„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Savaitgaliui, o gal net šventei: jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai

Nemažai itališkų patiekalų paruošiami labai greitai, tačiau yra ir tokių, kurie priverčia ilgėliau patrypčioti virtuvėje. Būtent tokį, tikrą itališkos virtuvės klasiką, TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. Rezultatas toks puikus, jog šis patiekalas idealiai tiks ne tik savaitgaliui, bet nepadarys gėdos ir atsidūręs ant šventinio stalo.
„Cannelloni“ makaronai, įdaryti jautienos faršu su baklažanais
„Cannelloni“ makaronai, įdaryti jautienos faršu su baklažanais / TV3 nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g jautienos faršo;
  • 250 g rikotos sūrio;
  • 50 g sūdytų arba rūkytų lašinių;
  • 250 g „cannelloni“ makaronų;
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų tyrės;
  • 1 baklažanas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 50 g sviesto;
  • 0,5 l pieno
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • tarkuoto parmezano sūrio;
  • alyvuogių aliejaus, kepimui;
  • žiupsnelis druskos;
  • persilado prieskonių.

Gaminimas:

1. Baklažaną supjaustykite 0,5 cm storio riekelėmis ir paskrudinkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje ant aukštos kaitros.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir įmeskite nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę, supilkite konservuotų pomidorų tyrę, sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis 10–15 minučių retkarčiais pamaišant.

3. Pasmulkinkite lašinukus ir sumaišykite su žiupsneliu persilado prieskonių. Trumpai apkepkite keptuvėje ir sudėkite faršą. Viską gerai išmaišykite ir pakepinkite, kol faršas iškeps. Tada užpilkite balzaminio acto ir viską gerai permaišykite.

4. Iškepusį faršą suberkite į atskirą gilų indą. Įdėkite rikotos sūrį, porą šaukštų troškinto pomidorų padažo ir gerai išmaišykite.

5. „Cannelloni“ makaronus po minutę apvirkite sūdytame vandenyje. Virkite po 5–6 vienu kartu, kad nesuliptų. Konditeriniu maišeliu įdarykite juos faršo ir rikotos mase.

6. Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir suberkite miltus. Šluotele nuolat maišykite, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilkite pieną ir šluotele nuolat gerai maišykite bei kaitinkite iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberkite žiupsnelį druskos ir permaišykite.

7. Kepimo indo dugną ištepkite keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėliokite įdarytus makaronus ir apiberkite dalimi plėšytų baklažano riekelių.

8. Užpilkite likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstykite paviršiuje. Suberkite likusias plėšytas baklažano riekeles, užtepkite pomidorų padažu, gausiai apibarstykite parmezano sūriu.

9. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių.

TV3 nuotr./„Cannelloni“ makaronai, įdaryti jautienos faršu su baklažanais
TV3 nuotr./„Cannelloni“ makaronai, įdaryti jautienos faršu su baklažanais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs