Įdaryta vištienos šlaunelių mėsa su orkaitėje keptu moliūgu
Ingredientai:
- 600 g vištienos kulšelių mėsos be kaulo ir odos;
- 1 nedidelis moliūgas;
- 200 g pusiau minkšto brandinto sūrio (geriausiai tiktų itališkas taledžo sūris);
- 100 g plonai pjaustyto virto itališko kumpio;
- 2 nuluptos česnako skiltelės;
- 0,5 stiklinės balto sauso vyno;
- ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- rūkyto alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
- vištienos prieskonių;
- 2 šviežio rozmarino šakelės.
Gaminimas:
1. Moliūgą perpjauti per pusę ir išimti sėklų masę. Tada supjaustyti pusmėnuliais ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti plonomis riekelėmis pjaustyta česnako skiltele bei rozmarino lapeliais. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
2. Sūrį supjaustyti 1 cm storio ir pločio juostelėmis.
3. Mėsos gabaliukų paviršių pabarstyti vištienos prieskoniais. Tada ant kiekvieno gabaliuko uždėti po kumpio riekelę bei po 2 sūrio juosteles. Susukti mėsos gabaliukus ir užspausti mediniais iešmeliais.
4. Gilesnėje keptuvėje, tinkančioje dėti į orkaitę, įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su nesmulkinta česnako skiltele. Sudėti vištienos suktinukus, pabarstyti druska, pipirais ir ant didelės kaitros apkepinti iš abiejų pusių. Tada supilti baltą vyną ir patroškinti porą minučių. Orkaitėje apkepintą moliūgą sudėti į keptuvę su vištiena ir įdėti atgal į orkaitę 5 minutėms.
5. Vištieną su moliūgo riekelėmis patiekti lėkštėje, užpilti susidariusiu padažu ir pašlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi.
Klafutis su vyšniomis
Ingredientai:
tešlai:
- 140 g sviesto, kambario temperatūros;
- 130 g cukraus;
- 180 g miltų;
- 3 kiaušinių tryniai;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
įdarui:
- 2 kiaušiniai;
- 5 kiaušinių tryniai;
- 300 g grietinėlės;
- 70 g cukraus;
- 60 g pasiflorų tyrės;
- 20 ml apelsinų likerio „Cointreau“;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus su vanilės sėklomis;
- 300 g šaldytų vyšnių.
Gaminimas:
1. Į elektrinį smulkintuvą sudėti sviestą ir suberti cukrų. Sumalti iki vientisos masės. Po vieną sudėti kiaušinių trynius ir kaskart viską permalti. Tada suberti miltus, druską ir kepimo miltelius. Permalti iki vientisos masės ir gautą tešlą sudėti į kepimo formą.
2. Pirštais išlyginti tešlą ant dugno ir padaryti tokio pačio storio bei 5 cm aukščio sienelę. Gautą pyrago pagrindą su visa kepimo forma įdėti į šaldiklį 5-10 minučių.
3. Ant sustingusio pagrindo uždėti kepimo popierių ir ant jo pripilti kietų birių produktų: žirnių, pupelių ir pan. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
4. Aukštame dubenyje kartu išplakti kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų iki vientisos masės. Neperplakti iki purumo. Supilti apelsinų likerį, pasiflorų tyrę, grietinėlę, įberti vanilinio cukraus ir išmaišyti iki vientisos masės.
5. Ant iškepusio ir šiek tiek pravėsusio pagrindo sudėti atšildytas ir nusunktas vyšnias bei iš lėto, kas nesusidrumztų, supilti kiaušinių masę. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
6. Iškepusį palikti pastovėti ir šiek tiek pravėsti. Išimti iš kepimo formos ir prieš patiekiant paviršių pabarstyti cukraus pudra.