„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Savaitgaliui – nelietuviškas duetas: vištiena su azijietiškais atspalviais ir prancūziškos kanelės

Ant kūčių ir Kalėdų stalo nemažai mūsų dėsime tradicinius lietuviškus patiekalus, tačiau kitus savaitgalius galima pakeliauti ir kiek toliau, pavyzdžiui, į Aziją ar bent jau Prancūziją. Būtent šiuos kraštus primenančius patiekalus TV laidoje „Gardu Gardu“ gamino jos vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas.
Patiekalų dvejetas savaitgaliui
Patiekalų dvejetas savaitgaliui / TV3 nuotr.

Vištienos blauzdelės su migdolais

Ingredientai:

  • 600 g vištienos blauzdelių be sąnario;
  • 0,5 stiklinės sojos padažo;
  • 1-2 svogūnai;
  • 1 nulupta česnako skiltelė;
  • 2x2 cm dydžio šviežio imbiero gabaliukas;
  • saujos migdolų drožlių;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 0,5 valg. šaukšt. vištienos prieskonių;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Vištieną nuplauti, nusausinti ir apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su česnako skiltele. Sudėti vištieną ir apkepinti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

2. Įpilti aliejaus į kitą keptuvę ir suberti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Pakepinti ant vidutinės kaitros. Kai svogūnai suminkštės, suberti migdolų drožles. Išmaišyti ir pakepinti 1-2 minutes. Smulkia tarka įtarkuoti imbiero, įpilti sojos padažo, įberti vištienos prieskonių, išmaišyti ir patroškinti 1-2 minutes.

3. Keptuvėje apkepintą vištieną sudėti į kepimui orkaitėje skirtą indą, užpilti svogūnų ir migdolų padažu bei kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.

4. Patiekti su mėgstamu garnyru. Labiausiai tiktų birūs ryžiai.

TV3 nuotr./Vištienos blauzdelės su migdolais
TV3 nuotr./Vištienos blauzdelės su migdolais

Prancūziškos kanelės

Ingredientai:

  • 500 ml pieno;
  • 3 kiaušinio tryniai;
  • 1 kiaušinis;
  • 250 g cukraus;
  • 125 g miltų;
  • 50 g sviesto;
  • 0,5 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 25 ml romo.

Gaminimas:

1. Prikaistuvyje užvirti pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Įdėti sviestą ir maišyti, kol ištirps.

2. Į vieną dubenį įmušti kiaušinį ir sudėti trynius.

3. Kitame gilesniame dubenyje sumaišyti miltus su cukrumi. Po truputį pilti į miltų mišinį kiaušinius ir nuolat maišyti šluotele. Kai tešla sušoka į vieną gabalą ir sunkiai maišosi, po truputį pilti užvirusį pieną ir vėl nuolat maišyti šluotele. Pabaigoje supilti romą ir įberti druskos. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Geriausia tešlą užmaišyti iš vakaro ir palikti šaldytuve, kad subręstų.

4. Kanelių formeles ištepti minkštu sviestu ir padėti į šaldiklį 10 minučių. Tada užpildyti jas tešla ne iki paties viršaus – maždaug du trečdalius kiekvienos formelės.

5. Pirmas 15 minučių kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje ant pačios žemiausios lentynos ir nustačius apatinį kaitinimą. Po 15 minučių sumažinti temperatūrą iki 200°C, nustatyti kaitinimą iš apačios ir viršaus bei kepti 35 minutes.

6. Iškepusias kaneles iš karto išimti iš formelių ir leisti atvėsti.

TV3 nuotr./Prancūziškos kanelės
TV3 nuotr./Prancūziškos kanelės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs