Prancūziškas pyragas su maskarponės kremu ir uogomis
Ingredientai:
biskvitui:
- 140 g miltų;
- 70 g cukraus pudros;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 3 kiaušiniai;
- 80 g medaus;
- 120 g sviesto;
- 30 g pieno;
- 120 g tirpinto sviesto;
- 1 citrina.
kremui:
- 500 g grietinėlės;
- 150 g maskarponės;
- 120 g cukraus pudros;
- vanilės ekstrakto.
papuošimui:
- braškių;
- šilauogių;
- aviečių;
- trešnių.
Gaminimas:
1. Inde sumaišyti visus birius ingredientus.
2. Kitame inde išpurenti kiaušinius su medumi. Į gautą masę supilti birius ingredientus ir atsargiai išmaišyti silikonine mentele. Tuomet supilti pieną ir po truputį maišant pilti lydytą sviestą. Įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės ir išmaišyti, kad skonis gerai pasiskirstytų.
3. Kepimo formą ištepti sviestu ir supilti į ją tešlą. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių konvekciniu režimu.
4. Visus kremui skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir plakti iki purios masės. Paruoštu kremu naudojant konditerinį maišelį su antgaliu dekoruoti atvėsusį biskvitą. Šiek tiek palaikyti šaldytuve, kad kremas sustingtų ir būtų stabilesnis.
5. Tuomet belieka tortą dekoruoti uogomis. Jų tikrai nereikia gailėti, nes jos suteikia tiek nuostabų vaizdą, tiek gaivaus skonio.