Ingredientai:
- 300 g miltų;
- 150 g cukraus;
- 1 kiaušinis
- 30 g sviesto, ištiprinto;
- 1 stiklinė raugintų pasukų (arba kefyro);
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 2–3 rabarbarų stiebai (apie 250 g), supjaustyti nedideliais gabaliukais.
viršui:
- 3 valg. šaukšt. avižinių dribsnių;
- 30 g minkšto sviesto;
- 3 valg. šaukšt. cukraus;
- saujelė migdolų, stambiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nedidelę keturkampę ar apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
2. Elektrinio kombaino inde išplakite sviestą, cukrų ir kiaušinį. Supilkite pasukas ir vanilės ekstraktą
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Suberkite šį mišinį į sviesto, cukraus ir kitų ingredientų plakinį, švelniai išmaišykite. Suberkite pusę rabarbarų, darsyk švelniai išmaišykite, kad vienodai pasiskirstytų.
4. Sukrėskite pagamintą tešlą į paruoštą kepimo formą, šaukštu palyginkite viršų. Suberkite ant viršaus likusius rabarbarų gabaliukus.
5. Sumaišykite visus viršui skirtus ingredientus, o tada tolygiai pabarstykite pyrago viršų.
6. Dėkite kepimo formą į įkaitusią orkaitę ir kepikite apie 40–45 min. Jei matysite, kad viršus ima pernelyg greitai skrusti, pridenkite folija.
7. Leiskite visiškai atvėsti, o tada, jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra.