Vištienos blauzdelės su migdolais
Ingredientai:
- 600 g vištienos blauzdelių be sąnario;
- 0,5 stiklinės sojos padažo;
- 1-2 svogūnai;
- 1 nulupta česnako skiltelė;
- 2x2 cm dydžio šviežio imbiero gabaliukas;
- saujos migdolų drožlių;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- 0,5 valg. šaukšt. vištienos prieskonių;
- ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Vištieną nuplauti, nusausinti ir apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su česnako skiltele. Sudėti vištieną ir apkepinti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
2. Įpilti aliejaus į kitą keptuvę ir suberti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Pakepinti ant vidutinės kaitros. Kai svogūnai suminkštės, suberti migdolų drožles. Išmaišyti ir pakepinti 1-2 minutes. Smulkia tarka įtarkuoti imbiero, įpilti sojos padažo, įberti vištienos prieskonių, išmaišyti ir patroškinti 1-2 minutes.
3. Keptuvėje apkepintą vištieną sudėti į kepimui orkaitėje skirtą indą, užpilti svogūnų ir migdolų padažu bei kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
4. Patiekti su mėgstamu garnyru. Labiausiai tiktų birūs ryžiai.
Prancūziškos kanelės
Ingredientai:
- 500 ml pieno;
- 3 kiaušinio tryniai;
- 1 kiaušinis;
- 250 g cukraus;
- 125 g miltų;
- 50 g sviesto;
- 0,5 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 25 ml romo.
Gaminimas:
1. Prikaistuvyje užvirti pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Įdėti sviestą ir maišyti, kol ištirps.
2. Į vieną dubenį įmušti kiaušinį ir sudėti trynius.
3. Kitame gilesniame dubenyje sumaišyti miltus su cukrumi. Po truputį pilti į miltų mišinį kiaušinius ir nuolat maišyti šluotele. Kai tešla sušoka į vieną gabalą ir sunkiai maišosi, po truputį pilti užvirusį pieną ir vėl nuolat maišyti šluotele. Pabaigoje supilti romą ir įberti druskos. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Geriausia tešlą užmaišyti iš vakaro ir palikti šaldytuve, kad subręstų.
4. Kanelių formeles ištepti minkštu sviestu ir padėti į šaldiklį 10 minučių. Tada užpildyti jas tešla ne iki paties viršaus – maždaug du trečdalius kiekvienos formelės.
5. Pirmas 15 minučių kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje ant pačios žemiausios lentynos ir nustačius apatinį kaitinimą. Po 15 minučių sumažinti temperatūrą iki 200°C, nustatyti kaitinimą iš apačios ir viršaus bei kepti 35 minutes.
6. Iškepusias kaneles iš karto išimti iš formelių ir leisti atvėsti.