčesterio padažas: 2.00 valg. š. (2 - 3 - marinatui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Pipirai: 1.00 vnt. (0,5 - čili - marinatui ir žiupsnelis - pipirų mišinio - marinatui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5 - marinatui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (0,5 - marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Visus marinato ingredientus sumaišykite.
  2. Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis.
  3. Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves.
  4. Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40 min., tada išimkite iš maišo ir iš abiejų pusių dar pakepkite po ~ 20 min. ir nuolat (kas 5~7 minutes) laistykite ją susidariusiomis sultimis.
  5. Prie tokios mėsos puikiai tinka rytietiškas padažas.

Pagaminsite per 1 val. 30 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Šašlykai
Receptas: Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 28
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g (sprandinės)
Svogūnai: 3.00 vnt.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vynas: 1.00 st. (baltojo)
Vyno actas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sprandinę supjaustykite gabalėliais, svogūnus – storesniais žiedais. Svogūnus ir mėsą išmaišykite su druska ir pipirais. Tai geriausia daryti rankomis. Actą supilkite į vyną, išmaišykite ir užpilkite ant mėsos.

2. Mažiausiai keletą valandų leiskite mėsai pasimarinuoti šaldytuve. Geriausia ją palikti visai nakčiai.

3. Mėsos gabalėlius verkite ant iešmų. Vieną nuo kito atskirkite svogūnų žiedais. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių.

Suskleisti
Saldžiarūgštė kiauliena
Receptas: Saldžiarūgštė kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (nugarinė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Ananasai: 580.00 g (indelis konservuotų)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Medus: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Truputį pakepinus sudėkite pjaustytas paprikas, ananasus, česnaką ir dar pakepkite.

2. Baigiant kepti įdėkite pomidorų padažą, medų, krakmolą, sezamo sėklas ir patroškinkite dar kelias minutes.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiaulienos šonkauliukai
Receptas: Kiaulienos šonkauliukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 33
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (šonkauliukų)
Imbieras: 5.00 g (nedidelis gabalėlis šaknies)
Medus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir keli laiškiniai česnakai)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 100.00 ml (natūralaus)
Žvaigždinis anyžius 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite po vieną ir sumeskite į nedidelį puodą su trupučiu vandens, 2 šaukštais medaus ir anyžiumi, pavirkite apie 15 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.

2. „Wok“ keptuvėje sezamų aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą, sumeskite nusausintus šonkauliukus ir maišydamos kepkite apie 45 sekundes ant didelės ugnies, kol mėsa dailiai apskrus.

3. Tada šonkauliukus išgriebkite, ugnį sumažinkite iki vidutinės, sukrėskite į keptuvę likusį medų ir ištirpinkite.

4. Kai medus paruduos, vėl sumeskite šonkauliukus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, sukrėskite pomidorų padažą, suberkite smulkintus laiškinius česnakus ir ant mažos ugnies kaitinkite apie 15 minučių, kol padažas sutirštės.

5. Šonkauliukus tiekite išgriebusi iš padažo. Padažą supilkite atskirai į indelį.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas